WebFest objavio finaliste: Backway, Mediatoolkit, SideKickrTV predstavit će se u Budvi!

WebFest objavio finaliste: Backway, Mediatoolkit, SideKickrTV predstavit će se u Budvi!

WebFest.Me. u sklopu kojeg će se održati i WebUp.Me natjecanje startupa čiji će pobjednik dobiti priliku predstaviti se na TechCrunch Disrupt konferenciji, održava se u Budvi, 20. i 21. rujna 2012. Na Twitteru je upravo objavljen dio finalista koji će svoje projekte predstaviti u Crnoj Gori:

Webfest.me finalisti su:

WebFest.Me u sklopu kojeg će se održati i WebUp.Me natjecanje startupa čiji će pobjednik dobiti priliku predstaviti se na TechCrunch Disrupt konferenciji, održava se u Budvi, 20. i 21. rujna 2012. Na Twitteru je upravo objavljen dio finalista koji će svoje projekte predstaviti u Crnoj Gori:

 • BackWay App – iOS aplikacija koja vam pomaže da se s lakoćom vratite do vašeg stana, polazne točke – orijentacija u prostoru 21. stoljeća – o kojoj smo pisali;
 • MojaGaraza.rs – servis za pitanja i odgovore vezanih uz automobile – postavite pitanje, a stručnjaci odgovaraju;
 • SideKickrTV – prema riječima Vibora Cipana: revolucija u načinu gledanja televizije;
 • StereoMood – internetski radio koji će vam puštati glazbu prema vašem trenutnom emocionalnom stanju;
 • MediaToolkit – internetski alat koji će vam reći koji je sadržaj najviše dijeljen na Facebooku;
 • AmbioMagazine – Foursquare meets Flipboard, zamislite to tako;
 • TabStep – jednostavna izrada internetskih stranica unutar Facebooka;
 • Share A Gift – pomaže vama i vašim prijateljima skupiti novac za darove;
 • Release 14 – tehnološka open-source rješenja;
 • Vet-Cloudpractice management za veterinare;
 • iDerma – CRM za beauty salone.

Vibor Cipan, CEO UX Passiona za Netokraciju je, povodom plasmana na WebUp izjavio:

Sidekickr TV je revolucija u načinu gledanja televizije i video sadržaja bez obzira na kojem uređaju ili platformi bili. Korištenjem naprednih tehnologija poput natural language processinga i našeg dubokog poznavanja korisnika i njihovih navika i želja, stvaramo inovativno i fascinantno rješenje – najbolju stvar koja se dogodila televiziji, nakon izuma televizije 🙂 Plasman na WebUp jer za nas velika stvar, priznanje, ali i ogroman poticaj. A sama prilika da se osvoji put na TechCrunch Disrupt vrijedna je svakog truda. Dakle, put prema osvajanju svijeta počinje u Budvi, a vidjet ćemo kako će se nastaviti…

Božidar Ševo, autor BackWay Appa objašnjava što za njega znači odlazak u Budvu:

Uf…totalno sam bio šokiran kad sam vidio sad to na twitteru, jer sam upravo sad na predavanju kolegija “multimedijski sustavi” na faksu. Fakat sam ugodno iznenađen i šokiran. Nakon Startup Camp Vis dobio sam još i više energije i volje za naprijed. Uz WSA Mobile kandidaturu, Camp Vis i ovo sad, shit just got real :))
Sad treba otić tamo i kick some asses 😉

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.