Osamdeset posto korisnika tvita s mobilnih uređaja

Twitter u brojkama: Osamdeset posto korisnika tvita s mobilnih uređaja

Twitter se profilirao kao jedna od najvećih društvenih mreža, koja svakog dana skuplja nove korisnike, igra svoju ulogu u političkim i društvenim promjenama, pomaže za vrijeme prirodnih katastrofa i drugih vanrednih situacija. No je li to dovoljno da zadovolji investitore?

Twitter se sve više koristi s mobilnih uređaja, a s njih generira i najviše prihoda
Twitter se sve više koristi s mobilnih uređaja, a s njih generira i najviše prihoda

Izašlo je Twitterovo izvješće za treći kvartal, u kojem je najzanimljivija statistika ona da čak 80 posto korisnika, koji se logiraju jedanput mjesečno ili češće, to čini s mobilnih telefona, što je dosad rekordna brojka.

U posljednjem kvartalu, na dnevnoj bazi Twitter je koristilo 284 milijuna ljudi, što je 23 posto više u odnosu na prošlu godinu i pet posto više no u prošlom kvartalu, izvještava CNET. Pa ipak, ni ova nemala cifra nije dovoljno da Twitter stane rame o rame s Facebookom, čija aktivna korisnička baza broji 1,3 milijarde korisnika, četverostruko više no što je tvitajućih plavih ptičica.

Unatoč uspješnom oglašavanju oglašavanje uz opciju “promoted tweets”, Twitter je najavio i kako će porast zarade biti nešto manji u sljedećem kvartalu, što je dodatno prestrašilo investitore, pa su i cijene dionica pale za više od deset posto. Jedan od glavnih problema s ovom društvenom mrežom, objašnjava njen CEO Dick Costolo, jest što mora brže djelovati:

Sada je više nego ikad od krucijalne važnosti da povećamo brzinu kojom provodimo stvari.

Pritom je mislio na uvođenje novih mogućnosti, inovacija i tehnologija, pogotovo onih usmjerenih na oglašivače. Također će se usmjeriti na mobilne tehnologije, jer upravo s tih uređaja dolazi 85 posto prigoda iz prošlog kvartala.

U četvrtom kvartalu očekuju između 440 i 450 milijuna dolara prihoda, porast od gotovo osamdeset posto, što i nije loše za manji rast koji su najavili, iako je do sada isti iznosio 116 posto. A kada je riječ o točnim brojkama, prihodi su im prošle godine iznosili 361,2 milijuna dolara, a prijavili su i gubitak od 175,5 milijuna.

U svakom slučaju, u očima financijaša Twitter je još uvijek veći rizik od Facebooka, no ulovi li ova mreža jači ritam i to bi se moglo promijeniti.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.