Na Vineu se od sutra može rezervirati 'vanity' URL

Na Vineu se od sutra može rezervirati ‘vanity’ URL

Twitter je povodom blagdana najavio kako će korisnicima svog servisa Vine omogućiti registraciju poosobljenih URL-ova za njihove profile. Prvi će svoje posebne moće registrirati korisnici s verificiranim profilima i to već sutra, a tek potom na red doći svi ostali.

Vine je novinarima poslao obavijest o ovoj novoj opciji
Vine je novinarima poslao obavijest o ovoj novoj opciji

Prva skupina moći će s registracijama započeti 20. prosinca u 9 sati  po pacifičkom vremenu, odnosno 18 sati u našoj vremenskoj zoni.  Twitter će također rezervirati URL-e koji odražavaju imena verificiranih korisnika, no dotični će ih svejedno morati osobno potvrditi preko svojih profila.

Svi će ostali korisnici moći to napraviti tek od ponedjeljka, 23. prosinca. Njihova imena neće biti automatski rezervirana, no svi su korisnici pozvani da pošalju zahtjev s popisom željenih URL-ova na adresu journo@twitter.com kako bi ipak osigurali dobivanje željene adrese.

Poosobljeni ili takozvani vanity URL-ovi će biti u formatu“vine.co/korisničko ime”, a upute za registraciju istih biti će vam dostupne kada se nakon odgovarajućeg datuma logirate na svoj profil na Vineu. Ovaj će se servis tako pridružiti ostalima koji već podržavaju tu opciju, poput Twittera, Facebooka i Google + mreže, a korisnici će također konačno dobiti i svoju profilnu stranicu, gdje bi trebali biti dostupni svi njihovi video uradci.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...