Wall Street Journal otkriva detalje Appleovog tableta

Wall Street Journal otkriva detalje Appleovog tableta

Ugledni Wall Street Journal otkriva kako Steve Jobs s Apple iSlate tabletom namjerava izmijeniti izdavaštvo i medije, s naglaskom na novine, udžbenike i televiziju. Kako je iPod utjecao na glazbenu industriju, Appleov uređaj koji bi trebao biti predstavljen 27. siječnja trebao bi izmijeniti mnoge druge.

(Photo by Edufire)

Ugledni Wall Street Journal otkriva kako Steve Jobs s Apple iSlate tabletom namjerava izmijeniti izdavaštvo i medije, s naglaskom na novine, udžbenike i televiziju. Kako je iPod utjecao na glazbenu industriju, Appleov uređaj koji bismo trebali vidjeti 27. siječnja trebao bi izmijeniti mnoge druge.

Šaptač Stevea Jobsa?

S obzirom da Apple i Steve Jobs jako vole Wall Street Journal, vrlo je vjerovatno kako su sve informacije stigle iz službenih izvora iz Cupertina.

Naime, Wall Street Journal je, kao i neki drugi veći mediji, uvijek imao poseban pristup Appleovim informacijama, ne bi riskirali takav status radi spekulacija. Steve Jobs nije htio dati izjavu za članak? Ma svakako… Što Apple sprema?

Stari mediji u novom ruhu

Prema izvorima Wall Street Journala, Apple je u pregovorima s izdavačima poput New York Timesa, Conde Nast (Vogue, Wired,…), NewsCorp te CBS-om i Disneyem, kako bi osigurao sadržaj za Apple iSlate tablet. Zamišljen kao uređaj koji će pružiti novo sučelje postojećim sadržajima, iSlate bi trebao omogućavati pristup različitim vrstama sadržaja:

 • Studenti i njihovi fakulteti koristili bi Appleov tablet za knjige i udžbenike. Iako se Amazon nadao da će Kindle tome poslužiti, školama i fakultetima nedostaje interaktivno sučelje te ekran u boji;
 • Ekran će biti dovoljno ugodan za čitanje novina i publikacija koje bi bile dostupne putem Appleovog iTunesa;
 • Ekran će biti dovoljno kvalitetan za gledanje TV programa, a Apple će ponuditi pretplatu za izbor sadržaja s raznih američkih televizijskih mreža, poput CBS-a.

Apple iSlate tablet trebao bi, kao i iPhone te iPod, od početka biti skup – 1000 dolara! Kao i iPod i iPhonea, s vremenom će pojeftiniti. Što se sadržaja tiče, pitanje je što će Apple učiniti na drugim tržištima, posebice u zemljama Europske unije pa i Hrvatskoj. Ukoliko Apple tablet bude uspješan, možda će i Styria te EPH morati kontaktirati Cupertino

Uz ekran od 10 do 11 inča, mnogo sadržaja te najavljenim sučeljem kakvo samo Apple može smisliti, jedva čekamo sljedeći tjedan! Mislite li da uz kvalitetan sadržaj ovakav uređaj može uspjeti?

Komentari

 1. Matija

  Matija

  21. 01. 2010. u 10:32 am Odgovori

  Ako je sve to istina što pričaju i iSlateu ili barem blizu istine, onda me jedino zanima kakva će baterija to sve moći izdržati? Ili će ga biti potrebno svako malo puniti? :/

 2. Nikola Krajačić

  Nikola Krajačić

  21. 01. 2010. u 10:59 am Odgovori

  Ajd, super je što će ekran biti dobar, što je odgovor za neke komentare od onog članka jučer. A vidiš, Kindle mi nije pao ni na pamet, ali stvarno – ako bi iTunesi mogli imati i knjige u prodaji – iSlate bi pomeo Kindle skroz. Imati crno-bijeli ekran samo za knjige ili full color pa na njemu osim knjiga imati i hrpu drugih stvari… ja bi ovo drugo 🙂

  Mislim da će, ako se on stvarno bude koristio na predavanjima, donesti novo značenje pojmu “surfanje pod nastavom” 😀

  Naravno, to vrijedi za škole i fakultete u USofA i razvijenim zemljama općenito, kod nas će vlasnici iSlatea prvo godinu dana biti prozivani šminkerima 🙂

 3. Beler

  Beler

  21. 01. 2010. u 12:56 pm Odgovori

  I meni se čini, a sve se odvija kao što sam pretpostavio u zadnjem članku od tabletu 🙂 kao po špagi. @Mario i neće samo serveri padati :))

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...