Zadar DigIT: Koji softver koristiti za poslovnu inteligenciju i organizaciju konferencija?

Zadar DigIT: Koji softver koristiti za poslovnu inteligenciju i organizaciju konferencija?

Među zanimljivim tvrtkama na konferenciji Zadar DigIT, održanoj prošloga tjedna, našli su se Qualia i IT4U. Tako je Hrvoje Smoličić predstavio je tvrtku specijaliziranu za izradu softvera prema narudžbi, Qualiu, dok je Stevica Kuharski predstavljao IT4U, koji razvija poslovno i mobilno orijentirana rješenja.

Fotograf: Branko Banjac
Fotograf: Branko Banjac

Među zanimljivim tvrtkama na konferenciji Zadar DigIT, održanoj prošloga tjedna, našli su se Qualia i IT4U.

Hrvoje Smolić predstavio je Qualiu, tvrtku specijaliziranu za izradu softvera po narudžbi, integraciju podataka i postavljanje sustava za potporu poslovnom izvješćivanju. Kao uspješne primjere naveo je HotelQ, poslovnu inteligenciju za hotele koju je među prvima prepoznao hotel Esplanade te s kojim je Qualia ujedno i započela vertikalu za hotelsku industriju .

‘User friendly’ sučeljem HotelQ daje uvid u potpuno poslovanje hotela, pomaže pri nadgledanju i optimiziranju poslovanja, a menadžmentu omogućuje kvalitetnije poslovne odluke. HotelQ generira izvještaje na dnevnoj ili mjesečnoj bazi, ali također nudi i opciju prilagođavanja izvještaja prema željama i potrebama.

Također, Qualia je predstavila svoj BusinessQ, hrvatski web softver za poslovnu inteligenciju i vizualizaciju podataka. Software omogućuje analizu podataka, jednostavnije nadgledanje prodaje, kontrolu stanja zaliha, mjerenje poslovnog uspjeha pa čak i praćenje ključnih pokazatelja poslovanja.

Organizacija događaja uz Wleapp

Kuharski

Stevica Kuharski, predstavio je IT4U, tvrtku Informacijske tehnologije za vas d.o.o., koja razvija poslovno i mobilno orijentirana rješenja. Projektom Wleapp (White Label Events), o kojemu smo pisali kada se pojavio na tržištu, ova će tvrtka razveseliti mnoge organizatore konferencija i raznih događaja, a koji će brže, jednostavnije i kvalitetnije pripremiti svoja događanja i voditi računa o zadovoljstvu svojih posjetitelja.  Aplikacija je prilagođena za Android i iPhone te omogućuje automatsko mijenjanje i lokalno pohranjivanje podataka.

Pomoću aplikacije Wleapp možete kreirati i objaviti konferenciju ili kakav drugi događaj u samo 15 minuta.

Aplikacija je vrlo jednostavna. Svaku konferenciju podržava jedna aplikacija, a ono što je svakako korisno je mogućnost podržavanja nekoliko istovremenih paralelnih traka na većim konferencijama.

Inače, i sama službena aplikacija konferencije Zadar DigIT napravljena je kroz Wleapp.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.