13. UX Meetup: Kako izraditi portfolio stranice agencija?

Od brandinga i dizajna do developmenta: Kako izraditi portfolio stranice agencija?

Idući tjedan, 11. travnja, u Zagrebu se održava trinaesti UX meetup u organizaciji IxDA-e Croatia, a sudionicima donosi čak četiri zanimljiva predavanja. Tri predavanja stavljaju naglasak na izradu agencijskih portfolio stranica iz različitih perspektiva, a četvrto će predstaviti festival multimedije MOP te iteracije identiteta i web stranice kroz pet godina festivala.

ux_meetup_zagreb
13. UX meetup Zagreb donosi čak četiri zanimljiva predavanja.

Od ideje do dizajna, odnosno kako kreativan dizajn stvara glavobolju developerima dok ga ne pretvore u funkcionalan web koji u konačnici osvaja Awwwards Site of the Day, tema je prvog predavanja trinaestog UX meetupa koji se idući tjedan održava u Zagrebu. O procesu s aspekta dizajna čut ćemo od agencije NORTH2, a o čemu će govoriti dizajnerica Sonja Racanović, dok developerski tim predstavlja Magdalena Magličić.

Marko Cvijetić, dizajner i suvlasnik kreativne agencije Size, održat će drugo predavanje. Nakon pet godina u Degordianu odlučio je krenuti vlastitim putem kako bi se, osim webovima, bavio i vizualnim identitetima i kreativnim konceptima. Sudionike će upoznati s pozadinom, izazovima i mukama rada na vlastitoj stranci Size.agency koja je osvojila i nagradu Awwwards – Site of the day.

Kako izgleda proces izrade novog vizualnog identiteta etablirane digitalne agencije te kako rebrandiranje mijenja korisničko iskustvo, saznat ćemo na primjeru Drap.Agency. O tome će govoriti Imelda Ramović, art direktorica, dizajnerica i ilustratorica s višegodišnjim iskustvom i suvlasnica studija Mireldy, te Filip Gjurin, multidisciplinarni dizajner, freelancer i stalni suradnik dizajn studija Mireldy.

Kako se festival multimedije MOP mijenjao kroz godine?

Zadnje predavanje posvećeno je vizualnoj i organizacijskoj iteraciji MOP festivala kroz godine. Na temelju vlastitog iskustva prikazat će se kako dizajneri mogu lokalnom inicijativom nadomjestiti nedostatke u obrazovanju i sustavu. MOP festival multimedije, koji je do danas održan 5 godina zaredom, promiče digitalnu kulturu i multimediju s naglaskom na razmjenu znanja i kreativno korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. O tome će govoriti Fran Mubrin, dizajner interakcija i kreativni direktor u agenciji 404.

Meetup će se održati 11. travnja u 18 sati u prostoru HUB385, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Predavanja traju po 15 minuta, nakon čega je predviđen prostor za pitanja sudionika. Više informacija može se naći na službenim stranicama ili Facebook stranici organizatora.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.