Prvi po redu Startup Drill događaj usmjeren na žene u poduzetništvu!

Po prvi puta do sada Startup Drill događaj bit će usmjeren na testiranje i razvoj poslovnih ideja žena

Žensko poduzetništvo ogroman je pokretač ekonomskog i društvenog razvoja, a i mi smo u sklopu Ladies of New Business konferencije bili dio potpore i poticaja žena u poduzetništvu. Još jedan događaj koji će nastaviti u tom pozitivnom smjeru je Startup Drill događaj namijenjen upravo poduzetnicama i njihovim idejama.

Nedavno smo imali priliku objaviti intervju s Ericom Riesom, začetnikom Lean Startup metodologije, koji je u razgovoru s Filipom Stipančićem iz Lean Startup Hrvatska pričao o tome kako ćemo uz poduzetničke promjene morati pokretati i one društvene, odnosno zakonodavne, jer jedno bez drugog, očito, ne ide.

Primjer tih promjena je sigurno i sve veća prisutnost žena u poduzetništvu, kako u regiji, tako i u svijetu, jer žensko poduzetništvo jedan je od značajnih pokretača ekonomskog i društvenog razvoja.

Upravo iz tih razloga uskoro se organizira prvi po redu Startup Drill događaj usmjeren upravo na žene poduzetnice – Startup Drill: Women Led u organizaciji Lean Startup Hrvatska, platforme Aurora.hr te Impact Huba Zagreb.

U prostorijama Impact Huba, 9. i 10. ožujka, pod vodstvom mentora s višegodišnjim iskustvom u radu i menotriranju startupova, žene će moći testirati svoje vlastite poduzetničke ideje. Ako vas zanima što sve u 24 sata možete postići, provjerite iskustva naše Mije Biberović koja je prošle godine i sama bila dio jednog Lean Startup Drilla.

Women Led Startup!

Na prošli izdanjima Startup Drilla žene su iskazale poseban interes za sudjelovanjem i kontinuiranom potporom u razvoju svojih poduzetničkih aktivnosti, stoga je ovakva inicijativa razumljiv korak naprijed.

Startup Drill je 24-satni događaj intenzivnog testiranja i razvijanja poslovne ideje prema Lean startup principima. O tome što je lean startup metodologija i kojim se principima vodi detaljno je pisao i jedan od mentora Startup Drilla, Miro Hegedić. U osnovi, Miro ističe da su to principi koji se temelje na znanstvenom pristupu razvoja poslovanja i proizvoda u kojem glavnu ulogu imaju eksperimenti odnosno testiranje hipoteza.

Na Drillu sudionici rade u timovima, uz podršku mentora te osim učenja o osnovnim konceptima Lean startup metodologije prolaze kroz proces u kojem:

  • unaprjeđuju razvoj svoje ideje,
  • smanjuju rizik poslovnog neuspjeha,
  • razvijaju smislene i korisne poslovne veze,
  • te dobivaju priliku za nastavak podrške i nakon samog događaja.

Čak i ako nemate nikakvog iskustva sa startupima, dobit ćete pristup online materijalima koji će vas uvesti u metodologiju, a i sam Drill je koncipiran da bude objedinjeno iskustvo razvoja startupa, tako da to nijednog početnika ili početnicu ne bi trebalo zadržavati.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane sudionike, i muškarce i žene, koji su željni učenja, umrežavanja i testiranja svojih ideja. Jedina je razlika što će žene biti voditeljice timova. 😉

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.