Rougemarin u novom (web) ruhu koje će vam izmamiti zazubice

RougeMarin osvanuo u novom (web) ruhu koje će vam izmamiti zazubice

Koliko je web stranica bitna za digitalni identitet dobro zna bistro RougeMarin, koji se odlučio digitalno "ponoviti" kako bi na najbolji način pokazao što sve nudi.

Sve bitne informacije dostupne su na prvi pogled, a tu je i sat-semafor koji pokazuje je li restoran otvoren
Sve bitne informacije dostupne su na prvi pogled, a tu je i sat-semafor koji pokazuje je li restoran otvoren

Društvene mreže omogućile su tvrtkama, obrtima i lokalima nov način povezivanja s klijentima i posjetiteljima, no čak ni uz sve te kanale komunikacije ne treba zanemariti važnost web stranice. Ipak je to centralno mjesto na internetu koje odražava „osobnost“ neke tvrtke, ili u ovom slučaju bistroa RougeMarin koji je prije tri godine krenuo u osvajanje gastronomske scene. Kako bi pratio tu evoluciju, lansirana je nova web stranica koja odražava promjene, ali i na nov način podsjeća na neke dobre stare kvalitete zbog kojih mu se uvijek vraćamo.

Kao i kod prijašnje stranice, u prvom planu je ono što je kod svakog bistroa i najbitnije – hrana. Jedna od specifičnosti RougeMarina jeste menu koji se redovito mijenja, pa je upoznavanje posjetitelja s dnevnim gastronomskim poslasticama iznimno bitna. Prezentacija jelovnika na novoj je inačici zato obogaćena slikama samih jela i manjih popratnih menija, kako bi se gosti prije samog dolaska mogli upoznati s ponudom i već unaprijed odlučiti što žele probati. Glavni ciljevi nove stranice su prezentacija, jednostavnost, modularnost i intuitivnost, objašnjava izvršni direktor – Saša Spasić:

Novi RougeMarin web je daleko više od puke nadogradnje. Jednostavno objašnjeno, širenjem RougeMarina, širila se i potreba za boljom prezentacijom svih naših usluga, kroz naše trogodišnje iskustvo koje smo skupili i trenutke koje smo zabilježili. Jako smo zadovoljni s novim webom, a isto se tako nadamo da će se i korisnicima svidjeti.

Gosti na prvom mjestu

No osim novog prikaza koji se više oslanja na multimediju, pazilo se na niz novih detalja koji bi stranicu učinili što korisnijom za posjetitelje – jedna od njih je i dinamičan sat-semafor, koji prikazuje trenutno i neradno vrijeme putem jednostavnog indikatora bojama. Povod tome su učestala privatna i korporativna događanja koja se u restoranu organiziraju, kako bi gosti stekli naviku da provjere prije dolaska je li restoran otvoren da ne bi „poljubili vrata“.

Novost je i mogućnost online rezervacije, koja je svojevrstan eksperiment
Novost je i mogućnost online rezervacije, koja je svojevrstan eksperiment

Jedan od većih noviteta svakako je opcija online rezervacije mjesta. Riječ je o svojevrsnom pokusu, jer ipak nije jednostavno biti „satničar“ u restoranu:

 Aplikacija za rezervacije je pomalo eksperimentalna, ali nadamo se da će se pokazati funkcionalnom u praksi. Osim što ćemo predefinirati i ograničiti broj mjesta za posebna događanja da suzbijemo učestali overbooking, za uobičajene dolaske planiramo omogućiti izbor stola u restoranu. Za razliku od kino filmova koji traju točno određeno vrijeme, u restoranu je teško predvidjeti individualne ostanke gostiju. Ako na primjer, odlučimo da rezervacija za određeni stol vrijedi 3 sata, morati ćemo uložiti dodatnu energiju i u edukaciju gostiju o tome da se to poštuje kako bi sustav mogao funkcionirati.

Što je to sve „Rouge“

Na novoj stranici bilo je bitno istaknuti sve usluge RougeMarina
Na novoj stranici bilo je bitno istaknuti sve usluge RougeMarina

Rougemarinov opseg usluga stalno raste, a cijeli je restoran daleko dogurao od svog prvotnog (iako jednako ukusnog) oblika. Na naslovnoj stranici tako ćete odmah uočiti i novo istaknutu, no dobro poznatu uslugu Catering, a pod kategorijom „Rouge“ nalazi se cijeli niz usluga kao što su RougeWedding i RougEvent koje su također prepoznatljivi radni dijalog RougeMarina.

Postaje nam sve bitnije ljude upoznavati sa svim uslugama koje nudimo, jer dugoročni ciljevi koji su postavljeni vode daleko dalje od burger bara s kojim je inicijalno napravljena baza gostiju RougeMarina. Usporedbe radi, sredinom prošle godine uveli smo a la carte ponudu koju mijenjamo na mjesečnoj bazi u skladu sa sezonskim namirnicama i danas nam je veći udio ukupne a la carte prodaje nego burgera. Smatramo i da će catering usluge kroz nekoliko godina u potpunosti prerasti tekuće poslovanje bistroa. Iznenađeni smo i količinom upita za vjenčanja kroz 2015. godinu.

Tu je i RougeMarket, inicijativa kojom se želi dokazati da prehranu nisu potpuno preuzeli trgovački lanci, birokracija i razni lobiji te da su „između marljivog poljoprivrednika i vrsnog kuhara posrednici suvišni“. Riječ je o ideji koja je pozitivno odjeknula, a iz RougeMarina otkrivaju kako su im u međuvremenu sinule nove ideje koje će odvesti cijeli koncept dalje no što je inicijalno planirano:

Za to ipak treba vremena, pa ćemo o tome u skorije vrijeme imati nešto i više za reći. No, pažljivo oko na novom webu može uočiti neke detalje razmišljanja o potencijalnom budućem smjeru te priče.

Digitalna prisutnost treba biti sveobuhvatna

Usluge kao što je RougeWedding sve su više tražene, pa su tako na novoj stranici dobile i više prostora
Usluge kao što je RougeWedding sve su više tražene, pa su tako na novoj stranici dobile i više prostora

U kojem god da se on smjeru odvijao, zna se gdje će se pojaviti – na lijepoj novoj web stranici koja odražava identitet cijelog restorana i pokriva sve čime se RougeMarin bavi. Za novi web „krivci“ su dečki iz SPAN-a, čiji bi rad trebalo pohvaliti, kao i RougeMarinov tim i sve koji su pomogli da se prikupe materijali kojima stranica obiluje.

Novoj stranici unatoč, Rougemarin ne planira zanemariti društvene medije – oni su i dalje bitan dio marketinga. Prisutni su (i aktivni!) na Facebooku, Twitteru, Foursquareu, a tu je i RougeMarin TV na kojemu se uvijek mogu naći zanimljivi video materijali. Za sve koji se i dalje pitaju je li takva aktivnost vrijedna truda, odgovor je – svakako:

Facebook nam je primarni društveni kanal, a baza Facebook fanova nam je narasla na preko dvanaest tisuća, što je gotovo četverostruko povećanje unatrag godinu dana. Nevjerojatna je brzina kojom ljudi reagiraju na objave na toj društvenoj mreži. Recimo, najava prvog prošlogodišnjeg Miniburger partyja rezultirala je s više od 300 rezervacija u prvih sat vremena. Imali smo više posla s javljanjem da smo popunjeni, nego primanjem rezervacija.

Savjet svakome tko upravlja društvenim mrežama, navodi Saša, je držati profesionalan nivo komunikacije, te ne izlaziti predaleko iz okvira onoga čime se bavite. Uostalom, i društvene mreže, kao i web stranica trebaju jasno odražavati tko ste i što ste, a RougeMarin za to postavlja uistinu dobar primjer.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Novi Tomato web: Poslovni ciljevi, korisničke potrebe i agile, ruku pod ruku

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada SoMo Borac najboljim web projektom u protekloj godini proglašen je redizajn web stranice Tomato.com.hr, koji su za A1 razvili Netgen i Locastic u suradnji s OptimIT-om i CROZ-om.

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

Startupi i poslovanje

OmoLab pomogao već 10.000 osoba s disleksijom, uz novi identitet šire se i na druga tržišta

OmoLab nakon uspješne godine poslovanja i više od 10 tisuća domaćih korisnika koji su koristili njihove fontove te aplikaciju za čitanje, okreće vidike stranom tržištu na kojem se nada uspjehu i dobrom skaliranju.

Startupi i poslovanje

Digitalni kafići: Nije dovoljan cjenik pića, ljudima treba i kava i igara!

Kafići danas nisu ono što su bili, i to s razlogom. Gosti traže više od kave i pogleda. Tako danas imate kafiće gdje možete maziti mačke, pse, isprintati svoj selfie na pjenicu kave, čitati stripove, gledati HBO, igrati društvene igre... A koji biste vi odabrali?

Intervju

Maja Bilić iz londonskog Googlea seli u njujorški gdje postaje Global Programmatic Ads Lead

Bila je jedna od prvih zaposlenica u digitalnoj agenciji iStudio, današnjem Degordianu, a prije četiri godine sreću je pronašla u Googleu, u Londonu. Sad Maju put vodi u New York, gdje nastavlja karijeru u Googleu kao Global Programmatic Ads Lead, a kako je tekao taj karijerni put i koliko je bio izazovan, otkriva u razgovoru.

Startupi i poslovanje

Aurora.hr, portal posvećen poduzetnicama, osvanuo u novom ruhu i uz novu inicijativu #rastem

Inicijativa #rastem želi pomoći poduzetnicama da doista rastu uz podršku za predstavljanje pred investitorima.