13. UX Meetup: Kako izraditi portfolio stranice agencija?

Od brandinga i dizajna do developmenta: Kako izraditi portfolio stranice agencija?

Idući tjedan, 11. travnja, u Zagrebu se održava trinaesti UX meetup u organizaciji IxDA-e Croatia, a sudionicima donosi čak četiri zanimljiva predavanja. Tri predavanja stavljaju naglasak na izradu agencijskih portfolio stranica iz različitih perspektiva, a četvrto će predstaviti festival multimedije MOP te iteracije identiteta i web stranice kroz pet godina festivala.

ux_meetup_zagreb
13. UX meetup Zagreb donosi čak četiri zanimljiva predavanja.

Od ideje do dizajna, odnosno kako kreativan dizajn stvara glavobolju developerima dok ga ne pretvore u funkcionalan web koji u konačnici osvaja Awwwards Site of the Day, tema je prvog predavanja trinaestog UX meetupa koji se idući tjedan održava u Zagrebu. O procesu s aspekta dizajna čut ćemo od agencije NORTH2, a o čemu će govoriti dizajnerica Sonja Racanović, dok developerski tim predstavlja Magdalena Magličić.

Marko Cvijetić, dizajner i suvlasnik kreativne agencije Size, održat će drugo predavanje. Nakon pet godina u Degordianu odlučio je krenuti vlastitim putem kako bi se, osim webovima, bavio i vizualnim identitetima i kreativnim konceptima. Sudionike će upoznati s pozadinom, izazovima i mukama rada na vlastitoj stranci Size.agency koja je osvojila i nagradu Awwwards – Site of the day.

Kako izgleda proces izrade novog vizualnog identiteta etablirane digitalne agencije te kako rebrandiranje mijenja korisničko iskustvo, saznat ćemo na primjeru Drap.Agency. O tome će govoriti Imelda Ramović, art direktorica, dizajnerica i ilustratorica s višegodišnjim iskustvom i suvlasnica studija Mireldy, te Filip Gjurin, multidisciplinarni dizajner, freelancer i stalni suradnik dizajn studija Mireldy.

Kako se festival multimedije MOP mijenjao kroz godine?

Zadnje predavanje posvećeno je vizualnoj i organizacijskoj iteraciji MOP festivala kroz godine. Na temelju vlastitog iskustva prikazat će se kako dizajneri mogu lokalnom inicijativom nadomjestiti nedostatke u obrazovanju i sustavu. MOP festival multimedije, koji je do danas održan 5 godina zaredom, promiče digitalnu kulturu i multimediju s naglaskom na razmjenu znanja i kreativno korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. O tome će govoriti Fran Mubrin, dizajner interakcija i kreativni direktor u agenciji 404.

Meetup će se održati 11. travnja u 18 sati u prostoru HUB385, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Predavanja traju po 15 minuta, nakon čega je predviđen prostor za pitanja sudionika. Više informacija može se naći na službenim stranicama ili Facebook stranici organizatora.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.