Damir Plejić otkriva 5 'ubojica' konverzija u vašoj internetskoj trgovini

Damir Plejić otkriva 5 ‘ubojica’ konverzija u vašoj internetskoj trgovini

Damir Plejić iz Responsa, tvrtke koja se specijalizirala za optimizaciju konverzija, na OMGcommerceu predstavio je 5 čestih 'ubojica' konverzija (conversion killers) – situacija i faktora koje vašeg korisnika ometaju na putu do željenog cilja, bio on registracija, prijava na newsletter ili kupnja u vašoj internetskoj trgovini.

Damir Plejić OMG Commerce
Damir Plejić direktor je tvrtke Respons specijalizirane za optimizaciju konverzija (snimila Marina Filipović Marinshe)

Damir Plejić iz Responsa, tvrtke koja se specijalizirala za optimizaciju konverzija, na OMGcommerceu predstavio je 5 čestih ‘ubojica’ konverzija (conversion killers) – situacija i faktora koje vašeg korisnika ometaju na putu do željenog cilja, bio on registracija, prijava na newsletter ili kupnja u vašoj internetskoj trgovini.

Kao igrač na sve konkurentnijem e-tržištu možete pokušati konkurirati cijenom, ali prije ili poslije ‘stići će vas’ Kinezi. Možete konkurirati nižim cijenama dostave, ali dobro znamo da je u našoj regiji uz vratolomne cijene pošte i dostavnih službi to praktički nemoguće. Ono u čemu biste se trebali natjecati je korisničko iskustvo – ne kao funkcionalnost ili dodana vrijednost, već ono što bi se jednostavno trebalo podrazumijevati!

Publika2WEB
Sudionici OMGcommerce (snimila Marina Filipović Marinshe)

Tko su ‘ubojice’ konverzije?

  1. Distrakcije. Ne ‘silujte’ korisnika dodatnim opcijama ili ponudama, banerima i drugim sadržajem na checkoutu. Zbog toga neće kupiti više, već manje. Obavezno uključite progress bar header na temelju kojeg će korisnici uvijek znati u kojoj su fazi procesa, a cijeli postupak neka se odvija u posebnom prozoru.
  2. Nepotrebno preusmjeravanje. Checkout mora biti linearan. Svaka opcija plaćanja neka sadrži isti broj koraka te isti look & feel. Ne preusmjeravajte i ne zbunjujte korisnika!
  3. Registracija – zabranjena riječ. Ne tjerajte korisnika da se registrira, nemojte čak ni spominjati riječ ‘registracija’ jer će već to stvoriti barijeru u njegovoj glavi. Obratite mu se na drugačiji način, npr. ‘potrebni su nam vaši podaci’, ‘otvorite račun’, itd. Ponudite maksimalno dvije opcije (npr. gost i registrirani korisnik). U zamjenu za registraciju korisniku ponudite poklon, popust, bilo kakvu dodanu vrijednost – čak 75% njih odazvat će se.
  4. Slijepe ulice. Najčešća greška koju rade internetske trgovine jest da ne znaju iskoristiti trenutak u kojem kupac već obavi kupnju i 100% je usredotočen na ekran. Ova faza ne mora i ne smije završiti slijepom ulicom! Kupcu ponudite anketu, upitajte ga o zadovoljstvu, dajte mu dodatan razlog da se registrira, crossellajte, upsellajte… Sve ovo možete napraviti na zahvalnoj stranici. Nikako na checkoutu!
  5. Neresponzivnost. Ne potcjenjujte moć mobilnih uređaja – oni su činjenica. Neka vaša stranica bude responzivna na svim uređajima. Poštujte anatomiju čovjeka – prsti korisnika neće se smanjiti! Sve funkcije i cjelokupno korisničko iskustvo neka budu jednaki na svim uređajima. Dobro razmislite kako korisnici koriste pametne uređaje – više od 50% e-mailova danas se pročita na na pametnih uređajima, a e-mail je revenue referral broj 2.!

Uzmite u obzir da se korisnik uvijek nalazi u ‘Should I Stay or Should I go’ raspoloženju – učinite sve kako biste smanjili njegove dileme, nesigurnosti, prepreke. Ne čekajte i ne prakticirajte velike redizajnove svakih nekoliko godina, već pratite korisnike, analizirajte njihove reakcije te pravite manje prilagodbe i optimizirajte tijekom cijele godine. Optimizacija konverzija nije projekt, već posao za puno radno vrijeme!

OMGCommerce sponzori
OMGcommerce sponzori

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.

Internet marketing

Mariju Renić Marić majčinstvo “gurnulo” u potpuno nove blogerske vode (ali ne i na Instagram)

Nakon što je više od desetljeća blogala pod svojim imenom, Marija Renić Marić krajem prošle godine napravila je veliku promjenu - blog je preimenovala u “Maminu čaroliju” i počela pisati isključivo o temama vezanima uz roditeljstvo. Kako i zašto, otkriva u razgovoru.