Twitterov prvi kvartal: 250 milijuna dolara zarade, većinom od mobilnog oglašavanja

Twitterov prvi kvartal: 250 milijuna dolara zarade, većinom od mobilnog oglašavanja

Twitter je jučer objavio financijske rezultate prvog kvartala, u kojemu je zaradio 250 milijuna dolara. 226 milijuna dolazi samo od oglašavanja, a četiri petine tog iznosa odnose se samo na mobilno oglašavanje. Također, ima 255 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a 198 milijuna njih aktivno je putem mobilnih uređaja.

Porast broja korisnika nešto je sporiji, što brine investitore.
Porast broja korisnika nešto je usporio, što brine investitore.

Twitter je jučer objavio financijske rezultate prvog kvartala, u kojemu je zaradio 250 milijuna dolara. 226 milijuna dolazi samo od oglašavanja, a četiri petine tog iznosa odnose se samo na mobilno oglašavanje. Također, ima 255 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a 198 milijuna njih aktivno je putem mobilnih uređaja.

U prethodnom kvartalu ova je društvena mreža imala 241 milijun aktivnih korisnika, javlja TechCrunch, što znači da se u tri mjeseca njihov broj povećao za 14 milijuna. Značajan je rast korisnika koji koriste mobilne uređaje – broj aktivnih mjesečnih korisnika sada je veći za 31% u odnosu na prošlu godinu. No, investitori i dalje smatraju kako je taj broj skroman te da je razdoblje nagle ekspanzije prošlo. The Next Web dodaje kako je broj pregleda timelinea dosegao 157 milijardi u prvom kvartalu, što je povećanje od 15%.

Twitter očekuje da će prihod u idućem kvartalu iznositi između 270 i 280 milijuna dolara, a za cijelu godinu bi trebao biti između 1,2 i 1,25 milijardi, i to većinom od mobilnog oglašavanja. No, investitore brine što rast broja korisnika usporava i žele vidjeti dugotrajni potencijal ove društvene mreže.

ponuda

Komentari

  1. Marko

    Marko

    30. 04. 2014. u 9:47 am Odgovori

    Možda se ovakvim člankom stiče pogrešan dojam o Twitteru, potrebno je malo pojašnjenje. Usprkos milijunima bruto prometa Twitter je u problemima jer još uvijek proizvodi gubitke iako je prošao zenit popularnosti (drastično se smanjuje broj novih korisnika). To su prepoznali investitori koji su dinicu srušili preko 50% u zadnja 3 mjeseca, tj na najnižu točku od uvrštenja na burzi. Twitter je i sad precijenjen prema financijskim podacima.

    Dešava se čudna stvar da miljenik mnogih umreženih i utjecajnih ljudi nije našao masovnost potrebnu za uspjeh na tržištu. Zašto je tako potrebne su studije. Novinari ga volje zbog brzog načina širenja vijesti ali obični korisnici nisu otišli puno dalje od obavještavanja tko je šta jeo. Tako dolazimo do apsurda da razni Instagrami, Whatsappi i Snapchati sa svojim benignim uslugama stoje puno bolje nego Twitter koji je društveno puno važniji projekat. To je pokazatelj današnjeg konzumerizma bez nekog cilja. Ispada da je najvažniji zadatak ljudima malo protratiti vrijeme

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.