YouTube predstavio novu, službenu iPhone aplikaciju: Nikad više 'default', ali je napokon rade Googleovi inženjeri

YouTube predstavio novu, službenu iPhone aplikaciju: Nikad više ‘default’, ali je napokon rade Googleovi inženjeri

YouTube je danas predstavio svoju službenu aplikaciju za iPhone i iPod Touch. Nije da na Appleovom popularnom pametnom telefonu nije postojala aplikacija za najveću video sharing stranicu na svijetu, već Google napokon želi zaraditi od oglašavanja koje se nikad nije prikazivalo u Appleovoj YouTube varijanti Appleov iPhone više neće imati službenu odnosno default YouTube aplikaciju.

YouTube za iPhone – neslužben, ali služben. (Preuzeto s Mashablea)

YouTube je danas predstavio svoju službenu aplikaciju za iPhone i iPod Touch. Nije da na Appleovom popularnom pametnom telefonu nije postojala aplikacija za najveću video sharing stranicu na svijetu, već Google napokon želi zaraditi od oglašavanja koje se nikad nije prikazivalo u Appleovoj YouTube varijanti Appleov iPhone više neće imati službenu odnosno default YouTube aplikaciju. Barem ne verziju koju Apple radi od 2007. kad je iPhone predstavljen.

Iako YouTubeov voditelj mobilnih tehnologija, Andrey Doronichev, ne navodi nikakav povod niti razlog za predstavljanje nove aplikacije, All Things D-ov Peter Kafka navodi kako se radi o oglašavanju. Appleova YouTube aplikacija nije prikazivala oglase, što će Googleova svakako uključivati. Apple je doduše u tom slučaju neće zadržati kao default, već će je korisnici morati preuzeti s iTunes App Storea.

Korak po korak – YouTube app koji zarađuje

Nova aplikacija, koju već danas možete preuzeti s iTunes App Storea, sadržava:

  • YouTubeov vodič kroz kanale, sličan YouTubeovoj novoj naslovnici;
  • Brže i navodno bolje pretraživanje;
  • Shareanje videa putem Google Plusa, Facebooka, Twittera te SMS poruka.
YouTubeovo novo sučelje.

Iako neće biti default, Google će napokon zarađivati od korisnika iOS uređaja koji na svojim iPhoneima i iPod Touchevima gledaju videe. Računica je itekako jasna iz Doronichevog članka, korisnici mobilnih uređaja čine preko milijardu odnosno četvrtinu ukupnih YouTubeovih dnevnih pregleda. Dobar dio toga upravo su korisnici iPhonea. Googleova službena YouTube aplikacija trenutno je prilično slična “staroj” Appleovoj koja se nije značajnije mijenjala od 2007., ali znajući Googleove brze iteracije nove mogućnosti kao i iPad verziju aplikacije sigurno ćemo moći preuzeti već nakon objave novog iPhonea. Dotad YouTube za iPhone i iPod Touch preuzmite besplatno s iTunes App Storea.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.