Vitastiq skupio 49.000 dolara na Indiegogou u 23 dana

Hrvatski Vitastiq dosegnuo cilj od 49.000 dolara na Indiegogou u 23 dana

Nedavno se na platformi za grupno financiranje Indiegogo pojavio novi hrvatski proizvod, Vitastiq. Nakon pokretanja kampanje podigla se i prašina oko samog uređaja, ali cilj je ipak postignut i to 22 dana prije završetka prikupljanja sredstava.

Unatoč podvojenim reakcijama, Vitastiq je na Indiegogo platformi prilično brzo skupio traženi iznos.
Unatoč podvojenim reakcijama, Vitastiq je na platformi Indiegogo prilično brzo skupio traženi iznos.

Riječ je o uređaju koji u suradnji s pametnim telefonom mjeri vitamine i minerale u organizmu putem elektro-akupunkture, točnije, mjerenjem električnog otpora na akupunkturnim točakama. Vitastiq je u suštini džepna verzija sustava koji se koristi u nekim ljekarnama te ima svoje pobornike, ali i disidente.

Na domaćoj se sceni otvorila rasprava je li riječ o nadri-lječništvu ili legitimnoj metodi, a to su se upitali i neki od komentatora na Indiegogogu, na što su kreatori su odgovorili kako smatraju da su alternativni pristupi preventivnoj medicini odabir pojedinca te kako sami vjeruju u proizvod koji razvijaju dvije godine u suradnji s liječnicima koji koriste istu metodu. Proizvod je namijenjen ljudima koji su mišljenja da je holistički pristup najbolji izbor za njih, dodali su.

Ovaj projekt neki smatraju kontroverznim.
Ovaj projekt neki smatraju kontroverznim.

49 tisuća dolara u 23 dana

Ta skupina očito nije malobrojna i ne libi se podržati projekt, jer je kampanja unatoč buci prilično dobro krenula, skupivši 25 posto sredstava u prva tri sata od lansiranja, a ostatak traženog iznosa od 49 tisuća dolara skupljen je u sljedeća 23 dana zahvaljujući 444 osobe koje su sudjelovale u grupnom financiranju.

Našao se čak i jedan donator koji je odlučio provesti tjedan u Dubrovniku s osnivačima, a najčešća bila je za kupnju samog uređaja, što znači da Vitastiqov tim sad ima solidan broj prednarudžbi.

Sredstva dobivena kampanjom bit će uložena u razvoj aplikacije za Android (12 tisuća dolara) te alate potrebne za masovnu proizvodnju ovih uređaja (37 tisuća dolara). Kako kampanja traje još 22 dana, zasigurno će se ova suma povećati – a u što će biti uložena, tek ćemo vidjeti.

Komentari

 1. Latz

  Latz

  02. 01. 2015. u 3:24 pm Odgovori

  Super mi je njihov odgovor – ‘za ljude koji osjećaju da im holističi pristup odgovara’ — naravno to je totalno izbjegavanje pitanja. Radi li? Ispunjava li svoju svrhu? Može li se testiranjem pokazati točnost mjerenja? Išta?

  Elektrodermalno testiranja do dana današnjeg nije potvrđeno u bilo koju svrhu osim mjerenja električne provodljivosti kože – i ničeg drugog.Postoji jedna studija koja povezuje tehnologiju i tehniku sa dijagnosticiranjem alergija — koja nije uspješno ponovljena nego je pobijena double-blind testovima ….

  Samo dokaz da svaka glupost nalazi svog kupca.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?