5 načina da se 'umilite' žiriju koji odlučuje tko dobiva SoMo borac nagrade

5 načina da se ‘umilite’ žiriju koji odlučuje tko dobiva SoMo borac nagrade

Jeste li se već prijavili za nagradu SoMo borac? To je moguće učiniti još danas i sutra, a ukoliko ste, kao što to mnogi rade, čekali zadnji tren za prijavu, savjetujemo da prije no što kliknete na gumb "Pošalji" svakako da pročitate posljednje savjete žirija.

Somo Borac
Prijave za SoMo borca moguće su još sutra!

Jeste li se već prijavili za nagradu SoMo borac? To je moguće učiniti još danas i sutra, a ukoliko ste, kao što to mnogi rade, čekali zadnji tren za prijavu, savjetujemo da prije no što kliknete na gumb “Pošalji” svakako da pročitate posljednje savjete žirija.

Bez obzira natječete li se u kategorijama povezanima s društvenim mrežama ili mobilnim aplikacijama, ovi savjeti žirija odnose se na sve koji prijavljuju studije slučaja na bilo koje natjecanje, stoga pozorno čitajte.

1. Napravite genijalnu prezentaciju

Kako kaže Tin Kadoić iz Brloga, za slične se nagrade vrlo često se prijavljuju kvalitetni projekti s neadekvatnom prezentacijom, koja može biti nejasna, preduga ili jednostavno nedovoljno zanimljiva. Ukoliko šaljete video, imajte na umu iduće:

Video idealno treba trajati između minute i pol i tri minute. Treba objasniti kontekst rada – izazov, klijenta, lokaciju, konkurenciju te u drugoj polovici videa prezentirati projekt. Kao i kod svih prezentacija, nije poželjno koristiti previše teksta. Ukoliko uzimate engleskog spikera, pobrinite se da je izvorni govornik – to uvelike utječe na ozbiljnost prezentacije. Sve u svemu – izdvojite vrijeme, izdvojite resurse, i pobrinite se da vaš video bude najbolji. Žiri će to cijeniti.

2. Nagrada je pitch, žiri su klijenti!

Boris Ličina iz Jasno i Glasno, smatra da prijavu treba shvatiti kao pitch koji treba osvojiti, a u žiriju su klijenti koje treba oduševiti.

Prezentaciju ili video uvijek možete napraviti školski, po svim pisanim pravilima, ali uvijek je dobro imati i nešto malo više, trenutak kreativnosti u samoj prezentaciji. Jasno je da nekad nema dovoljno vremena, ali u slučaju SoMo Borca ne prezentirate samo žiriju nego, ako budete među najboljima, i publici na Weekend media festivalu.

Blog? Aplikacija? Twiter profil? Svi ulaze u konkurenciju!
Blog? Aplikacija? Twiter profil? Svi ulaze u konkurenciju!

3. KISS pravilo

Ida Pandur želi da se koncentrirate na priču koja stoji iza svega, odnosno, da podijelite na koji ste način došli na ideju koju prezentirate, koji ste problem ili izazov htjeli riješiti te kako ste pri tome  razmišljali. Naravno, iznesite i ciljeve koje ste htjeli postići, kao i rezultate.

Što su konkretniji rezultati, to bolje. Primjerice, možete izdvojiti povećanje prodaje za 50%, ili koliko je ciljanog targeta u dobi od 20 do25 godina koristilo aplikaciju ili 200 preuzimanja aplikacije samo u prvome tjednu.

Ida dodaje da se treba držati KISS pravila – Keep it simple, stupid! Dakle, iako bi sve trebalo biti vizualno atraktivno, ne morate raditi 50 stranica prezentacije ili film od pet minuta, nego budite sažeti i fokusirajte se odmah najbitnija postignuća kako biste ostavili što jači utisak na žiri.

4. Postavite prava pitanja – i odgovorite na njih!

Kada prijavljujete birate koju ćete kampanju prijaviti, Edin Saračević savjetuje da si postavite pitanja: Zašto? Zašto baš sada? Kome je namijenjena? Naravno, žiri bi volio vidjeti i zanimljive te konkretne odgovore na ta pitanja. Edin ima i poseban savjet za one koji prijavljuju mobilne aplikacije za nagradu SoMo borac:

Ono što bih volio vidjeti jesu aplikacije koje rješavaju konkretne probleme naše svakodnevnice, olakšavaju komunikaciju i povećavaju produktivnost.

Dakle, kako mislite da baš vaša aplikacija to radi – znate čiji glas imate! 😉

5. Kratko i slatko

Maja Bilić iz iStudija upozorava da se poštuje zadana strukturu prijave, jer, kako kaže, manje je više.

Iz prijave mora biti jasno zašto je baš vaš rad najbolji. Svakako pokažite relevantne rezultate, odnosno, dobro naglasite što ste postigli sa svojim radom i zašto su ti rezultati bitni. Također, budite i kreativni, odnosno, pokušajte ideju dočarati tekstom, slikom ili videom.

Sve ste pročitali? Odlično, onda bacite posljednji pogled na vašu prezentaciju, popravite ju, ukoliko je to potrebno, i prijavite se!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.