STEMI s Intelom na Maker Faire sajmu u San Franciscu

STEMI s Intelom predstavlja svog robota pauka na Maker Faire sajmu u San Franciscu

Među 600 startupa koji su se predstavljali na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u siječnju ove godine u Las Vegasu, našao se i hrvatski STEMI. Potvrda dobro odrađenog posla na CES-u stigla je i nedavno, budući da je Intel pozvao STEMI da predstavi svog robota pauka u sklopu Intelovog štanda na Maker Faire sajmu koji će se održati u San Franciscu.

stemi_intel

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu u siječnju ove godine, među 600 startupa koji su se predstavljali našao se i hrvatski STEMI, o čemu je Netokracija već pisala. Zahvaljujući pobjedi na Idea Knockoutu, više od 150 tisuća posjetitelja CES-a imalo je priliku upoznati njihovog robota pauka Hexapoda, odnosno interaktivnu platformu koja omogućuje stjecanje STEM znanja i vještina.

No, prava potvrda uspješnog predstavljanja na CES-u stigla je nedavno, budući da je Intel pozvao STEMI-jevce da predstave svog robota u sklopu Intelovog štanda na Maker Faire sajmu koji se održava u Bay Area, odnosno San Franciscu. Osim predstavljanja robota na sajmu, u planu je i dogovaranje poslovne suradnje s Intelom, ističu u STEMI-ju. Inače, Maker Faire je najveći sajam inovacija i kreativnosti posvećen inovatorima, makerima i izumiteljima koji stvaraju nove proizvode i tehnologije. Iz godine u godinu broji tisuće posjetitelja, a ove godine ih se očekuje čak 200 tisuća.

Intelov poziv kao potvrda kvalitete

No, osim velikih i ozbiljnih koraka na svjetskoj sceni, STEMI ne miruje ni u Hrvatskoj. Podsjetimo, nakon uspješne crowdfunding kampanje i godine rada na razvoju proizvoda, krenula je i prodaja STEMI Hexapod robota putem web shopa na službenim stranicama. Govoreći o tome što su dosada ostvarili, Marin Trošelj, CEO i suosnivač STEMI-ja naglašava:

Činjenica da ulazimo u dogovore oko poslovne suradnje s Intelom i sam poziv da izlažemo na njihovom štandu potvrda su nam da imamo dobar i kvalitetan proizvod. Iznimno smo ponosni da nas je tako velika i renomirana tvrtka prepoznala i vjerujemo da će nam to značajno pomoći u daljnjem razvoju poslovanja.

Maker Faire održat će se već ovaj mjesec, a uz pripreme za put i izlaganje, STEMI-ju želimo puno sreće. Ne preostaje nam ništa drugo do pričekati s kakvim će se vijestima vratiti iz SAD-a. 🙂

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.