Bilo kuda, Tito svuda: Kao mobilna aplikacija na dvanaest jezika

Bilo kuda, Tito svuda: Kao mobilna aplikacija na dvanaest jezika

Jugonostalgičari, obožavatelji lika i djela Josipa Broza Tita ili oni koje ta ličnost i vremenski period tek intrigiraju odsad će na svojim tabletima moći oživjeti dio povijesti uz aplikaciju za Android i iOS indikativno nazvanu - Tito. Riječ je o Styrjinom projektu koji Titovu biografiju u četrnaest poglavlja donosi na srednje ekrane.

Ova digitalna biorgafija projekt je Styrije
Ova digitalna biografija projekt je Styrije.

Jugonostalgičari, obožavatelji lika i djela Josipa Broza Tita ili oni koje ta ličnost i vremenski period tek intrigiraju odsad će na svojim tabletima moći oživjeti dio povijesti uz aplikaciju za Android i iOS indikativno nazvanu – Tito. Riječ je o Styrjinom projektu koji Titovu biografiju u četrnaest poglavlja donosi na srednje ekrane.

Izdavačka kuća Styria izradila je aplikaciju za iPad i Android tablete koja, kako piše u opisu “nudi brojne dosad neobjavljene detalje o jednom od najkontroverznijih državnika 20. stoljeća”. Autori ove digitalne biografije su povjesničari i novinari Zvonimir Despot i Pero Simić te novinar Boris Rašeta.

U četrnaest je poglavlja koje se bave likom i dijelom Tita,  naći će se svašta, od toga kako je vodio tajne službe i što je mislio o Churchillu pa sve do prijateljevanja sa Sophiom Loren. Naslovi poglavlja, uostalom, vrlo jasno daju do znanja što se u aplikaciji može naći, a to su: Titova biografija,  Tito i Jugoslavija, Tito i veliki diktatori, Tito i pokret Nesvrstanih, Tito i vlast, Tito i Amerika, Tito i Arapi, Tito i Englezi, Tito i hedonizam, Tito i Kina, Tito i Rusija, Tito i tajne službe, Tito i žene te Tito i Hollywood.

BIografija za tablete dostupna je na dvanaest jezika
BIografija za tablete dostupna je na dvanaest jezika

Informacije i slike potječu iz fototeke i Arhiva Josipa Broza Tita te građe Saveza komunista Jugoslavije, Predsjedništva SFRJ kao i Vojnog i Diplomatskog arhiva u Beogradu te Ruskog državnog arhiva socijalno-političke povijesti u Moskvi i Središnjeg arhiva Ministarstva sigurnosti Ruske Federacije.

Aplikacija je dostupna na čak dvanaest jezika, poimence hrvatskom, engleskom, španjolskom, njemačkom, ruskom, talijanskom, francuskom, češkom, poljskom, kineskom, japanskom i arapskom, a stvorena je za Android tablete i iPade.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?