Click Click Sale: Kako zvuče i izgledaju konverzije?

Klik, klik, prodaja: Hrvatski projekt koji pokazuje kako zvuče i izgledaju konverzije

Jeste li se ikada zapitali je li moguće online oglašavanje prikazati kroz sliku i zvuk? I može li marketing biti umjetnost? Autori projekta Click Click Sale kažu da je moguće, a kao dokaz su snimili hipnotizirajući trominutni video u kojem su saželi sve klikove, konverzije, reakcije velikog broja korisnika i čitavu dinamiku oglašavanja.

Click Click Sale projekt je koji pokazuje kako marketing može imati umjetničku stranu, a iza njega stoje CEO AdCumulusa Gordan Kreković i Antonio Pošćić, softverski inženjer u tvrtki Enghouse Interactive.

U samo tri minute, kroz sliku i zvuk saželi su 24 sata događaja i podataka u online oglašavanju, a htjeli su pokazati kako marketing nije samo svijet brojeva, mjerenja i profita, već se u svojoj osnovi oslanja na ljude, njihove potrebe i komuniciranje.

Različiti zvukovi i vizualni prikazi zapravo su klikovi i konverzije, a definirani su podacima o uređaju, geolokaciji korisnika i ostalim dimenzijama. Vrijeme je također bitan faktor jer pokazuje kako dinamičnost klikova raste i pada tijekom cijelog dana.

Pronalaženje lijepog u oglašavanju

Podaci prikazani u videu prikupljeni su iz online oglašivačkog sustava Affiliate Software, jednog od proizvoda AdCumulusa. Affiliate Software je sustav koji prati čitav proces koji korisnici prolaze od prvog prikaza oglasa, preko klika, pa sve do konverzije. Autori su ga iskoristili za Click Click Sale projekt kako bi na audiovizualan način prikazali cijeli taj proces bez gotovo ikakvog vlastitog utjecaja na same podatke.

Ljudska strana marketinga

Autori videa pojašnjavaju kako se ovim projektom neizbježno dolazi do pojmova kao što su Big data ili marketinška mjerenja, a iako ih obično povezujemo s dehumanizacijom i manipulacijom, oni su željeli su pokazati kako im je moguće pristupiti i na umjetnički način.

Iako je Click Click Sale prikaz apstraktnih podataka, on ujedno predstavlja i stvarne ljude koji su klikom ili konverzijom sudjelovali u marketinškom procesu, no ne pokušava objasniti te podatke. Drugim riječima, koncept ovog audiovizualnog djela dobiva smisao tek kada se uzmu u obzir očekivanja i osobni stavovi promatrača.

Što mislite, jesu li autori uspjeli u svom pokušaju da prikažu marketing kao umjetnost?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?