CORP2IN: Kako Volvo koristi proširenu stvarnost u dizajnu automobila

CORP2IN: Kako Volvo koristi proširenu stvarnost u dizajnu i testiranju automobila

Sutra počinje novo izdanje konferencije CORP2IN u Zagrebu, a jedan od najzanimljivijih dijelova je predstavljanje Microsoft HoloLensa koji Volvo koristi kao tehnologiju proširene stvarnosti i njime mijenja dizajn, proizvodnju i testiranje automobila.

Microsoft i Volvo će sutra predstaviti
Microsoft i Volvo će sutra pokazati kako se koristi proširena stvarnost koristi u dizajnu, proizvodnji i testiranju automobila.

Današnje vrijeme je doba digitalne informacije, inovacija i disruptivnih tehnologija, a pojedinci i organizacije koje drže do inovativnosti moraju biti pokretači promjena, a ne samo očekivati da promjene dođu. To su shvatili Microsoft i Volvo koji će na konferenciji CORP2IN u Zagrebu pokazati kako Volvo koristi uređaj Microsoft HoloLens i njime mijenja način dizajna, proizvodnje i testiranje automobila.

HoloLens je rješenje koje se koristi u medicini, proizvodnji, dizajnu i arhitekturi, a temelji se na AR tehnologiji, odnosno na proširenoj stvarnosti (augmented reality). Za razliku od virtualne stvarnosti koja je napravila revoluciju u svijetu zabave i igara, proširena stvarnost se ne kreira na uređaju u obliku imaginarnog svijeta, već je riječ o dodavanju objekata i aktivnosti u stvaran prostor, tako da se korisniku čini kao da se i ti objekti nalaze u njemu. Kako se tom tehnologijom služe u Volvu dočarava sljedeći video (iako smo sigurni da još bolje izgleda u stvarnosti):

Otvorene inovacije – središnja tema konferencije

Druga po redu međunarodna konferencija Corporate Innovation and Intrapreneurship (CORP2IN) održava se 27. i 28. listopada u Hypo konferencijskom centru na Slavonskoj aveniji, a sudionici će i ove godine naučiti nešto više o inovacijama, kreativnom razmišljanju, stvaranju ideja, dizajnerskom načinu razmišljanja, poduzetništvu, promjenama i društvenom angažmanu.

Na konferenciji će nastupiti i mnoga domaća imena, kao što su Vedran Vrdoljak iz Sense Consultinga, Ivana Kljaković Gašpić iz Evolution at Worka, Aco Momčilović, COO Rimac Automobila, Goran Radman, novi prodekan Algebre za međunarodnu suradnju, Tomislav Jukić iz mStarta i drugi. Od inozemnih predavača ističe se Henry Chesbrough, profesor sa Sveučilišta Berkeley i Esade Business School, koji će govoriti o otvorenim inovacijama – središnjoj temi konferencije.

Više o programu možete pronaći na službenoj stranici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!