Osamdeset posto korisnika tvita s mobilnih uređaja

Twitter u brojkama: Osamdeset posto korisnika tvita s mobilnih uređaja

Twitter se profilirao kao jedna od najvećih društvenih mreža, koja svakog dana skuplja nove korisnike, igra svoju ulogu u političkim i društvenim promjenama, pomaže za vrijeme prirodnih katastrofa i drugih vanrednih situacija. No je li to dovoljno da zadovolji investitore?

Twitter se sve više koristi s mobilnih uređaja, a s njih generira i najviše prihoda
Twitter se sve više koristi s mobilnih uređaja, a s njih generira i najviše prihoda

Izašlo je Twitterovo izvješće za treći kvartal, u kojem je najzanimljivija statistika ona da čak 80 posto korisnika, koji se logiraju jedanput mjesečno ili češće, to čini s mobilnih telefona, što je dosad rekordna brojka.

U posljednjem kvartalu, na dnevnoj bazi Twitter je koristilo 284 milijuna ljudi, što je 23 posto više u odnosu na prošlu godinu i pet posto više no u prošlom kvartalu, izvještava CNET. Pa ipak, ni ova nemala cifra nije dovoljno da Twitter stane rame o rame s Facebookom, čija aktivna korisnička baza broji 1,3 milijarde korisnika, četverostruko više no što je tvitajućih plavih ptičica.

Unatoč uspješnom oglašavanju oglašavanje uz opciju “promoted tweets”, Twitter je najavio i kako će porast zarade biti nešto manji u sljedećem kvartalu, što je dodatno prestrašilo investitore, pa su i cijene dionica pale za više od deset posto. Jedan od glavnih problema s ovom društvenom mrežom, objašnjava njen CEO Dick Costolo, jest što mora brže djelovati:

Sada je više nego ikad od krucijalne važnosti da povećamo brzinu kojom provodimo stvari.

Pritom je mislio na uvođenje novih mogućnosti, inovacija i tehnologija, pogotovo onih usmjerenih na oglašivače. Također će se usmjeriti na mobilne tehnologije, jer upravo s tih uređaja dolazi 85 posto prigoda iz prošlog kvartala.

U četvrtom kvartalu očekuju između 440 i 450 milijuna dolara prihoda, porast od gotovo osamdeset posto, što i nije loše za manji rast koji su najavili, iako je do sada isti iznosio 116 posto. A kada je riječ o točnim brojkama, prihodi su im prošle godine iznosili 361,2 milijuna dolara, a prijavili su i gubitak od 175,5 milijuna.

U svakom slučaju, u očima financijaša Twitter je još uvijek veći rizik od Facebooka, no ulovi li ova mreža jači ritam i to bi se moglo promijeniti.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.