BICRO dodijelio 15 milijuna kuna pobjednicima petog kruga natječaja Proof of Concept

BICRO dodijelio 15 milijuna kuna pobjednicima petog kruga natječaja Proof of Concept

Jučer je u hotelu Sheraton u sklopu konferencije „Internacionalizacija inovacija i poduzetništva“ održana i svečanost dodjele ponuda za 50 novih projekata iz petog kruga natječaja Proof of Concept (PoC). Riječ je o natječaju poslovno – inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO) koja je inovativnim projektima namijenila sveukupan fond od 15 milijuna kuna.

Na dodjeli su prisustvovali i ministri Jovanović, Maras i Grčić
Na dodjeli su prisustvovali i ministri Jovanović, Maras i Grčić (slika: bicro.hr)

Jučer je u hotelu Sheraton u sklopu konferencije “Internacionalizacija inovacija i poduzetništva” održana i svečanost dodjele ponuda za 50 novih projekata iz petog kruga natječaja Proof of Concept (PoC). Riječ je o natječaju poslovno–inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO) koja je inovativnim projektima namijenila sveukupan fond od 15 milijuna kuna.

Prijavu je poslalo 362 pretprijave, dok je njih 226 zadovoljilo uvjete za prezentiranje ispred BICRO evalucijakog odbora. Formirano je sveukupno 16 evaluacijskih odbora prema 8 tehnoloških područja, a u cijelom su procesu sudjelovala 44 poslovno tehničko-tehnološka evaluatora iz različitih tehnoloških područja te 3 poslovno-financijska evaluatora.

Među zanimljivim projektima iz područja ICT-a i tehnologija je i projekt tvrtke Rimac automobili d.o.o., a riječ je o razvoju nove vrste litij-ionskog baterijskog sustava koji bi trebao poboljšati domet električnih automobila, povećati efikasnost punjenja baterije te tako i ubrzati njeno punjenje.

Tvrtke Mono d.o.o. prijavila je projekt “Aplikativni okvir za razvoj web aplikacija u oblaku”, usmjeren na razvoj novog softverskog proizvoda kodnog imena “Mono Warp”, koji omogućava brz razvoj  dinamičnih web i mobilnih aplikacija u “oblaku”, neovisno o razvojnom jeziku i okruženju. Na taj način trebao bi se riješiti problem fragmentiranog tržišta razvojnih alata.

Citus d.o.o. potporu je tražio i dobio za C@N eMotion – modul za čitanje izraza lica i prepoznavanje emocija, čiji je cilj provjeriti je li moguće, korištenjem računala, u  realnom vremenu prepoznati izraz ljudskog lica i sa sigurnošću od barem 90% odrediti koju emociju taj izraz lica predstavlja. U tu svrhu koristit će 3D-senzor Microsoft Kinect te pokušati kroz Conference@Net Kinect softver implementirati adekvatne reakcije korisničkog sučelja na korisničke emocije. Zanimljivo je da je spomenuti softver prošlogodišnji Citusov projekt koji je financiran u četvrtom krugu PoC natječaja.

Nebeski d.o.o. razvija MemoAngel, web i mobilnu aplikaciju koja pomaže korisnicima da svoje uspomene u foto, video, audio ili tekstualnom obliku organiziraju na jednostavan način i podijele ih s članovima obitelji, prijateljima ili cijelim svijetom. Sufinanciranje bi trebalo pokriti istraživanje tržišta i predprodukcijska istraživanja.

Projektura j.d.o.o. dobila je sufinanciranje za projekt Remixer, platformu koja korisnicima omogućuje širenje njihove mreže poznanstva te upoznavanje novih potencijalnih poslovnih partnera konferencijama, stručnim skupovima, radionicama i sličnim događanjima. Remixer dohvaća podatke sa strukturiranih izvora poput LinkedIna i Facebooka te tako pronalazi ljude koji se još ne poznaju, ali imaju slična ili komplementarna znanja, vještine ili ciljeve. U daljnjem razvoju platforme planiraju poraditi na analizi nestrukturiranih podataka s cjelokupnog interneta.

Sve projekte od sveukupno 50 kojima je potvrđeno sufinanciranje  možete pronaći na stranicama BICRO-a, a ondje se nalazi i popis drugih pristiglih projekata koji su pozitivno ocijenjeni, ali se za njih nije našlo sredstava u gore spomenutih 15 milijuna kuna.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.