CORP2IN: Kako Volvo koristi proširenu stvarnost u dizajnu automobila

CORP2IN: Kako Volvo koristi proširenu stvarnost u dizajnu i testiranju automobila

Sutra počinje novo izdanje konferencije CORP2IN u Zagrebu, a jedan od najzanimljivijih dijelova je predstavljanje Microsoft HoloLensa koji Volvo koristi kao tehnologiju proširene stvarnosti i njime mijenja dizajn, proizvodnju i testiranje automobila.

Microsoft i Volvo će sutra predstaviti
Microsoft i Volvo će sutra pokazati kako se koristi proširena stvarnost koristi u dizajnu, proizvodnji i testiranju automobila.

Današnje vrijeme je doba digitalne informacije, inovacija i disruptivnih tehnologija, a pojedinci i organizacije koje drže do inovativnosti moraju biti pokretači promjena, a ne samo očekivati da promjene dođu. To su shvatili Microsoft i Volvo koji će na konferenciji CORP2IN u Zagrebu pokazati kako Volvo koristi uređaj Microsoft HoloLens i njime mijenja način dizajna, proizvodnje i testiranje automobila.

HoloLens je rješenje koje se koristi u medicini, proizvodnji, dizajnu i arhitekturi, a temelji se na AR tehnologiji, odnosno na proširenoj stvarnosti (augmented reality). Za razliku od virtualne stvarnosti koja je napravila revoluciju u svijetu zabave i igara, proširena stvarnost se ne kreira na uređaju u obliku imaginarnog svijeta, već je riječ o dodavanju objekata i aktivnosti u stvaran prostor, tako da se korisniku čini kao da se i ti objekti nalaze u njemu. Kako se tom tehnologijom služe u Volvu dočarava sljedeći video (iako smo sigurni da još bolje izgleda u stvarnosti):

Otvorene inovacije – središnja tema konferencije

Druga po redu međunarodna konferencija Corporate Innovation and Intrapreneurship (CORP2IN) održava se 27. i 28. listopada u Hypo konferencijskom centru na Slavonskoj aveniji, a sudionici će i ove godine naučiti nešto više o inovacijama, kreativnom razmišljanju, stvaranju ideja, dizajnerskom načinu razmišljanja, poduzetništvu, promjenama i društvenom angažmanu.

Na konferenciji će nastupiti i mnoga domaća imena, kao što su Vedran Vrdoljak iz Sense Consultinga, Ivana Kljaković Gašpić iz Evolution at Worka, Aco Momčilović, COO Rimac Automobila, Goran Radman, novi prodekan Algebre za međunarodnu suradnju, Tomislav Jukić iz mStarta i drugi. Od inozemnih predavača ističe se Henry Chesbrough, profesor sa Sveučilišta Berkeley i Esade Business School, koji će govoriti o otvorenim inovacijama – središnjoj temi konferencije.

Više o programu možete pronaći na službenoj stranici.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.