App Start Contest potiče studente da rade aplikacije uz podršku Netokracije, T-HT-a, Salespoda, CISexa...

App Start Contest potiče studente da rade aplikacije uz podršku Netokracije, T-HT-a, Salespoda, CISexa…

App Start Contest, edukativno studentsko natjecanje, službeno je otvoreno uvodnim predavanjem koje se održalo u petak, 3. veljače 2012. na zagrebačkom FER-u. Natjecanje je organizrala studentska udruga eSTUDENT, a radi se o natjecanju u kojem studentski timovi izrađuju programska rješenja za mobile i internetske platforme.

App Start Contest

App Start Contest, edukativno studentsko natjecanje, službeno je otvoreno uvodnim predavanjem koje se održalo u petak, 3. veljače 2012. na zagrebačkom FER-u. Natjecanje je organizrala studentska udruga eSTUDENT, a radi se o natjecanju u kojem studentski timovi izrađuju programska rješenja za  mobile i internetske platforme.

Ove godine se prijavilo više od 600 studenata sa ukupno 20 fakulteta iz cijele Hrvatske, što ovogodišnje natjecanje (peto po redu) čini najvećim do sada. Mnogima od njih će se sudjelovanje u natjecanju priznati kao 4 ECTS boda, ali će svi dobiti priliku povezati se s uspješnim tvrtkama iz IT industrije. Upravo su predstavnici takvih tvrtki bili prisutni na predavanju i naglasili kako su spremni na sve oblike suradnje sa studentima; dobivanje prakse, pripravništva, ali i zaposlenja.

Predavanje su otvorili:

  • Luka Vida, voditelj ASC organizacijskog tima;
  • Ivo Sluganović, predsjednik udruge eSTUDENT;
  • Nina Šindija te;
  • prof. dr.sc. Davor Petrinović, prodekan za nastavu FER-a.

Natjecateljima je pojašnjen koncept natjecanja i vremenski tok svih aktivnosti. Nositelj vještine, dr.sc. Vedran Podobnik, rekao je par riječi o App Start Contestu te samoj vještini:

Studenti okupljeni u udrugu eSTUDENT su prije pet godina došli na ideju za organizacijom natjecanja koje je za cilj imalo razvoj tehno-ekonomskih kompetencija studenata Sveučilišta u Zagrebu. Međutim, uspjeli su postići mnogo više – danas je natjecanje ASC nacionalno natjecanje najmotiviranijih i najkreativnijih studenata u Republici Hrvatskoj. Bio je veliki užitak promatrati njih nekoliko stotina okupljenih na uvodnom predavanju ovogodišnjeg izdanja natjecanja ASC te s velikom znatiželjom iščekujem vidjeti kakva će rješenja osmisliti tijekom sljedećih mjeseci.

Siguran sam da među njima sjede pojedinci o kojima će novine za nekoliko godina pisati kao primjerima uspješnih mladih hrvatskih inženjera i poduzetnika koji su razvili najpopularniju/najprodavaniju/najkorisniju aplikaciju za pokretne uređaje, ne samo u Hrvatskoj ili Europi, već na globalnoj razini. Također, uvjeren sam da će im znanja, vještine, iskustva te poznanstva koja će steći u sklopu natjecanja ASC barem malo pomoći da se to zaista i dogodi.

Studenti su imali priliku dobiti i kratak uvod u tržište mobilnih aplikacija, o čemu im je predavao prof. dr.sc. Marijo Kušek, a prisutna su bila i mnoga poduzeća iz IT grane, kao što su:  Hrvatski Telekom, Salespod, Nanobit, Infobip, 5minuta i udruga Cisex, koja su pridonijela bogatom nagradnom fondu, uz medijsko pokroviteljstvo Netokracije, a sam projekt podržan je i od strane Ureda Predsjednika Republike Hrvatske.

Platinasti partneri natjecanja Hrvatski Telekom i Salespod predstavili su sudionicima ASC-a mogućnost kreiranja aplikacije na već zadane teme vezane za vlastito poslovanje, dok je Marko Kovač iz Salespoda izjavio:

Na suradnju s eSTUDENTom smo se odlučili iz dva razloga. Prvo, želimo upoznati kvalitetne pojedince koje bismo uključili u naš razvojni tim čim im to fakultetske obveze dopuste. Baza korisnika Salespoda raste iz dana u dan i sve više nam trebaju novi inženjeri. Osim toga, oduševljeni smo proaktivnošću App Start Contest ekipe i na svaki način želimo podržati širenje takvog duha u zajednici u kojoj živimo i radimo.

Sve o App Start Contestu pratite i dalje na Netokraciji, ali i na Facebooku.

App Start Contest (kliknite na sliku za punu rezoluciju)

App Start Contest (kliknite na sliku za punu rezoluciju)

App Start Contest (kliknite na sliku za punu rezoluciju)

App Start Contest (kliknite na sliku za punu rezoluciju)

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.