Video oglasi stigli na Instagram

Video oglasi stigli na Instagram

Šest mjeseci testiranja i još više mjeseci najava bilo je potrebno da video oglasi zažive na Instagramu. Prve 15-sekundne video reklame  napravili su Disney, Activision, Lancome, Banana Republic i CW, stoga se nemojte iznenaditi ako ih ugledate u svom 'feedu'.

instagram_video

Kako prenosi Adweek, jedan od razloga zbog kojih oglasi tako sporo dolaze do Instagrama mogao bi ležati i u činjenici da se poprilična pažnja posvećuje svakom od njih – sam osnivač, Kevin Systrom navodno pregledava ručno sve oglase koji dolaze do korisnika, a koji su do sada zaživjeli jedino u vidu fotografija. Sad će se paziti da video sadržaj bude nov i prilagođen platformi, a da ne bude samo skraćena verzija TV ili web reklama, kao što je to slučaj na drugim platformama (YouTube preroll oglasi, vas gledamo!).

Jasan je i drugi razlog opreza Kevina i ostatka tima – korisnici bi mogli negativno reagirati ako u svom feedu vide sadržaj na koji se nisu “pretplatili”, pa je tako i prvi oglas u obliku fotografije zaradio mnoštvo negativnih komentara.

Video sadržaj sve je važniji u mobilnom oglašavanju – Facebook stavlja velik naglasak na njih, a pojavljuju se i drugi igrači. Tako je i Snapchat, za kojeg nismo znali kako će monetizirati svoj uspjeh, nedavno prikazao prvi video oglas – trailer za film Ouija.

No, i Instagramovi video oglasi sad su tu – Disney reklamira film Big Hero 6, Lancome maskaru, Activision, naravno, Call of Duty, Banana Republic skice nove kolekcije (video je napravljen uz Instagramovu zasebnu aplikaciju, Hyperlapse), dok CW reklamira seriju The Flash.

Targetiranje oglasa na Instagramu još uvijek je poprilično osnovno, ako ga usporedimo s njegovim “ocem” Facebookom, ali dopušta usmjeravanje prema dobi, spolu i lokaciji. Kako neki od gore spomenutih sadržaja i proizvoda nisu namijenjeni za naše područje, postoji vjerojatnost da sponzorirane video zapise nećemo vidjeti još neko vrijeme, ali svakako će biti zanimljivo pratiti prve rezultate dok čekamo da oglašavanje na Instagramu zaživi u punom smislu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!