Wall of Tweets za Twitter u praksi i uživo

Wall of Tweets za Twitter u praksi i uživo

Wall of Tweets je rješenje za prikazivanje poruka s Twittera na događanjima poput radionice za profesionalno korištenje Twittera, Tweetokracija. Da, radi se o Twitterwallu, no ne bilo kakvom. Vizualna atraktivnost i trud uložen u pouzdan rad Wall of Tweetsa čini ga zanimljivom rješenjem za sve one koji žele uključiti Twiter u svoju konferenciju, radionicu, predavanje...

Wall of Tweets je rješenje za prikazivanje poruka s Twittera na događanjima poput radionice za profesionalno korištenje Twittera, Tweetokracija. Da, radi se o Twitterwallu, no ne bilo kakvom.

Vizualna atraktivnost i trud uložen u pouzdan rad Wall of Tweetsa čini ga zanimljivom rješenjem za sve one koji žele uključiti Twiter u svoju konferenciju, radionicu, predavanje

Zašto Twitter za zid?

Twitter postaje sve popularniji kanal za brzu komunikaciju. Iako je u regiji Facebook veći, korisnici Twittera istaknuli su se po svojoj aktivnosti i ažurnosti na različitim događanjima, od konferencija do koncerata.

Wall of Tweets napravljen za Microsoft Advanced Technology Day 5

Projiciranje tweetova s određenom temom odnosno hashtagom naziva se twitterwall – doslovno zid za Twitter. U različitim oblicima Twitterwallovi su korišteni na radionicama poput Tweetokracije, gdje se dio sadržaja prenosio na Twitter ili pak konferencijama poput Weekend Sessiona ili Microsoft Advanced Technology Day 5 gdje su tviteraši postavljali pitanja.

Postojeća rješenja poput Twitterfalla besplatna su i simpatična, no iz prakse mogu svjedočiti kako često zakažu u ključnom trenutku. Pod time mislim da tweetovi kasne, čime Twitterwall gubi smisao.

Wall of Tweets

Izgled Wall of Tweetsa FatDUX prilagođava događanju.

Dečki iz zagrebačkog FatDUX-a, Vibor Cipan i Antun Debak, odlučili su napraviti alternativu postojećim rješenjima. Wall of Tweets vizualno je atraktivan twitterwall koji se uspijeva nositi s Twitterom i time sprečava neugodna kašnjenja.

Kao kod svih Twitterwallova korisnici korištenjem određene teme odnosno hashtaga (primjerice #atd5, #twitterwall,…) dospijevaju na Wall of Tweets. S obzirom da je FatDUX prvenstveno tvrtka koja se bavi dizajnom i user experienceom, svaki Wall of Tweets izuzetno je oku ugodan.

Osim prikaza tweetova prikazuju se i najaktivniji korisnici u danom trenutku čime se potiče korištenje (nadajmo se ne i spamiranje) Twittera pod određenim hashtagom.

Wall of Tweets napravljen je u Silverlightu, a kad vam Wall of Tweets pripreme vaš, pristupate mu kao bilo kojoj web stranici.

Wall of Tweets brzo dodaje nove mogućnosti...

Tada je samo pitanje postavljanja projektora ili plazme kako bi ga prikazivali u prostoru svog događanja. Iako Wall of Tweets drže na vlastitim serverima, mogu ga po potrebi i prebaciti na klijentske ukoliko to zaista žele.

Ukoliko organizirate neko događanje, bilo ono malo ili veliko, Wall of Tweets zaista je zgodno rješenje. Vidjet ćemo hoće li ga prepoznati i događanja izvan Hrvatske… Kako vam izgleda Wall of Tweets?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.