Yahoo kupuje Bread, servis za društveno i mobilno oglašavanje, zbog ljudskih resursa

Yahoo kupuje Bread, servis za društveno i mobilno oglašavanje, zbog ljudskih resursa

Već smo pisali o velikom shoppingu Yahooove CEO Marisse Mayer te o tvrtkama koje su se našle u njenoj košarici, a sada im se pridružio i Bread, servis za kraćenje URL-a te društveno i mobilno oglašavanje. Yahoo je očito odlučio podebljati svoje redove kada je riječ o oglašavanju, a Bread je tražio kupca u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Startup Bread kupljen je zbog ljudskih resursa
Startup Bread kupljen je zbog ljudskih resursa.

Već smo pisali o velikom shoppingu Yahooove CEO Marisse Mayer te o tvrtkama koje su se našle u njenoj košarici, a sada im se pridružio i Bread, servis za kraćenje URL-a te društveno i mobilno oglašavanje. Yahoo je očito odlučio podebljati svoje redove kada je riječ o oglašavanju, a Bread je tražio kupca u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Bread je servis koji krati URL adrese te između trenutka kada korisnik klikne na poveznicu i zapravo dođe do željene stranice ubacuje oglas za određeni proizvod ili dobrotvornu akciju. Iako je nakon svog osnutka startup skupio 3,5 milijuna dolara od Raptor Venturesa, angel investitora Troyja Cartera i drugih izvora, čini se kako im poslovna strategija nije bila dugoročno isplativa. Startup je prije nekog vremena počeo tražiti kupce, javio je TechCrunch, i našao ga je u Marissi Meyer, Yahoovoj CEO i poznatoj startup-shoppingholičarki.

Iako je njena strategija masovne kupovine startupa bila promatrana ispod oka te posprdna tema ponekog memea, Yahoo je pod Meyeričinim vodstvom uspješno promijenio primarni fokus djelovanja, osvježio svoj portfelj proizvoda te vratio nešto stare slave. Kupovinom Breada osvježit će se ponuda proizvoda u oglašavanju ovog posrnulog diva.

Bread se gasi, tim radi na novim rješenjima za Yahoo

Bread nije jedan od onih startupa koji će pod Yahoovim pokroviteljstvom nastaviti samostalno djelovati, već je riječ o akviziciji zbog ljudskih resursa. Startup će zagasiti svoju primarnu djelatnost Bread Social i Bread Oven, a linkovi skraćeni putem ovog servisa više neće nakon 11. studenog funkcionirati pa se pozivaju svi koji ih koriste da se prebace na konkurentski bit.ly.

CEO Breada, Alan Chan u objavi je na službenim stranicama startupa izjavio kako će s Yahoovim oglašivačkim timom raditi na stvaranju oglasnih rješenja nove generacije za izdavače i oglašivače na mobilnim i društvenim platformama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.