Facebook zbilja zbilja zbilja želi da koristite Messenger

Facebook zbilja zbilja zbilja želi da koristite Messenger

Facebookova odluka da ukloni mogućnost slanja i primanja poruke iz izvorne Facebook aplikacije nije najbolje odjeknula u javnosti - što zbog činjenice da ih društvena mjera na taj način "tjera" na preuzimanje posebne Messenger aplikacije za stavku koja je dobro funkcionirala i bez nje, a što zbog podugačkog popisa dopuštenja koje aplikacija traži. To je sve za vaše dobro, objašnjava Facebook u posebnoj poruci koju je počeo slati korisnicima.

To je sve za tebe, kaže Facebook
To je sve za tebe, kaže Facebook.

Facebookova odluka da ukloni mogućnost slanja i primanja poruke iz izvorne Facebook aplikacije nije najbolje odjeknula u javnosti – što zbog činjenice da ih društvena mjera na taj način “tjera” na preuzimanje posebne Messenger aplikacije za stavku koja je dobro funkcionirala i bez nje, a što zbog podugačkog popisa dopuštenja koje aplikacija traži. To je sve za vaše dobro, objašnjava Facebook u posebnoj poruci koju je počeo slati korisnicima.

Gašenje mogućnosti slanja poruka iz Facebook aplikacije odmah je prouzročilo val nezadovoljstva, a neki su se mediji i raspisali o tome kako bi aplikaciju zbog previše dopuštenja koja traži trebalo u potpunosti zaobići. 

Među dopuštenjima su mogućnost da aplikacija ima pristup spajanju na mrežu, može koristiti telefon i SMS, snimati slike, video i audio snimke u bilo koje vrijeme, imati pristup vašem popisu poziva kao i kontaktnim podacima, koje usput budi rečeno može i modificirati, kao i vaš kalendar, a želi i pregled nad vašim “povjerljivim informacijama”, koje god one bile, te emailovima, računima i aplikacijama koje koristite preko telefona na kojem je instalirana.

Sve u svemu, podugačak popis zahtjeva na koji pristajete, ali to nije tako strašo, tvrdi Facebook u poruci “Messenger: Myths vs. Facts” (mitovi naspram činjenica) koja se nekim korisnicima počela prikazivati u Facebookovoj aplikaciji.

Nemojte tugovati ako iste dobili Facebookovu poruku, objašnjenje je dostupno svima.
Nemojte tugovati ako iste dobili Facebookovu poruku, objašnjenje je dostupno svima

Svi to rade, kaže Facebook

Kliknete li na “Learn More” kako biste razriješili misteriju svih tih silnih dopuštenja za jednu aplikaciju koja služi dotipkavanju s prijateljima, odvest će vas na ovu stranicu gdje objašnjava kako aplikacija treba dopuštenja kako bi ispunila svoju svetu dužnost:

Kao i većina drugih aplikacija, tražimo dopuštenje za određene funkcionalnosti, kao što je zvanje ili slanje poruka, videa ili glasovnih poruka. Želite li poslati ‘selfie’ prijatelju, aplikacija treba dopuštenje da uključi kameru telefona i snimi tu sliku. Ne uključujemo kameru ili mikrofon kada aplikaciju ne koristimo.

A glede toga zašto promoviraju drugu aplikaciju za mogućnost koja je već ionako bila podržana, vrte istu priču: Ljudi odgovaraju 20 posto brže koristeći Messenger, a obje aplikacije imaju svoju svrhu. Nadaju se pritom da ćete isprobati Messenger i sve uzbudljive mogućnosti koje on nudi, ako što su grupni razgovori i naljepnice. Sreće li prevelike.

Dok ovo službeno objašnjenje nije posebno uzbudljivo niti informativno, a i malo toga zapravo objašnjava što već nismo znali, svakako je zanimljivo da je društvena mreža osjetila nuždu za posebnim opravdanjem svojih postupaka. Pitanje zašto aplikacija s istim funkcijama koje vrši deset drugih na našem telefonu treba i više dopuštenja od ostalih i dalje je otvoreno, no cijela ta priča zbilja nije iznenađujuća.

Jeste li pročitali uvjete korištenja samog Facebooka? Naravno da niste, to je nešto što svi proklikamo bez gledanja, a da pročitamo sve uvjete na servisima koje koristimo u jednoj godini trebalo bi nam otprilike 76 radnih dana, kaže studija. Svjesno, nesvjesno ili ne razmišljajući – svakodnevno pristajemo na to da dijelimo vlastite podatke i odobrenja šakom i kapom, a servisi koje koristimo svoje uvjete korištenja šire kako bi se zaštitili od odgovornosti i pokrili što više mogućnosti. Zašto i ne bi kad mogu? Isto slijepo klikanje prošlo bi i s Messengerom da nas Facebook nije smrtno uvrijedio ultimatumom.

Komentari

  1. Zdenko Kolundzic

    Zdenko Kolundzic

    01. 06. 2016. u 2:04 pm Odgovori

    Ne svidja mi se aplikacija jer niko nece privatizirT moj zivot i moju intimu
    Nisam kurva a facebook mi i tako brani komunikaciju mijenja profile kada zazeli a ja pricam sam sa sobom HVALA

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Što ste propustili

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Startupi i poslovanje

Kakva je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji?

U Netokraciji već desetljeće radimo 'hibridno', malo od doma, malo iz ureda, ali kako će izgledati tržište rada u kojem i velike tvrtke i startupi rade tako - gdje to nije ni opcija, nego osnova posla?