Bilo kuda, Tito svuda: Kao mobilna aplikacija na dvanaest jezika

Bilo kuda, Tito svuda: Kao mobilna aplikacija na dvanaest jezika

Jugonostalgičari, obožavatelji lika i djela Josipa Broza Tita ili oni koje ta ličnost i vremenski period tek intrigiraju odsad će na svojim tabletima moći oživjeti dio povijesti uz aplikaciju za Android i iOS indikativno nazvanu - Tito. Riječ je o Styrjinom projektu koji Titovu biografiju u četrnaest poglavlja donosi na srednje ekrane.

Ova digitalna biorgafija projekt je Styrije
Ova digitalna biografija projekt je Styrije.

Jugonostalgičari, obožavatelji lika i djela Josipa Broza Tita ili oni koje ta ličnost i vremenski period tek intrigiraju odsad će na svojim tabletima moći oživjeti dio povijesti uz aplikaciju za Android i iOS indikativno nazvanu – Tito. Riječ je o Styrjinom projektu koji Titovu biografiju u četrnaest poglavlja donosi na srednje ekrane.

Izdavačka kuća Styria izradila je aplikaciju za iPad i Android tablete koja, kako piše u opisu “nudi brojne dosad neobjavljene detalje o jednom od najkontroverznijih državnika 20. stoljeća”. Autori ove digitalne biografije su povjesničari i novinari Zvonimir Despot i Pero Simić te novinar Boris Rašeta.

U četrnaest je poglavlja koje se bave likom i dijelom Tita,  naći će se svašta, od toga kako je vodio tajne službe i što je mislio o Churchillu pa sve do prijateljevanja sa Sophiom Loren. Naslovi poglavlja, uostalom, vrlo jasno daju do znanja što se u aplikaciji može naći, a to su: Titova biografija,  Tito i Jugoslavija, Tito i veliki diktatori, Tito i pokret Nesvrstanih, Tito i vlast, Tito i Amerika, Tito i Arapi, Tito i Englezi, Tito i hedonizam, Tito i Kina, Tito i Rusija, Tito i tajne službe, Tito i žene te Tito i Hollywood.

BIografija za tablete dostupna je na dvanaest jezika
BIografija za tablete dostupna je na dvanaest jezika

Informacije i slike potječu iz fototeke i Arhiva Josipa Broza Tita te građe Saveza komunista Jugoslavije, Predsjedništva SFRJ kao i Vojnog i Diplomatskog arhiva u Beogradu te Ruskog državnog arhiva socijalno-političke povijesti u Moskvi i Središnjeg arhiva Ministarstva sigurnosti Ruske Federacije.

Aplikacija je dostupna na čak dvanaest jezika, poimence hrvatskom, engleskom, španjolskom, njemačkom, ruskom, talijanskom, francuskom, češkom, poljskom, kineskom, japanskom i arapskom, a stvorena je za Android tablete i iPade.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.