Po prvi puta do sada Startup Drill događaj bit će usmjeren na testiranje i razvoj poslovnih ideja žena

Žensko poduzetništvo ogroman je pokretač ekonomskog i društvenog razvoja, a i mi smo u sklopu Ladies of New Business konferencije bili dio potpore i poticaja žena u poduzetništvu. Još jedan događaj koji će nastaviti u tom pozitivnom smjeru je Startup Drill događaj namijenjen upravo poduzetnicama i njihovim idejama.

Nedavno smo imali priliku objaviti intervju s Ericom Riesom, začetnikom Lean Startup metodologije, koji je u razgovoru s Filipom Stipančićem iz Lean Startup Hrvatska pričao o tome kako ćemo uz poduzetničke promjene morati pokretati i one društvene, odnosno zakonodavne, jer jedno bez drugog, očito, ne ide.

Primjer tih promjena je sigurno i sve veća prisutnost žena u poduzetništvu, kako u regiji, tako i u svijetu, jer žensko poduzetništvo jedan je od značajnih pokretača ekonomskog i društvenog razvoja.

Upravo iz tih razloga uskoro se organizira prvi po redu Startup Drill događaj usmjeren upravo na žene poduzetnice – Startup Drill: Women Led u organizaciji Lean Startup Hrvatska, platforme Aurora.hr te Impact Huba Zagreb.

U prostorijama Impact Huba, 9. i 10. ožujka, pod vodstvom mentora s višegodišnjim iskustvom u radu i menotriranju startupova, žene će moći testirati svoje vlastite poduzetničke ideje. Ako vas zanima što sve u 24 sata možete postići, provjerite iskustva naše Mije Biberović koja je prošle godine i sama bila dio jednog Lean Startup Drilla.

Women Led Startup!

Na prošli izdanjima Startup Drilla žene su iskazale poseban interes za sudjelovanjem i kontinuiranom potporom u razvoju svojih poduzetničkih aktivnosti, stoga je ovakva inicijativa razumljiv korak naprijed.

Startup Drill je 24-satni događaj intenzivnog testiranja i razvijanja poslovne ideje prema Lean startup principima. O tome što je lean startup metodologija i kojim se principima vodi detaljno je pisao i jedan od mentora Startup Drilla, Miro Hegedić. U osnovi, Miro ističe da su to principi koji se temelje na znanstvenom pristupu razvoja poslovanja i proizvoda u kojem glavnu ulogu imaju eksperimenti odnosno testiranje hipoteza.

Na Drillu sudionici rade u timovima, uz podršku mentora te osim učenja o osnovnim konceptima Lean startup metodologije prolaze kroz proces u kojem:

  • unaprjeđuju razvoj svoje ideje,
  • smanjuju rizik poslovnog neuspjeha,
  • razvijaju smislene i korisne poslovne veze,
  • te dobivaju priliku za nastavak podrške i nakon samog događaja.

Čak i ako nemate nikakvog iskustva sa startupima, dobit ćete pristup online materijalima koji će vas uvesti u metodologiju, a i sam Drill je koncipiran da bude objedinjeno iskustvo razvoja startupa, tako da to nijednog početnika ili početnicu ne bi trebalo zadržavati.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane sudionike, i muškarce i žene, koji su željni učenja, umrežavanja i testiranja svojih ideja. Jedina je razlika što će žene biti voditeljice timova. 😉

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Svoj novčanik od sada i u Hrvatskoj možete zamijeniti – aplikacijom!

Za Google Pay ste vjerojatno već čuli, ali ako nemate račun u nekoj stranoj banci, niste ga mogli niti koristiti u Hrvatskoj. To se sada mijenja - ali samo za neke.

Kultura 2.0

Zašto je HRT ukinuo HD čim je završilo Svjetsko prvenstvo (i tek onda predstavio novi HRTi app?!)

Nova HRTi aplikacija stigla je tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu, a nakon prvenstva se čini kako trebamo i zaboraviti da ćemo zemaljskim signalom dobiti HD programe u skorije vrijeme. Zašto?

Startupi i poslovanje

Good Gameov žiri odlučit će kojem hrvatskom startupu ide 100 tisuća kuna!

Nakon uspješnog trećeg izdanja Good Gamea ove godine, od kotizacija timova prikupljeno je 100 tisuća kuna, a taj novac će se investirati u jednu poslovnu ideju. Koja će to biti saznat ćemo na Good Game Liftoffu u rujnu ove godine, ali za sada znamo imena članova žirija koji će tu odluku i donijeti.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zakon o doprinosima: Uključite se u javnu raspravu za spas malih tvrtki!

Jedno od rijetkih povećanja plaća kojima se mnogi neće veseliti. Tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, mogli bi se naći na rubu propasti ako prođe nova Vladina izmjena i dopuna Zakona o doprinosima.

Kultura 2.0

Živjeti od glazbe u Hrvatskoj: Svirali su u garažama, a sada produciraju za video igre

Donosimo priču četiri glazbenika, producenta i kompozitora kroz put nekonvencionalne glazbene karijere: kako se sklada za gaming blockbustere?

Digitalni mediji

Infowars dokazuje da su društveni mediji – mediji bez odgovornosti (čak i kod nas)

Društveni mediji ne žele imati odgovornost kakvu imaju mediji, njihovi novinari, urednici. A opet, imaju je.

Društvene mreže

Trebamo li ‘out of office’ za Facebook, LinkedIn i Instagram (i kako ga postaviti)

Je li vrijeme da postavimo 'out of office' i na društvene mreže, ne samo službeni email?

Internet marketing

Kako Poreznoj upravi dokazati da doista obavljate digitalne, a ne fiktivne usluge?

Kako dokazati da je digitalna usluga koju ste prodali klijentu zapravo digitalna usluga, a ne samo nešto fiktivno osmišljeno samo kako biste zgrabili te pare, pitanje je koje postaje sve aktualnije u vremenu kada sve više tvrtki posluje isključivo ovim putem, a posebice kad ovakvi slučajevi postaju predmet istrage USKOK-a.

Društvene mreže

Sad kad znate koliko trošite Facebook i Instagram, blokirajte ih (znamo da ne-će-te)

Godinama nakon što smo se počeli time opterećivati, Facebook nam je predstavio (pre)jednostavan alat koji nam otkriva koliko točno godi… minuta trošimo, ne samo na njemu, nego i Instagramu. Je li ovo znak da konačno blokiramo društvene mreže - ili možemo biti iskreni sami sa sobom kako ih koristimo?