Samsung uvodi zaključavanje uređaja po regijama

Samsung uvodi zaključavanje uređaja po regijama

Nemali broj ljubitelja tehnologija svih vrsta prije kupnje uređaja u lijepoj našoj provjeri cijene istog na drugim tržištima, nadajući se da će tako uštedjeti pokoju kunu (i uložiti je u sljedeći gadget, naravno). Ako ste isto htjeli učiniti s jednim od Samsungovih novih pametnih uređaja iz linije S4, nemate sreće- ovaj korejski div odsad zahtjeva da uređaj aktivirate SIM karticom iz regije u kojoj ste ga kupili.

Sudeći prema negativnim komentarima, Samsung se ovom odlukom zamjerio svojim korisnicima
Sudeći prema negativnim komentarima, Samsung se ovom odlukom zamjerio svojim korisnicima

Nemali broj ljubitelja tehnologija svih vrsta prije kupnje uređaja u lijepoj našoj provjeri cijene istog na drugim tržištima, nadajući se da će tako uštedjeti pokoju kunu (i uložiti je u sljedeći gadget, naravno). Ako ste isto htjeli učiniti s jednim od Samsungovih novih pametnih uređaja iz linije S4, nemate sreće- ovaj korejski div odsad zahtjeva da uređaj aktivirate SIM karticom iz regije u kojoj ste ga kupili.

Restrikcija vrijedi samo za prvu aktivaciju uređaja koja mora biti izvršena SIM karticom iz regije u kojoj ste uređaj kupili, objavio je Gigaom primivši priopćenje Samsungove Njemačke PR agencije. Uređaju kupljeni u Europskoj Uniji moći će se aktivirati samo s karticama iz iste, a oni s američkih kontinenata zahtijevat će aktivaciju SIM karticom s tog područja. Ova restrikcija vrijedi za sve Galaxy S4, Galaxy S4 mini, Galaxy Note III, Galaxy Note II i Galaxy S III uređaje proizvedene nakon srpnja ove godine.Pretpostavlja se kako je razlog tomu onemogućavanje kupnje uređaja preko interneta iz regija u kojima dolaze po povoljnijoj cijeni.

Ovo ne znači da pri putovanjima nećete moći kupiti jednokratnu pre-paid karticu i koristiti je s uređajem neko vrijeme kako biste izbjegli sulude cijene roaminga, naglašavaju iz Samsunga. Jednom kad aktivirate uređaj s „lokalnom“ karticom, trebali biste ga bez problema koristiti u drugim zemljama s lokalnim karticama. Pa ipak, našao se i netko tko je htio ispitati koliko to dobro zapravo funkcionira, pa su tako na XDA developers portalu pokušali aktivirati Galaxy Note III s lokalnom karticom, a potom ga koristiti s tajlandskom. Pothvat im nije uspio pa se čeka daljnji razvoj događaja i odgovor Samsunga razočaranim korisnicima sklonim putovanjima (i pristupačnijim uređajima).

Ova bi odluka mogla loše utjecati na popularnost Samsunga među korisnicima, koji nisu baš skloni restrikcijama. Na Gigaomu i Mashableu gdje je vijest obavljena, nanizali su se prilično negativni komentari i cijela je vijest rezultirala nezadovoljstvom korisnika i izjavama kako prelaze na Sony ili Nexus.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!