Protrčite kroz Facebook igru Socialpuzzlea, Runner Game

Protrčite kroz novu generičku Facebook igru Socialpuzzlea, Runner Game

Socialpuzzle, generičke Facebook aplikacije koje kreira zagrebačka agencija Degordian, napravio je odmak od klasičnih aplikacija, kao što su foto i video natječaji, i kreirao pravu igru. Runner Game, kao što i ime kaže, inspiriran je igrama u kojima korisnik u neograničenom vremenu treba postići što bolji rezultat izbjegavajući prepreke i čuvajući živote. Community managerima i marketingašima proizvod bi mogao biti zanimljiv jer se može vrlo lako brendirati.

runner game

Kako je Runner Game generička igra, dostupna je i oglašivačima s manjim budžetom, jer bi cijena produkcije u suprotnom bila (pre)visoka. No, niža cijena ne znači i zakidanje za personalizaciju igre – kao i sve Socialpuzzle aplikacije, podesivi elementi omogućuju odabir vizualnog identiteta čime se postiže maksimalna prilagodba Facebook taba samom brendu. Tako se može odabrati između šest trkača, mogu se učitati prilagođene “prepreke” koje on izbjegava, simboli za živote i bodove, pozadina aplikacije, tekst i njegova boja… Također, odabire se i razina težine (laka, srednja i teška), a brendovi ili tvrtke mogu iskoristiti i dodatna polja za tekst te povezati korisnike s kanalima društvenih mreža ili ih pozvati da se pretplate na njihov newsletter. I doista, sami smo isprobali kako funkcionira brendiranje, koje se lako može postići i s vrlo malo znanja o aplikacijama – a s obzirom na to da su igre i dalje popularan dio Facebooka (sjetite se samo broja notifikacija i poziva koje dobivate, unatoč tomu što ste ih već mnoštvo blokirali), ovo može biti zgodan način za animiranje fanova.

U ponudi se trenutno nalazi šest različitih trkača.
U ponudi se trenutno nalazi šest različitih trkača.

Istodobno, Facebook aplikacije duže vrijeme nisu obavezne za organizaciju nagradnih natječaja na ovoj društvenoj mreži, stoga je za očekivati da se i potražnja prema njima smanjila. No, Josipa Račić, Product Manager u Socialpuzzleu, kaže da su oni koji su pokušali pokrenuti natječaj bez aplikacije često nailazili na izazove u organizaciji, stoga se mnogi i dalje okreću aplikacijama koje osiguravaju strukturu i kontrolu. A s obzirom na to da je sada kreirana prava igra, ovaj bi proizvod mogao biti još više privlačan i korisnicima i oglašivačima:

Igre su atraktivne same po sebi. Bez obzira nalaze li se na Facebooku, mobilnom uređaju ili nekom drugom online okruženju, korisnici ih vole. Oglašivačima one mogu predstavljati veliki trošak, a mi nudimo praktično rješenje za one koji žele pružiti dodatan sadržaj svojim korisnicima. Izrada aplikacija poput ove je prilika za naš razvoj, a ujedno je zabavna s obzirom da su u segmentu igara mogućnosti neograničene.

Marketingaši znaju dobro iskoristiti moć aplikacija – osim što se fanove aktivira i nagrađuje, čime se stvara pozitivna slika oko brenda te podiže aktivnost na Facebook stranici, tu su i vrijedne informacije koje se mogu prikupiti, poput e-mail adrese ili kakvog zgodnog podatka o korisničkim navikama, a koje se mogu koristiti za neke od budućih online, ali i offline aktivnosti.

Može se birati između četiri ponuđene podloge, a može se učitati i nešto sasvim drugo, u skladu s brendom.
Može se birati između četiri ponuđene podloge, a može se učitati i nešto sasvim drugo, u skladu s brendom.

Na tržištu Facebook aplikacija već neko vrijeme traje gužva, pa tako samo u ovoj regiji imamo nekolicinu sličnih projekata, no Josipa kaže da su do sada pronašli samo nekoliko verzija generičke runner igre ovog tipa, ali da one nisu bile na očekivanom nivou – ili nisu bile generičke u potpunosti ili je njihov smjer razvoja različit od onoga koji Socialpuzzle želi postići.

Idući korak je, logično, onaj prema mobilnome svijetu – mobilna će aplikacija biti spremna kroz mjesec dana, kada će biti dostupna svim korisnicima, kao što je slučaj s postojećim Socialpuzzle aplikacijama.

Trčite s Netokracijom i osvojite…

I mi smo se malo zaigrali...
I mi smo se malo zaigrali…

Na Netokracijinoj Facebook stranici možete vidjeti i kako izgleda jedna (u vrlo kratkom roku) brendirana aplikacija. Zajedno sa Socialpuzzleom spremili smo i iznenađenje za igrače – oni koji u idućih tjedan dana (završno s 13. 6. u 23:59) ostvare najbolji rezultat, dobit će besplatno na korištenje Runner igru za jedan (nagradni) natječaj na svojoj Facebook stranici.

Ostali koji ne budu brze ruke i hitrih prstiju, neka ne očajavaju – Socialpuzzle nudi 40% popusta u idućih mjesec dana upravo za ovu aplikaciju. Potrebno je samo unijeti kod lets_play pri procesu kupovine.

Pa, potrčimo!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.