Najbolje mlade projektne voditeljice 2018. dolaze iz svijeta startupa i književnosti

Poznati su dobitnici nagrada za najbolje mlade upravitelje projektima u Hrvatskoj.

Upravljanje projektima jedna je od najvažnijih vještina u digitalnoj industriji, iako se o njoj i ne govori toliko mnogo kao o možda nekim drugima. Projektni menadžeri u stanju su poboljšati način na koji tvrtke posluju samo dobrom raspodjelom rada, a najbolji od njih mogu unijeti ogromnu razliku u svako okruženje.

Tena Šojer također je imala priliku kao projektna menadžerica donijeti promjene u organizaciji našeg medija

Upravo zbog toga, najbolje treba i cijeniti, a u tu svrhu već niz godina IPMA Young Crew Croatia i Hrvatska udruga za upravljanje projektima organizira događaj Project Management Awards.

PMA se svake godine dodjeljuje u dvije kategorije: najbolji projekt i najbolji mladi voditelj projekta te je svakako vrlo dobar prvi korak u njihovom daljnjem rastu i uspjehu u upravljanju projektima. Osim toga, najboljima pruža i mogućnost da kao predstavnici Hrvatske sudjeluju na međunarodnom natjecanju IPMA Project Management Awards.

Projektne pobjednice za 2018. godinu

Evaluacijski odbor ovogodišnje dodjele činili su Zvonimir Križ, Melita Zajkovski, Rok Petje, Jasna Bojanić Dujmović, te prošlogodišnji pobjednik PMA u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem Marko Reis.

Kao najbolje upravitelje/ice projektima ove godine, proglasili su dvije mlade dame.

U kategoriji Najboljeg mladog voditelja pobjednica je Ana Kožul koja je vodila projekt 6. Festival svjetske književnosti, a finalisti su bili i Ivana Mikolić te Ivan Kosovec.

U kategoriji Najboljeg projekta s mladim voditeljem pobijedio je projekt MAKERphone na čelu s njegovom voditeljicom Tenom Marčac. Finalisti su bili još projekti FINtelligent te Terappia.

Što čini izvrsnog projektnog menadžera?

Tena Obradović

Kada je riječ o kriterijima koje najbolji moraju ispuniti, Tena Obradović, predsjednica udruge IPMA Young Crew, navodi kako se ponajprije vode globalnim standardom IPMA ICB. Prema njemu, kompetencije koje su potrebne pojedincima mogu se podijeliti u one osobne, međuljudske, tehničke te kontekstualne:

Voditelji projekata koji najbolje pokazuju vještine u tim područjima, ali ih krasi i energičnost i entuzijazam, zbilja zaslužuju titule najboljih.

Ove nagrade pokazale su kako za izvrsno upravljanje projektima ne treba nužno dugogodišnje iskustvo, a stilovi vođenja mladih upravitelja se razlikuju od onih koji su nešto iskusniji u tom polju, objašnjava Tena:

Voditelji s više iskustva najčešće će posjedovati tehničke kompetencije te će im navedeno omogućiti donošenje ponekad rutinskih odluka za bitne stvari, ali praksa je pokazala da mladi voditelji isto nadoknađuju posjedovanjem razvijenijih biheviorističkih kompetencija.

Upravljanje projektima globalna je struka, a i ova godina potvrdila je da za ovo područje u Hrvatskoj vlada velik interes, da mladi voditelji projekata ostvaruju kvalitetne projekte s odličnim rezultatima te da je za sadašnje i buduće generacije mladih voditelja projekata i istraživača mnogo prilika za postizanje velikih uspjeha, zaključuje Tena:

Project Management Awards je projekt kojim Young Crew Croatia označava kraj projektne godine, ali je upravo to početak mnogim mladim projektnim nadama u svijetu upravljanja projektima.

Nadamo se da će im početak biti što uspješniji te da će ovakve priče barem nekoga potaknuti da se odvaži, bez obzira na iskustvo. Pomoć u tome donosimo s našim YouTube serijalom – za lakši prvi korak prema svijetu projektnog menadžmenta.

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Startupi i poslovanje

Znate priču o akceleratorskom programu koji je trebao uložiti u 10 startupa, a na kraju nije ni u jedan?

Kakva čast, kakav ponos, kakvo veselje, opisat će tako Dario Trbović svoj prvi veći susret sa startup svijetom prije četiri godine, kada je njegov projekt Pippion pobijedio na Akceleratorskom poduzetničkom kampu u Osijeku. Njegove su današnje asocijacije na taj događaj potpuno drugačije - neuspjeh, razočarenje, prijevara, gorak okus, teška lekcija, da nabrojim samo neke od njih.

Društvene mreže

Je li 2018. bila dovoljna da shvatimo kako je došao kraj vladavini Facebooka?

Facebook će jedva čekati da 2018. završi, ali pitanje je koliko su ovi skandali trajno utjecali na sliku koju u javnosti ima?

Što ste propustili

Internet marketing

Oglašavanje mobilnih aplikacija u 2019.: Veći troškovi, veći budžeti, veći broj instalacija

Mobilno oglašavanje u SAD-u već je veće od televizije, a postoji tek 11 godina. No, što nas na tom polju čeka u 2019., godini u kojoj se očekuje veće i lakše korištenje aplikacija, zahvaljujući sve boljim mobilnim uređajima, ali i mrežama?

Internet marketing

Koliku je prašinu Gillette zapravo digao spornim videom? Imamo podatke

Suprostavljene reakcije na Gilletteov video The Best Men Can Be, objavljen 13. siječnja, ne prestaju. Dok ga jedni hvale, drugi su pogođeni njegovim sadržajem te reagiraju vrlo glasno i vrlo negativno. No, koliki doseg imaju te reakcije te jesu li one ipak više pozitivne ili negativne, doznali smo uz Mediatoolkit.

Intervju

Kako su FOI-jevci u 24 sata kreirali aplikaciju koja osobama oštećenog sluha olakšava video pozive?

U razgovoru s voditeljem tima otkrivamo kako je spoj društveno odgovorne ideje i video tehnologije studente s varaždinskog FOI-ja doveo do pobjede na HACK IT DAYZ-u!

Startupi i poslovanje

Wolt (i UberEats koji će u Hrvatsku doći za njim) imaju bolji CX od većine hrvatskih restorana

Finski Wolt novi je igrač na tržištu dostave Zagreba, ali donosi li nam on prednosti zbog kojih bismo se trebali odreći drugih servisa?

Startupi i poslovanje

DaiBau, uz investiciju od 700.000 eura, želi pomoći svima u regiji koji muku muče s majstorima

Pronaći dobrog majstora zna biti Sizifov posao, a Daibau, u Hrvatskoj poznat kao eMajstor, uz investiciju fondova South Central Ventures i Vito ONE, želi biti vodeće rješenje.

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.