Zadar: Saša Cvetojević predaje 'Što je to startup'

Zadar: Saša Cvetojević i Marko Mišulić odgovaraju na pitanje ‘Što je to startup’

Zadar DevelopersHub, koji je nedavno postao udruga, zajedno s coworking prostorom COIN Zadar organizira događanje na kojem će se predstaviti koncept startupa.

Saša Cvetojević na predavanju će podijeliti svoja poduzetnička iskustva.
Saša Cvetojević na predavanju će podijeliti svoja poduzetnička iskustva.

Ovaj mali uvod u startupaški svijet održat će se ovog petka, 13. veljače u 18 sati u Impact centru u Zadru.

Predavanje na temu “Što je to startup i mogu li ga ja pokrenuti?” jedno je u nizu događaja i edukacija koji se organiziraju u sklopu projekta Coworking Zadar, a ovog puta gosti predavanja bit će Saša Cvetojević, poduzetnik i član mreže poslovnih anđela Crane, te Marko Mišulić, osnivač zadarskog startupa Rentl.io namijenjenog iznajmljivačima smještaja u turizmu.

Cvetojević će podijeliti neka svoja iskustvima u poduzetništvu te preprekama koje tek treba prijeći, ali i podijeliti koji savjet:

Okružje je ograničavajuće, poduzetništvo još nije nešto što bi roditelj preporučio djetetu kao životni poziv. Dodatno, svijet još ne prepoznaje Hrvatsku kao zemlju iz koje bi mogli dolaziti međunarodno uspješni tehnološki projekti. Ako imate dobru ideju, to vam ne vrijedi ništa. Ako smatrate da vam je ideja dobra, krenite u realizaciju. Jer pri realizaciji, za početak, testirate ideju. Možda vam ubrzo i ne bude više tako dobra. A možda, ako u realizaciji budete uporni, vrijedni i inovativni, od ideje stvorite nešto vrjednije. 

Nakon Cvetojevićeva predavanja, tim COIN-a predstavit će projekt Coworking Zadar, Mišulić će govoriti o svom startupu Rentl.io, a potom će se održati neformalno druženje i networking.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.