YouTube oglašavanje od sada i službeno u Hrvatskoj

YouTube oglašavanje od sada i službeno u Hrvatskoj

Kao što smo jučer najavili, oglašavanje putem popularnog Googleovog video servisa YouTube sada je i službeno dostupno u Hrvatskoj, kao i u ostatku regije. Ovaj oblik oglašavanja donosi razne mogućnosti oglašivačima za povezivanje i s lokalnom i međunarodnom publikom, što u praksi znači da će se oglasi korisnicima moći prikazivati i prilikom pretraživanja video sadržaja i prilikom njegovog gledanja ili postavljanja.

Osim u Hrvatskoj, YouTube oglašavanje bit će dostupno u cijeloj regiji.
Osim u Hrvatskoj, YouTube oglašavanje bit će dostupno u cijeloj regiji.

Kao što smo jučer najavili, oglašavanje putem popularnog Googleovog video servisa YouTube sada je i službeno dostupno u Hrvatskoj, kao i u ostatku regije. Ovaj oblik oglašavanja donosi razne mogućnosti oglašivačima za povezivanje i s lokalnom i međunarodnom publikom, što u praksi znači da će se oglasi korisnicima moći prikazivati i prilikom pretraživanja video sadržaja i prilikom njegovog gledanja ili postavljanja.

Kako je navedeno u priopćenju, od sada i oglašivači iz Hrvatske mogu dosegnuti korisnike dok postavljaju, pretražuju i pregledavaju video sadržaje na YouTubeu. Tu su Trueview In-stream i In-display ads platforme, u sklopu koje se video oglasi prikazuju prije, za vrijeme i usporedno s video sadržajem koji korisnici pregledavaju. Kako je YouTube popularan i za pretraživanje zabavnih sadržaja ili proizvoda, ponuđeni su i relevantni video oglasi uz rezultate YouTube pretraživanja putem Trueview In-search ads platforme, gdje oglašivač plaća samo u slučaju ako korisnik klikne na oglas.

Predstavljanje YouTube oglašavanja danas je održano diljem regije - slika iz Ljubljane (snimio: Luka Hajdin)
Predstavljanje YouTube oglašavanja održano je diljem regije – slika iz Ljubljane (snimio: Luka Hajdin)

Kako kaže direktor Googlea za regiju Adriatics, Joško Mrndže, s milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i “lajkaju” video sadržaj na ovoj video platformi.

U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61% populacije. Svakodnevno korištenje YouTubea popularno je kod mlađih korisnika te se penje na nevjerojatnih 93% korisnika u dobi između 20 i 24 godine. U Hrvatskoj se najviše koristi za slušanje glazbe, međutim, važan je i za donošenje odluka o kupnji, budući da ga 60% korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju kupiti.

Osim kao efikasna platforma za provođenje kampanja, kojima se promoviraju brend, proizvod ili usluga, navodi se kako se na ovaj način mogu dobiti i relevantne povratne informacije od korisnika. Neke povratne informacije potencijalnih korisnika već su se i pojavile – tako se mnogi nadaju da će oglašivači biti oprezni u pri formiranju kampanja te da video oglasi neće biti zamorni i predugački za korisnika, koji su na YouTube u većini slučajeva došli pogledati kakav zabavan sadržaj.

ponuda

Komentari

  1. Dario

    Dario

    21. 03. 2014. u 12:04 pm Odgovori

    što se tiče tih oglasa, toliko su mi iritantni da namjerno nisam htio pogledati ni tko je oglašivač u tih par sekundi koje samo morao čekati da se pojavi opcija “preskoči oglas”. Sjećam se da sam prvi put vidio mislim Janu, poslije sam se potrudio da ne vidim ni to.

    tko je uopće pomislio da danas kada nam se svima žuri imamo želje i volje gledati nečije poruke u trajanju 30 sekundi. Pa ne bi taman da mi nude lovu. Na TV to još donekle štima iako jedna jer ako čekam dnevnik ili gledam film onda sam prisiljen gledati u zid. Ali na Internetu je more sadržaja i ako me iziritiraju gotovo je sa pažnjom. Da nema tog gubma za preskakanje oglasa ne bi čak pogledao ni video koji sam došao pogledati. Pun mi je kufer ovih nametljivih reklama koje iskaču sa svih portala. Hvala nebesima pa Netokracija nije još toliko zatrpana

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!