Poslednja počast palom gejmeru: Robin Williams dobija svog World of Warcraft karaktera?

Poslednja počast palom gejmeru: Robin Williams dobija svog World of Warcraft karaktera?

Smrt Robina Williamsa, poznatog glumca i vanserijskog komičara već dva dana potresa čitav svet, a ako je suditi po jednom gejmerskom forumu - posebno njegove kolege gejmere. I sam strastveni zaljubljenik u video igre, Williams je uživao u različitim MMORPG igrama te su njegovi najverniji fanovi pokrenuli i peticiju - ovekovečiti rad ovog velikana kao poseban lik u igri World of Warcraft.

rwg

Smrt Robina Williamsa, poznatog glumca i vanserijskog komičara već dva dana potresa čitav svet, a ako je suditi po jednom gejmerskom forumu – posebno njegove kolege gejmere. I sam strastveni zaljubljenik u video igre, Williams je uživao u različitim MMORPG igrama te su njegovi najverniji fanovi pokrenuli i peticiju – ovekovečiti rad ovog velikana kao poseban lik u igri World of Warcraft.

Kako piše IGN, peticija je pokrenuta na sajtu Change.com, a u trenutku pisanja ovog teksta nju je potpisalo oko 11.000 ljudi. Peticija navodi da je Robin Williams bio pasionirani gejmer koji je obožavao WoW, a često je i sam zbijao šale na sopstveni račun kada bi priznao ljudima da uživa u video igrama:

On se često šalio na račun svoje WoW zavisnosti, ali i na reakcija koje bi dobio od drugih igrača kada bi im priznao da igra ovu igru. Zbog njegove prisutnosti u zajednici, mi, igrači World of Warcraft-a, želimo da zamolimo Blizzard da kreira NPC (non-player character) sa njegovim likom kako bi na ovaj način odali poslednju počast velikom glumcu i komičaru.

‘Gaming’ zajednica žali jednog od svojih

O gejmerskom životu Williamsa oglasio se i Salon.com koji je preneo neke od najdirljivijih komentara ostavljenih od strane kolega gejmera. Jedan igrač izrazio je žaljenje što Robin nije doživeo iskustvo Halo 5 u 1080p na 60 fps, dok su pak drugi izjavili da će od sada imenovati svoje karaktere po preminulom glumcu – u čast palom vojniku.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=09wBn4ux3N0#t=18[/youtube]

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.