Dubrovački bend Embassy 516 prevario Google Street View za slavu i foru!

Dubrovački bend Embassy 516 prevario Google Street View za slavu i foru!

Dubrovački bend Embassy 516 očito zna kako odraditi promociju koristeći nove stvari - kad su čuli da Googleov automobil zadužen za nedavno puštenu StreetView uslugu u Hrvatskoj dolazi u njihov grad, društvo je pokupilo svoje instrumente i održalo mali koncert na kružnom toku, osiguravši si tako mjesto u virtualnoj karti Dubrovnika.

Street Rock’n’Roll

Dubrovački bend Embassy 516 očito zna kako odraditi promociju koristeći nove stvari – kad su čuli da Googleov automobil zadužen za nedavno puštenu StreetView uslugu u Hrvatskoj dolazi u njihov grad, društvo je pokupilo svoje instrumente  i održalo mali koncert na kružnom toku, osiguravši si tako mjesto u virtualnoj karti Dubrovnika.

AŽURIRANO (10:32h): nakon nekih komentara koji su digli sumnju u autentičnost ovog pothvata, Embassyev Marjan Žitnik je priznao da se zapravo radi o fotomontaži kojom su htjeli pokazati kako će mediji brzo reagirati na vijesti bez provjere – instrumenti su zapravo bili na ulici i bend je fotografirao 50-ak fotografija kako bi se što bolje uklopili u kut “googleovog auta”, a elementi Google Mapsa su dodani naknadno u Photoshopu. Šteta, bila bi dobra fora da je – stvarna 🙁

Ivan Brezak Brkan, urednik Netokracije:

Htio bih se ispričati netokratima na svojoj uredničkoj nesmotrenosti. Iako nije bilo tako planirano od Marjana, i mi smo dobili kratku rečenicu sa slikom na Google Street Viewu nakon čega sam potvrdio da ide na objavu, bez dovoljno brze provjere. Ispričavam se na nesmotrenosti i obećajem da ćemo ubuduće biti pažljiviji kod provjera – teško je biti među najbržima s tech vijestima.

 

ponuda

Komentari

  1. Mirko

    Mirko

    28. 09. 2012. u 9:55 am Odgovori

    Hmm.. Uopće ih nema na Google Street Viewu. Mogli ste prvo to prvo provjeriti pa tek onda (ne)objaviti ovu vijest. Na samoj slici se vidi da je otvorena i stranica benda i očito je da su koristili photoshop da bi napravili ovakvu sliku i dobili malo pozornosti. Izgledaju jadno. ://

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.

Internet marketing

Mariju Renić Marić majčinstvo “gurnulo” u potpuno nove blogerske vode (ali ne i na Instagram)

Nakon što je više od desetljeća blogala pod svojim imenom, Marija Renić Marić krajem prošle godine napravila je veliku promjenu - blog je preimenovala u “Maminu čaroliju” i počela pisati isključivo o temama vezanima uz roditeljstvo. Kako i zašto, otkriva u razgovoru.