5 načina da se 'umilite' žiriju koji odlučuje tko dobiva SoMo borac nagrade

5 načina da se ‘umilite’ žiriju koji odlučuje tko dobiva SoMo borac nagrade

Jeste li se već prijavili za nagradu SoMo borac? To je moguće učiniti još danas i sutra, a ukoliko ste, kao što to mnogi rade, čekali zadnji tren za prijavu, savjetujemo da prije no što kliknete na gumb "Pošalji" svakako da pročitate posljednje savjete žirija.

Somo Borac
Prijave za SoMo borca moguće su još sutra!

Jeste li se već prijavili za nagradu SoMo borac? To je moguće učiniti još danas i sutra, a ukoliko ste, kao što to mnogi rade, čekali zadnji tren za prijavu, savjetujemo da prije no što kliknete na gumb “Pošalji” svakako da pročitate posljednje savjete žirija.

Bez obzira natječete li se u kategorijama povezanima s društvenim mrežama ili mobilnim aplikacijama, ovi savjeti žirija odnose se na sve koji prijavljuju studije slučaja na bilo koje natjecanje, stoga pozorno čitajte.

1. Napravite genijalnu prezentaciju

Kako kaže Tin Kadoić iz Brloga, za slične se nagrade vrlo često se prijavljuju kvalitetni projekti s neadekvatnom prezentacijom, koja može biti nejasna, preduga ili jednostavno nedovoljno zanimljiva. Ukoliko šaljete video, imajte na umu iduće:

Video idealno treba trajati između minute i pol i tri minute. Treba objasniti kontekst rada – izazov, klijenta, lokaciju, konkurenciju te u drugoj polovici videa prezentirati projekt. Kao i kod svih prezentacija, nije poželjno koristiti previše teksta. Ukoliko uzimate engleskog spikera, pobrinite se da je izvorni govornik – to uvelike utječe na ozbiljnost prezentacije. Sve u svemu – izdvojite vrijeme, izdvojite resurse, i pobrinite se da vaš video bude najbolji. Žiri će to cijeniti.

2. Nagrada je pitch, žiri su klijenti!

Boris Ličina iz Jasno i Glasno, smatra da prijavu treba shvatiti kao pitch koji treba osvojiti, a u žiriju su klijenti koje treba oduševiti.

Prezentaciju ili video uvijek možete napraviti školski, po svim pisanim pravilima, ali uvijek je dobro imati i nešto malo više, trenutak kreativnosti u samoj prezentaciji. Jasno je da nekad nema dovoljno vremena, ali u slučaju SoMo Borca ne prezentirate samo žiriju nego, ako budete među najboljima, i publici na Weekend media festivalu.

Blog? Aplikacija? Twiter profil? Svi ulaze u konkurenciju!
Blog? Aplikacija? Twiter profil? Svi ulaze u konkurenciju!

3. KISS pravilo

Ida Pandur želi da se koncentrirate na priču koja stoji iza svega, odnosno, da podijelite na koji ste način došli na ideju koju prezentirate, koji ste problem ili izazov htjeli riješiti te kako ste pri tome  razmišljali. Naravno, iznesite i ciljeve koje ste htjeli postići, kao i rezultate.

Što su konkretniji rezultati, to bolje. Primjerice, možete izdvojiti povećanje prodaje za 50%, ili koliko je ciljanog targeta u dobi od 20 do25 godina koristilo aplikaciju ili 200 preuzimanja aplikacije samo u prvome tjednu.

Ida dodaje da se treba držati KISS pravila – Keep it simple, stupid! Dakle, iako bi sve trebalo biti vizualno atraktivno, ne morate raditi 50 stranica prezentacije ili film od pet minuta, nego budite sažeti i fokusirajte se odmah najbitnija postignuća kako biste ostavili što jači utisak na žiri.

4. Postavite prava pitanja – i odgovorite na njih!

Kada prijavljujete birate koju ćete kampanju prijaviti, Edin Saračević savjetuje da si postavite pitanja: Zašto? Zašto baš sada? Kome je namijenjena? Naravno, žiri bi volio vidjeti i zanimljive te konkretne odgovore na ta pitanja. Edin ima i poseban savjet za one koji prijavljuju mobilne aplikacije za nagradu SoMo borac:

Ono što bih volio vidjeti jesu aplikacije koje rješavaju konkretne probleme naše svakodnevnice, olakšavaju komunikaciju i povećavaju produktivnost.

Dakle, kako mislite da baš vaša aplikacija to radi – znate čiji glas imate! 😉

5. Kratko i slatko

Maja Bilić iz iStudija upozorava da se poštuje zadana strukturu prijave, jer, kako kaže, manje je više.

Iz prijave mora biti jasno zašto je baš vaš rad najbolji. Svakako pokažite relevantne rezultate, odnosno, dobro naglasite što ste postigli sa svojim radom i zašto su ti rezultati bitni. Također, budite i kreativni, odnosno, pokušajte ideju dočarati tekstom, slikom ili videom.

Sve ste pročitali? Odlično, onda bacite posljednji pogled na vašu prezentaciju, popravite ju, ukoliko je to potrebno, i prijavite se!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.