Facebookovi oglasi moći će se targetirati ovisno o tipu mobilnih uređaja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Nakon što su ovog tjedna korisnicima ponudili opciju Save za spremanje i naknadno pregledavanje, u Facebooku su pripremili novitet i za oglašivače i developere aplikacija.

Nakon što su ovog tjedna korisnicima ponudili opciju Save za spremanje i naknadno pregledavanje, u Facebooku su pripremili novitet i za oglašivače i developere aplikacija. Oglašavanje više neće biti usmjereno samo prema operativnom sustavu mobilnog uređaja ili vezi koja se koristi, već i prema tipu mobilnog uređaja.

Ako imate iPhone, Samsungov ili neki treći model pametnog telefona, a oglašivačima i developerima aplikacija je bitno da do vas dođu baš zbog tog modela, Facebook je pronašao rješenje za takvu mogućnost. Popularna društvena mreža će tijekom narednih nekoliko dana uvesti oglašavanje specificirano za pojedini mobilni uređaj, s ciljem da dolazak do “meta” oglašivača i developera bude što bolji.

Izvor: Developers.facebook.com

Izvor: Developers.facebook.com

Svi koji žele ostaviti svoj oglas i doći do potrošača preko Facebooka ubuduće će imati priliku preciznije odrediti koga točno traže. U slučaju “ciljanja” publike prema korištenom mobilnom uređaju, glavna prednost bila bi povezivanje s potrošačima s uređajima na kojima se najčešće kupuje neki proizvod ili preuzima aplikacija. Plus je i mogućnost da se filtriraju i izbace uređaji koji, primjerice, više nisu kompatibilni s aplikacijom koja se nudi.

U Facebooku očekuju da će novitet biti koristan zbog veće mogućnosti povrata za ulaganje oglašivača ili developera, a pozitivan učinak trebalo bi donijeti i stvaranje grupe potrošača koji su zanimljiva ciljana skupina. Developeri aplikacija ubuduće bi imali priliku doći do potencijalnih novih korisnika ili ponuditi nove opcije za dosadašnje, poput poruke da rezerviraju svoj let u slučaju da koriste aplikaciju za organiziranje putovanja.