Startup Weekend Skopje: Idemo vidjeti kako to rade Makedonci

Startup Weekend Skopje: Idemo vidjeti kako to rade Makedonci

Startup Weekend inicijativa je koja spaja potencijalne poduzetnike s iskusnim mentorima, kako bi im omogućila razradu ideja i lansiranje novih projekata. Što će se "skuhati" ovog vikenda idemo provjeriti u Skopje.

Ovog vikenda vidjet ćemo što Makedonci mogu lansirati u tri dana
Ovog vikenda vidjet ćemo što Makedonci mogu lansirati u tri dana

Pakiramo kofere i krećemo prema Makedoniji, gdje se od 19. do 21. rujna održava Startup Weekend Skopje, jedan u nizu lokalno organiziranih događaja na kojemu se okupljaju pojedinci različitih ideja i vještina kako bi u 54 sata uz pomoć mentora lansirali startup.

U Skopju će se ovaj događaj održati u New Man`s Business akceleratoru, a tijekom tri dana sudionici će imati priliku predstaviti svoje ideje, sastaviti timove, pokrenuti svoj startup te pritom možda i privući investiciju nekih od makednoskih i regionalnih akceleratora.

U tom procesu pomoći će im mentori – poduzetnici, marketinški stručnjaci i iskusniji kolege startupaši, koji će im davati podršku pri razvoju različitih aspekata novih projekata koji se na vikendu rode. Ako vam se kojim slučajem za vikend putuje do Skopja, možete se prijaviti ovdje. Treba napomenuti da će upravo ondje za vrijeme startup vikenda stati i Tesla Convoy koji danas kreće iz Zagreba, kao dio inicijative za poticanje inovativne kulture i poduzetništva u regiji.

Startup Weekend već broji više od 1500 događanja u 660 gradova i 120 država, a nije zaobišao ni Zagreb, Beograd, Split, Novi Sad. U prosjeku se po vikendu stvori deset novih projekata, a na svakom događanju okupi se stotinjak sudionika.

O tome što će se u Skopju događati, ali i o makedonskoj startup sceni općenito, izvještavat ćemo vas na Netokraciji.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.