Želite naučiti sve o oglašavanju na Facebooku? Agencija Akcija ima e-knjigu za vas!

Želite naučiti sve o oglašavanju na Facebooku? Agencija Akcija ima e-knjigu za vas!

Agencija specijalizirana za društvene mreže, Akcija, objavila je još jednu e-knjigu na hrvatskome jeziku, ovoga puta namijenjenu svima onima koji se žele upuštati u oglašavanje na Facebooku. U 37 stranica čitatelji će moći doznati informacije o učinkovitosti Facebook oglasa, njihovom kreiranju, mjerenju i analizi rezultata te kako koristiti Facebookov Power Editor.

fboglasivodic_1naslovna

Agencija specijalizirana za društvene mreže, Akcija, objavila je još jednu e-knjigu na hrvatskome jeziku, ovoga puta namijenjenu svima onima koji se žele upuštati u oglašavanje na Facebooku. U 37 stranica čitatelji će moći doznati informacije o učinkovitosti Facebook oglasa, njihovom kreiranju, mjerenju i analizi rezultata te kako koristiti Facebookov Power Editor.

Kako doznajemo od Ilije Brajkovića, partnera u agenciji, na pisanje vodiča odlučili su se jer dobivaju mnoštvo upita o ovoj vrsti oglašavanja od raznih tvrtki. Iako je oglašavanje na ovoj platformi poprilično popularno, Ilija napominje kako se mnogi u njemu još nisu niti okušali, što zbog straha od troškova, ali i neznanja oko postupka. Istovremeno, dio se korisnika upustio u oglašavanje, ali nije ostvario željene rezultate, odnosno nije znao što želi postići.

Preko ebooka želimo pokazati svima zainteresiranima kako se kreiraju oglasi i kako se od oglasa može dobiti puno više, odnosno da u pozadini postoji mnogo više opcija od “Boost post”. Naravno, morali smo ipak ograničiti sadržaj knjige, jer nije bilo moguće opisati sve korake i sve mogućnosti koje pruža Facebook pri oglašavanju.

fboglasivodic_2

Društvene mreže se konstantno mijenjaju, razvijaju, a i samo sučelje za oglašavanje na Facebooku često doživljava promjene, kako bi kreiranje kampanja bilo što jednostavnije. Samim time, pojedini dijelovi ovog vodiča, sa strane sučelja i eventualnih novih funkcionalnosti, zasigurno će s vremenom zastarjeti, ali Ilija smatra da će se e-knjiga moći dugo vremena čitati i koristiti. Kako kaže, za sve brze promjene, tu je blog.

E-knjiga kao dio content marketing strategije

Ovo je već treća e-knjiga koju je objavila agencija Akcija – prva se odnosila na društvene mreže u turizmu, a druga u zdravstvu, a Ilija nam je otkrio nešto više o rezultatima ovakvog content marketinga:

Mislim da smo jedna od rijetkih agencija u Hrvatskoj i regiji koja stvarno živi content marketing i takvo što može producirati. Mnogi pričaju o tome kako je content marketing dobar, ali ga nikada nisu ni počeli raditi. Ovo je treći ebook koji smo objavili, uz preko 100 članaka na blogu, infografika, online predavanja… Rezultati su rezultati odlični. Od prva dva ebooka smo dobili konkretne upite i klijente i definitivno nam se takvo što isplati, uz sve ostale content marketing aktivnosti koje radimo.

Ukoliko vas zanima vodič o oglašavanju na Facebooku, možete ga preuzeti s Akcijine web stranice.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?