Anctu beta donosi kompletan redizajn, skalabilniju strukturu i nove aplikacije za upravljanje društvenim mrežama

Anctu beta donosi kompletan redizajn, skalabilniju strukturu i nove aplikacije za upravljanje društvenim mrežama

Anctu, domaći alat koji želi postati kompletno rješenje za upravljane društvenim mrežama, ušao je u beta fazu i donio poprilične promjene. Već na prvi pogled može se vidjeti potpun redizajn, ali tu su i nove aplikacije, a Marko Pavlović, suosnivač projekta, najavljuje kako uskoro stižu alati za izvještavanje te Dev Centar, putem kojega će developeri moći upravljati svojim aplikacijama i pratiti njihov napredak.

Anctu naslovnaAnctu, domaći alat koji želi postati kompletno rješenje za upravljane društvenim mrežama, ušao je u beta fazu i donio poprilične promjene. Već na prvi pogled može se vidjeti potpun redizajn, ali tu su i nove aplikacije, a Marko Pavlović, suosnivač projekta, najavljuje kako uskoro stižu alati za izvještavanje te Dev Centar, putem kojega će developeri moći upravljati svojim aplikacijama i pratiti njihov napredak.

Marko navodi kako su nakon alfa testiranja doznali mnogo toga od samih korisnika, odnosno, njihovih povratnih informacija. Samim time su poboljšali postojeće aplikacije, o kojima možete više saznati u našem testiranju alata, a uveli su i nove – Trackpad, Smartbox te mnogima poznati Buffer.

Trackpad će u realnom vremenu obavještavati tko spominje vaš brend, konkurenciju ili bilo koji drugi “alert” kojeg zadate. Uz njega više nikada nećete propustiti nešto što vas interesira na društvenim medijima. Za sada prati Twitter i Facebook. no uskoro uvodimo forume, portale i ostale mreže. Trackpad također nudi analizu onoga što je pronašao – može prikazati točno dane kada su vaša “upozorenja” aktivna te na kojem jeziku se najviše spominje. Kroz Trackpad je moguće filtrirati poruke za određeni jezik (točnije, za 72 govorna jezika, uključujući hrvatski i srpski) te tako izbjeći mogući spam.

Trackpad uskoro donosi i "sentiment" izvještaj, odnosno,
Trackpad uskoro donosi i “sentiment” izvještaj, odnosno, analizu je li kakva poruka pozitivna, neutralna ili negativna.

Uskoro se u Trackpad uvodi i “sentiment” analiza, koja će automatski kategorizirati koje su poruke pozitivne, neutralne i negativne – funkcionalnost se upravo testira i Marko kaže kako radi “zastrašujuće precizno”. No, do tada se sentiment može ručno označavati kroz Smartbox, alat koji uvelike olakšava bilježenje važnih komentara ili postova. Naime, kada dodate Smartbox na Anctu, on će vam omogućiti da svaku poruku (post, tvit, komentar) označite oznakom koju sami možete kreirati. Primjerice, pojedini se tvitovi mogu označiti s “Korisnička podrška”, “Pozitivno” ili na bilo koji drugi način. Smartbox će spremiti tu poruku te omogućiti njihovu daljnju analizu.

Buffer, prvi korak ka dovođenju fenomenalnih alata na Anctu

Uveden je i dobro poznati Buffer, no trenutno se putem Anctua mogu samo pregledavati poruke koje su organizirane putem same aplikacije, ali Anctuov tim vrlo radi na brzom uvođenju većine funkcionalnosti.

Dodavanje Buffera na App Market je korak bliže onome što zapravo pokušavamo s Anctuom, a to je dovesti mnoge fenomenalne alate na jedno mjesto i olakšati pristup njihovim korisnicima. Ovdje vjerujemo da nikada nije bilo riječ o jednom alatu ili jednoj platformi koja bi zadovoljila sve potrebe, nego o skupini super alata i načinu istovremenog korištenja tih alata. Upravo to “istovremeno korištenje” i komunikaciju između alata ono je što Anctu čini mogućim.

Uz postojeće aplikacije, tu su i nove - Smartbox, Trackpad i Buffer, a stabilnija struktura omogućuje lakše dodavanje novih alata.
Uz postojeće aplikacije, tu su i nove – Smartbox, Trackpad i Buffer, a stabilnija struktura omogućuje lakše dodavanje novih alata.

Sama struktura Anctua sada je stabilnija, stoga se očekuje brzo dodavanje novih alata. Marko najavljuje da su neki od alata koji su u planu već poznati osobama koje se bave društvenim mrežama, a Anctu bi potencijalno mogao omogućiti pristup njima i po povoljnijim cijenama.

Stižu alati za izvještaje i Dev Center

Anctu se priprema i za otključavanje “reporting” alata, koji će omogućiti detaljnu izradu izvještaja za Twitter, Facebook, Vine, Instagram i druge društvene mreže te će imati svoje kategorije i fokus na određene segmente, kao što su “Customer Support”, “Social Traffic Report”, “Competitive Analysis” i ostali.

Ove izvještaje ćete moći prilagoditi i brendirati ih logom svoje tvrtke. Trenutno te alate testiramo, a za Netokraciju ekskluzivno šaljemo prvu javnu sliku koja prikazuje kako izgledaju.

Primjer izvještaja za Facebook
Primjer izvještaja za Facebook

Marko najavljuje i “Dev Center”, kojim će se proizvođačima alata omogućiti sučelje za upravljanje vlastitim aplikacijama i analiziranje korištenja na Anctuu. Marko napominje kako trenutno surađuju s sedam tvrtki koje će uskoro objaviti svoje aplikacije, a nadaju se kako će ubrzo olakšati ovaj proces svim proizvođačima.

Tu napominjem važnu razliku Anctua od ostalih rješenja koji imaju svoj glavni proizvod, a “sa strane” nekakve partnerske alate. Anctu ove alate stavlja u prvi plan i fokusira se na njihovu uporabu i zadovoljavanje proizvođačevih potreba.

A da budete produktivni, brinut će se mačak Mac!

Mac, marketinški profesionalac, brinut će se da vam korištenje Anctua bude lijepo i produktivno.
Mac, marketinški profesionalac, brinut će se da vam korištenje Anctua bude lijepo i produktivno.

Marko napominje kako će nastaviti poštivati korisničko iskustvo i jednostavnost korištenja Anctua, jer smatraju kako mnoge platforme zaboravljaju koliko je važno omogućiti korisniku osjećaj orijentiranosti. Također, kako ne žele predstaviti još jedan dosadni alat, nego žele da samo iskustvo njegovog korištenja bude ugodno i lijepo, kreirali su i mačka po imenu Mac, koji će korisnike podsjećati da vole ono što rade i ostanu produktivni. Dizajnirao ga je drugi suosnivač Anctua, Alexander Abulelas, koji je i kreirao novi identitet za sam alat, a koji o svemu kaže:

Od naših ranih koncepata pitali smo se kako bi naš identitet trebao izgledati, pa smo nastojali pronaći način da izrazimo novo doba stručnjaka, osobe koje bi označavale pojam “marketinški profesionalac” sa znanjem, vještinom i mantrom “getting stuff done”. Vjerovali smo da kroz dizajn, kao oblik izražavanja, trebamo približiti naše korisnike tom razmišljanju. Sasvim prirodno, dok sam dizajnirao sučelje za Anctu, počeo sam crtati likove te sam nacrtao “izgled našeg vjerovanja” – Mac. Bio je to mačak pomalo smiješnog izgleda, a upravo je u tom trenutku Marko prišao mom stolu, kako bi uzeo svoju kavu, preko mog ramena pogledao u laptop i rekao: “Je li ovo naša nova maskota? Izgleda sjajno.” Tako je nastao Mac, mačak koji će vas podsjetiti da volite ono što radite i omogućiti vam ugodnu atmosferu na Anctuu.

Inače, ukoliko ste i sami već kreirali profil na Anctuu, vjerojatno ste već obaviješteni kako je on obrisan, zbog promjene same strukture. Ukoliko želite vratiti stari profil, možete se javiti kreatorima ili se samo ponovno registrirati.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?