Više prodanih uređaja, manja zarada: Samsungovi problemi na kineskom tržištu

Više prodanih uređaja, manja zarada: Samsungovi problemi na kineskom tržištu

Samsung, koji je nekoć dominirao kineskim tržištem, sada se na istom susreo s velikim problemima. Iako i dalje prodaje najveći broj pametnih telefona, zarada u ovoj regiji iz kvartala u kvartal pada dok se korejski proizvođač nosi s velikom konkurencijom koju čine kineski proizvođači s niskobudžetnim pametnim telefonima.

Samsung se na kineskom tržištu nosi s velikom konkurencijom
Samsung se na kineskom tržištu nosi s velikom konkurencijom.

Samsung, koji je nekoć dominirao kineskim tržištem, sada se na istom susreo s velikim problemima. Iako i dalje prodaje najveći broj pametnih telefona, zarada u ovoj regiji iz kvartala u kvartal pada dok se korejski proizvođač nosi s velikom konkurencijom koju čine kineski proizvođači s niskobudžetnim pametnim telefonima.

Iako se Samsung može pohvaliti najvećim brojem prodanih uređaja na kineskom tržištu, zarada od prodaje ne ide ukorak s tim uspjehom, javlja The Next Web. S jedne strane, kinesko tržište ne favorizira pametne telefone višeg cjenovnog ranga, izuzev manjeg postotka kupaca koji svoje uređaje tretiraju kao statusne simbole. Otkrio je to i Apple, čija je prodaja iPhonea pala na ovom tržištu za 14 posto od prošle godine. No dok Apple ima samo jedan cjenovni razred proizvoda i mora prodati manje uređaja kako bi postigao dobru zaradu, Samsungova zarada ovisi i o količini i vrsti prodanih telefona.

Raznolikost kao prednost. Ili ne?

Raznolikost Samsungove ponude, koja se pokazala kao prednost na drugim tržištima, na kineskom se pokazala manje uspješnom strategijom. Ova je regija poznata po zastupljenosti Lenovo i ZTE uređaja, a u konkurenciji u srednjem i nižem cjenovnom rangu sa Samsungom su se našli i kineski proizvođači Xiaomi, Yulong, i Huawei. Dok Samsung uistinu i dalje prodaje zavidnu količinu uređaja, na njima mnogo manje zarađuje.

U regiji koja preferira jeftinije telefone, Samsung tako mora prodati više niskobudžetnih uređaja, a za to je pak potrebno uložiti više truda na visokozasićenom tržištu. Dok je prošle godine 20.4 posto Samsungove zarade dolazilo samo iz Kine, a dodatnih 23.3 posto iz ostatka Azije te Afrike, taj udio je sada pao na 16.4 posto. Preneseno u dolare, to znači gotovo tri milijarde manju zaradu na ovom bitnom tržištu.

Iako Samsung zbog ovog neće propasti, na kineskom tržištu mu može biti još samo teže. Kineski proizvođači i subsidizirani uređaji ruše cijenu pametnih telefona na tržištu, a najnoviji Xiaomi uređaj, nazvan Red Rice, prodavati će se za samo 130 dolara. Korejski se div tako našao u pat poziciji, suočen s nemogućom dilemom – srušiti cijenu svojih proizvoda u skladu s konkurencijom ili se osloniti samo na svoj svjetski ugled i riskirati manji broj prodanih uređaja na ovom ogromnom tržištu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.