13. UX Meetup: Kako izraditi portfolio stranice agencija?

Od brandinga i dizajna do developmenta: Kako izraditi portfolio stranice agencija?

Idući tjedan, 11. travnja, u Zagrebu se održava trinaesti UX meetup u organizaciji IxDA-e Croatia, a sudionicima donosi čak četiri zanimljiva predavanja. Tri predavanja stavljaju naglasak na izradu agencijskih portfolio stranica iz različitih perspektiva, a četvrto će predstaviti festival multimedije MOP te iteracije identiteta i web stranice kroz pet godina festivala.

ux_meetup_zagreb
13. UX meetup Zagreb donosi čak četiri zanimljiva predavanja.

Od ideje do dizajna, odnosno kako kreativan dizajn stvara glavobolju developerima dok ga ne pretvore u funkcionalan web koji u konačnici osvaja Awwwards Site of the Day, tema je prvog predavanja trinaestog UX meetupa koji se idući tjedan održava u Zagrebu. O procesu s aspekta dizajna čut ćemo od agencije NORTH2, a o čemu će govoriti dizajnerica Sonja Racanović, dok developerski tim predstavlja Magdalena Magličić.

Marko Cvijetić, dizajner i suvlasnik kreativne agencije Size, održat će drugo predavanje. Nakon pet godina u Degordianu odlučio je krenuti vlastitim putem kako bi se, osim webovima, bavio i vizualnim identitetima i kreativnim konceptima. Sudionike će upoznati s pozadinom, izazovima i mukama rada na vlastitoj stranci Size.agency koja je osvojila i nagradu Awwwards – Site of the day.

Kako izgleda proces izrade novog vizualnog identiteta etablirane digitalne agencije te kako rebrandiranje mijenja korisničko iskustvo, saznat ćemo na primjeru Drap.Agency. O tome će govoriti Imelda Ramović, art direktorica, dizajnerica i ilustratorica s višegodišnjim iskustvom i suvlasnica studija Mireldy, te Filip Gjurin, multidisciplinarni dizajner, freelancer i stalni suradnik dizajn studija Mireldy.

Kako se festival multimedije MOP mijenjao kroz godine?

Zadnje predavanje posvećeno je vizualnoj i organizacijskoj iteraciji MOP festivala kroz godine. Na temelju vlastitog iskustva prikazat će se kako dizajneri mogu lokalnom inicijativom nadomjestiti nedostatke u obrazovanju i sustavu. MOP festival multimedije, koji je do danas održan 5 godina zaredom, promiče digitalnu kulturu i multimediju s naglaskom na razmjenu znanja i kreativno korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. O tome će govoriti Fran Mubrin, dizajner interakcija i kreativni direktor u agenciji 404.

Meetup će se održati 11. travnja u 18 sati u prostoru HUB385, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Predavanja traju po 15 minuta, nakon čega je predviđen prostor za pitanja sudionika. Više informacija može se naći na službenim stranicama ili Facebook stranici organizatora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.