Video oglasi stigli na Instagram

Video oglasi stigli na Instagram

Šest mjeseci testiranja i još više mjeseci najava bilo je potrebno da video oglasi zažive na Instagramu. Prve 15-sekundne video reklame  napravili su Disney, Activision, Lancome, Banana Republic i CW, stoga se nemojte iznenaditi ako ih ugledate u svom 'feedu'.

instagram_video

Kako prenosi Adweek, jedan od razloga zbog kojih oglasi tako sporo dolaze do Instagrama mogao bi ležati i u činjenici da se poprilična pažnja posvećuje svakom od njih – sam osnivač, Kevin Systrom navodno pregledava ručno sve oglase koji dolaze do korisnika, a koji su do sada zaživjeli jedino u vidu fotografija. Sad će se paziti da video sadržaj bude nov i prilagođen platformi, a da ne bude samo skraćena verzija TV ili web reklama, kao što je to slučaj na drugim platformama (YouTube preroll oglasi, vas gledamo!).

Jasan je i drugi razlog opreza Kevina i ostatka tima – korisnici bi mogli negativno reagirati ako u svom feedu vide sadržaj na koji se nisu “pretplatili”, pa je tako i prvi oglas u obliku fotografije zaradio mnoštvo negativnih komentara.

Video sadržaj sve je važniji u mobilnom oglašavanju – Facebook stavlja velik naglasak na njih, a pojavljuju se i drugi igrači. Tako je i Snapchat, za kojeg nismo znali kako će monetizirati svoj uspjeh, nedavno prikazao prvi video oglas – trailer za film Ouija.

No, i Instagramovi video oglasi sad su tu – Disney reklamira film Big Hero 6, Lancome maskaru, Activision, naravno, Call of Duty, Banana Republic skice nove kolekcije (video je napravljen uz Instagramovu zasebnu aplikaciju, Hyperlapse), dok CW reklamira seriju The Flash.

Targetiranje oglasa na Instagramu još uvijek je poprilično osnovno, ako ga usporedimo s njegovim “ocem” Facebookom, ali dopušta usmjeravanje prema dobi, spolu i lokaciji. Kako neki od gore spomenutih sadržaja i proizvoda nisu namijenjeni za naše područje, postoji vjerojatnost da sponzorirane video zapise nećemo vidjeti još neko vrijeme, ali svakako će biti zanimljivo pratiti prve rezultate dok čekamo da oglašavanje na Instagramu zaživi u punom smislu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.