Twitterov prvi kvartal: 250 milijuna dolara zarade, većinom od mobilnog oglašavanja

Twitterov prvi kvartal: 250 milijuna dolara zarade, većinom od mobilnog oglašavanja

Twitter je jučer objavio financijske rezultate prvog kvartala, u kojemu je zaradio 250 milijuna dolara. 226 milijuna dolazi samo od oglašavanja, a četiri petine tog iznosa odnose se samo na mobilno oglašavanje. Također, ima 255 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a 198 milijuna njih aktivno je putem mobilnih uređaja.

Porast broja korisnika nešto je sporiji, što brine investitore.
Porast broja korisnika nešto je usporio, što brine investitore.

Twitter je jučer objavio financijske rezultate prvog kvartala, u kojemu je zaradio 250 milijuna dolara. 226 milijuna dolazi samo od oglašavanja, a četiri petine tog iznosa odnose se samo na mobilno oglašavanje. Također, ima 255 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a 198 milijuna njih aktivno je putem mobilnih uređaja.

U prethodnom kvartalu ova je društvena mreža imala 241 milijun aktivnih korisnika, javlja TechCrunch, što znači da se u tri mjeseca njihov broj povećao za 14 milijuna. Značajan je rast korisnika koji koriste mobilne uređaje – broj aktivnih mjesečnih korisnika sada je veći za 31% u odnosu na prošlu godinu. No, investitori i dalje smatraju kako je taj broj skroman te da je razdoblje nagle ekspanzije prošlo. The Next Web dodaje kako je broj pregleda timelinea dosegao 157 milijardi u prvom kvartalu, što je povećanje od 15%.

Twitter očekuje da će prihod u idućem kvartalu iznositi između 270 i 280 milijuna dolara, a za cijelu godinu bi trebao biti između 1,2 i 1,25 milijardi, i to većinom od mobilnog oglašavanja. No, investitore brine što rast broja korisnika usporava i žele vidjeti dugotrajni potencijal ove društvene mreže.

ponuda

Komentari

  1. Marko

    Marko

    30. 04. 2014. u 9:47 am Odgovori

    Možda se ovakvim člankom stiče pogrešan dojam o Twitteru, potrebno je malo pojašnjenje. Usprkos milijunima bruto prometa Twitter je u problemima jer još uvijek proizvodi gubitke iako je prošao zenit popularnosti (drastično se smanjuje broj novih korisnika). To su prepoznali investitori koji su dinicu srušili preko 50% u zadnja 3 mjeseca, tj na najnižu točku od uvrštenja na burzi. Twitter je i sad precijenjen prema financijskim podacima.

    Dešava se čudna stvar da miljenik mnogih umreženih i utjecajnih ljudi nije našao masovnost potrebnu za uspjeh na tržištu. Zašto je tako potrebne su studije. Novinari ga volje zbog brzog načina širenja vijesti ali obični korisnici nisu otišli puno dalje od obavještavanja tko je šta jeo. Tako dolazimo do apsurda da razni Instagrami, Whatsappi i Snapchati sa svojim benignim uslugama stoje puno bolje nego Twitter koji je društveno puno važniji projekat. To je pokazatelj današnjeg konzumerizma bez nekog cilja. Ispada da je najvažniji zadatak ljudima malo protratiti vrijeme

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.