Damir Plejić otkriva 5 'ubojica' konverzija u vašoj internetskoj trgovini

Damir Plejić otkriva 5 ‘ubojica’ konverzija u vašoj internetskoj trgovini

Damir Plejić iz Responsa, tvrtke koja se specijalizirala za optimizaciju konverzija, na OMGcommerceu predstavio je 5 čestih 'ubojica' konverzija (conversion killers) – situacija i faktora koje vašeg korisnika ometaju na putu do željenog cilja, bio on registracija, prijava na newsletter ili kupnja u vašoj internetskoj trgovini.

Damir Plejić OMG Commerce
Damir Plejić direktor je tvrtke Respons specijalizirane za optimizaciju konverzija (snimila Marina Filipović Marinshe)

Damir Plejić iz Responsa, tvrtke koja se specijalizirala za optimizaciju konverzija, na OMGcommerceu predstavio je 5 čestih ‘ubojica’ konverzija (conversion killers) – situacija i faktora koje vašeg korisnika ometaju na putu do željenog cilja, bio on registracija, prijava na newsletter ili kupnja u vašoj internetskoj trgovini.

Kao igrač na sve konkurentnijem e-tržištu možete pokušati konkurirati cijenom, ali prije ili poslije ‘stići će vas’ Kinezi. Možete konkurirati nižim cijenama dostave, ali dobro znamo da je u našoj regiji uz vratolomne cijene pošte i dostavnih službi to praktički nemoguće. Ono u čemu biste se trebali natjecati je korisničko iskustvo – ne kao funkcionalnost ili dodana vrijednost, već ono što bi se jednostavno trebalo podrazumijevati!

Publika2WEB
Sudionici OMGcommerce (snimila Marina Filipović Marinshe)

Tko su ‘ubojice’ konverzije?

  1. Distrakcije. Ne ‘silujte’ korisnika dodatnim opcijama ili ponudama, banerima i drugim sadržajem na checkoutu. Zbog toga neće kupiti više, već manje. Obavezno uključite progress bar header na temelju kojeg će korisnici uvijek znati u kojoj su fazi procesa, a cijeli postupak neka se odvija u posebnom prozoru.
  2. Nepotrebno preusmjeravanje. Checkout mora biti linearan. Svaka opcija plaćanja neka sadrži isti broj koraka te isti look & feel. Ne preusmjeravajte i ne zbunjujte korisnika!
  3. Registracija – zabranjena riječ. Ne tjerajte korisnika da se registrira, nemojte čak ni spominjati riječ ‘registracija’ jer će već to stvoriti barijeru u njegovoj glavi. Obratite mu se na drugačiji način, npr. ‘potrebni su nam vaši podaci’, ‘otvorite račun’, itd. Ponudite maksimalno dvije opcije (npr. gost i registrirani korisnik). U zamjenu za registraciju korisniku ponudite poklon, popust, bilo kakvu dodanu vrijednost – čak 75% njih odazvat će se.
  4. Slijepe ulice. Najčešća greška koju rade internetske trgovine jest da ne znaju iskoristiti trenutak u kojem kupac već obavi kupnju i 100% je usredotočen na ekran. Ova faza ne mora i ne smije završiti slijepom ulicom! Kupcu ponudite anketu, upitajte ga o zadovoljstvu, dajte mu dodatan razlog da se registrira, crossellajte, upsellajte… Sve ovo možete napraviti na zahvalnoj stranici. Nikako na checkoutu!
  5. Neresponzivnost. Ne potcjenjujte moć mobilnih uređaja – oni su činjenica. Neka vaša stranica bude responzivna na svim uređajima. Poštujte anatomiju čovjeka – prsti korisnika neće se smanjiti! Sve funkcije i cjelokupno korisničko iskustvo neka budu jednaki na svim uređajima. Dobro razmislite kako korisnici koriste pametne uređaje – više od 50% e-mailova danas se pročita na na pametnih uređajima, a e-mail je revenue referral broj 2.!

Uzmite u obzir da se korisnik uvijek nalazi u ‘Should I Stay or Should I go’ raspoloženju – učinite sve kako biste smanjili njegove dileme, nesigurnosti, prepreke. Ne čekajte i ne prakticirajte velike redizajnove svakih nekoliko godina, već pratite korisnike, analizirajte njihove reakcije te pravite manje prilagodbe i optimizirajte tijekom cijele godine. Optimizacija konverzija nije projekt, već posao za puno radno vrijeme!

OMGCommerce sponzori
OMGcommerce sponzori

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.