CORP2IN: Kako Volvo koristi proširenu stvarnost u dizajnu automobila

CORP2IN: Kako Volvo koristi proširenu stvarnost u dizajnu i testiranju automobila

Sutra počinje novo izdanje konferencije CORP2IN u Zagrebu, a jedan od najzanimljivijih dijelova je predstavljanje Microsoft HoloLensa koji Volvo koristi kao tehnologiju proširene stvarnosti i njime mijenja dizajn, proizvodnju i testiranje automobila.

Microsoft i Volvo će sutra predstaviti
Microsoft i Volvo će sutra pokazati kako se koristi proširena stvarnost koristi u dizajnu, proizvodnji i testiranju automobila.

Današnje vrijeme je doba digitalne informacije, inovacija i disruptivnih tehnologija, a pojedinci i organizacije koje drže do inovativnosti moraju biti pokretači promjena, a ne samo očekivati da promjene dođu. To su shvatili Microsoft i Volvo koji će na konferenciji CORP2IN u Zagrebu pokazati kako Volvo koristi uređaj Microsoft HoloLens i njime mijenja način dizajna, proizvodnje i testiranje automobila.

HoloLens je rješenje koje se koristi u medicini, proizvodnji, dizajnu i arhitekturi, a temelji se na AR tehnologiji, odnosno na proširenoj stvarnosti (augmented reality). Za razliku od virtualne stvarnosti koja je napravila revoluciju u svijetu zabave i igara, proširena stvarnost se ne kreira na uređaju u obliku imaginarnog svijeta, već je riječ o dodavanju objekata i aktivnosti u stvaran prostor, tako da se korisniku čini kao da se i ti objekti nalaze u njemu. Kako se tom tehnologijom služe u Volvu dočarava sljedeći video (iako smo sigurni da još bolje izgleda u stvarnosti):

Otvorene inovacije – središnja tema konferencije

Druga po redu međunarodna konferencija Corporate Innovation and Intrapreneurship (CORP2IN) održava se 27. i 28. listopada u Hypo konferencijskom centru na Slavonskoj aveniji, a sudionici će i ove godine naučiti nešto više o inovacijama, kreativnom razmišljanju, stvaranju ideja, dizajnerskom načinu razmišljanja, poduzetništvu, promjenama i društvenom angažmanu.

Na konferenciji će nastupiti i mnoga domaća imena, kao što su Vedran Vrdoljak iz Sense Consultinga, Ivana Kljaković Gašpić iz Evolution at Worka, Aco Momčilović, COO Rimac Automobila, Goran Radman, novi prodekan Algebre za međunarodnu suradnju, Tomislav Jukić iz mStarta i drugi. Od inozemnih predavača ističe se Henry Chesbrough, profesor sa Sveučilišta Berkeley i Esade Business School, koji će govoriti o otvorenim inovacijama – središnjoj temi konferencije.

Više o programu možete pronaći na službenoj stranici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.