Zadar DigIT panel: Analitika, zanimljiv sadržaj i mobilna stranica ključni su za turistički marketing

Zadar DigIT panel: Analitika, zanimljiv sadržaj i mobilna stranica ključni su za turistički marketing

Jučer su na konferenciji Zadar DigIT hotelijeri i turistički djelatnici imali prilike prisustvovati zanimljivoj panel raspravi na temu "Digitalna i IT inovacija u turizmu". Andrija Frinčić, Tomislav Grubišić i Ante Bakić zajedno s Idom Pandur govorili su o različitim inovacijama koje danas predstavljaju poboljšanje poslovanja, personaliziraniji pristup svakom gostu kao i transparentnost uloženog budžeta.

Zadar DigIT panel
Fotografija: Implementacija snova

Jučer su na konferenciji Zadar DigIT hotelijeri i turistički djelatnici imali prilike prisustvovati zanimljivoj panel raspravi na temu “Digitalna i IT inovacija u turizmu”. Andrija Frinčić, Tomislav Grubišić i Ante Bakić zajedno s Idom Pandur govorili su o različitim inovacijama koje danas predstavljaju poboljšanje poslovanja, personaliziraniji pristup svakom gostu kao i transparentnost uloženog budžeta.

Zajedno su se složili da kombinacija dobre analitike, zanimljivog sadržaja, povezivanja IT sustava kao i kreiranje mobilne web stranice predstavlja poslovni uspjeh za hotelijere i turističke djelatnike, a svaki od njih pridonio je ovoj temi na svoj način.

Tomislav Grubišić, suosnivač iStudija, objasnio je kako postoji široki spektar mogućnosti kada je riječ o digitalnom oglašavanju, no još uvijek se ne koriste svi kapaciteti.

Umjesto da se ulaže u inovacije, potrebno je iskoristiti ono što je trenutno dostupno. Mjerenje je ono na što treba obratiti pažnju, kako bi se u svakom trenutku znalo koliko je uloženo, a koliko vraćeno, odnosno kampanja je doprinijela ostvarivanju konverzije. Isto tako, sve više rezervacija ostvaruju se putem mobitela ili tableta, a rast upotrebe smartphone uređaja iz godine u godinu raste. Imati mobilni web te omogućiti booking s jednostavnim prikazivanjem na mobitelu danas je nešto što se mora imati.

Digitalne inovacije u turizmu objašnjava i Andrija Frinčić, suosnivač i direktor tvrtke Implementacija snova. Navodi digitalne menije kao idealan, digitalni oblik komuniciranja restorana, bara i hotela putem kojeg isti unaprjeđuju iskustvo konzumiranja hrane i pića. Digitalni meni ne nudi hranu, nego predstavlja priču o hrani na gostu prilagođen način. Andrija spominje zanimljiv sustav putem kojeg se gostu nudi opcija identifikacije nakon čega je za njega ponuda hrane prilagođena njegovom zdravstvenom stanju.

U budućnosti nam definitivno predstoji konvergencija tehnologija. Planiranje budžeta za razvoj mobilnih verzija servisa na kojima će se temeljiti komunikacija s gostima, ono je što preporučam svima koji donose odluke u turizmu. Također, treba obratiti pažnju na sadržaj koji se komunicira putem digitalnih kanala. On mora biti zanimljiv i prilagođen, a to je ono što predstavlja najveći izazov u praksi.  Treba povezati i IT sustave koje koristimo kako bi dobili jedinstvenu platformu za učinkovito praćenje potrebe gostiju kao i uspješnost pojedinih kampanja.

Još jedan digitalni komunikacijski kanal na panelu bio je važna tema. Digital signage predstavlja primamljivu, atraktivnu, ali i informativnu platformu za interakciju s gostima na samom mjestu događaja. Interaktivno rješenje, kakvo nudi PandoPad, ciljano educira, informira, zabavlja i obavlja i druge, različite oblike interakcije. Kao jedan od primjera, Ante Bakić je naveo zračnu luku Dubrovnik na kojoj kiosci s interaktivnim digital signage sustavom putnicima nude različiti sadržaj na ekrana osjetljivog na dodir u landscape orijentaciji.

Grubišić, Frinčić i Bakić potvrđuju kako je turizam i njegovo približavanje svakom gostu ušao u novu, napredniju dimenziju poslovanja te da smo dio turističke digitalne transformacije koja zahtjeva veći angažman, personaliziraniji pristup i praćenje uloženog budžeta do najsitnijih detalja. Svojim prijedlozima i primjerima na jučerašnjem panelu proširili su horizonte turističkim djelatnicima koji će implementirati novo znanje već u nadolazećoj sezoni.

ponuda

Komentari

  1. Zlatko

    Zlatko

    16. 11. 2013. u 6:36 am Odgovori

    Jako dobro idejno obzirom na ekspanziju smartphonea , tableta…..dostupnosti WiFi mreža kod istih davaoca usluga.
    Tekstualno izvrsno obrađeno od strane gospođe Martine Vuksan

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.