YouTube predstavio novu, službenu iPhone aplikaciju: Nikad više 'default', ali je napokon rade Googleovi inženjeri

YouTube predstavio novu, službenu iPhone aplikaciju: Nikad više ‘default’, ali je napokon rade Googleovi inženjeri

YouTube je danas predstavio svoju službenu aplikaciju za iPhone i iPod Touch. Nije da na Appleovom popularnom pametnom telefonu nije postojala aplikacija za najveću video sharing stranicu na svijetu, već Google napokon želi zaraditi od oglašavanja koje se nikad nije prikazivalo u Appleovoj YouTube varijanti Appleov iPhone više neće imati službenu odnosno default YouTube aplikaciju.

YouTube za iPhone – neslužben, ali služben. (Preuzeto s Mashablea)

YouTube je danas predstavio svoju službenu aplikaciju za iPhone i iPod Touch. Nije da na Appleovom popularnom pametnom telefonu nije postojala aplikacija za najveću video sharing stranicu na svijetu, već Google napokon želi zaraditi od oglašavanja koje se nikad nije prikazivalo u Appleovoj YouTube varijanti Appleov iPhone više neće imati službenu odnosno default YouTube aplikaciju. Barem ne verziju koju Apple radi od 2007. kad je iPhone predstavljen.

Iako YouTubeov voditelj mobilnih tehnologija, Andrey Doronichev, ne navodi nikakav povod niti razlog za predstavljanje nove aplikacije, All Things D-ov Peter Kafka navodi kako se radi o oglašavanju. Appleova YouTube aplikacija nije prikazivala oglase, što će Googleova svakako uključivati. Apple je doduše u tom slučaju neće zadržati kao default, već će je korisnici morati preuzeti s iTunes App Storea.

Korak po korak – YouTube app koji zarađuje

Nova aplikacija, koju već danas možete preuzeti s iTunes App Storea, sadržava:

  • YouTubeov vodič kroz kanale, sličan YouTubeovoj novoj naslovnici;
  • Brže i navodno bolje pretraživanje;
  • Shareanje videa putem Google Plusa, Facebooka, Twittera te SMS poruka.
YouTubeovo novo sučelje.

Iako neće biti default, Google će napokon zarađivati od korisnika iOS uređaja koji na svojim iPhoneima i iPod Touchevima gledaju videe. Računica je itekako jasna iz Doronichevog članka, korisnici mobilnih uređaja čine preko milijardu odnosno četvrtinu ukupnih YouTubeovih dnevnih pregleda. Dobar dio toga upravo su korisnici iPhonea. Googleova službena YouTube aplikacija trenutno je prilično slična “staroj” Appleovoj koja se nije značajnije mijenjala od 2007., ali znajući Googleove brze iteracije nove mogućnosti kao i iPad verziju aplikacije sigurno ćemo moći preuzeti već nakon objave novog iPhonea. Dotad YouTube za iPhone i iPod Touch preuzmite besplatno s iTunes App Storea.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.