Najbolje mlade projektne voditeljice 2018. dolaze iz svijeta startupa i književnosti

Najbolje mlade projektne voditeljice 2018. dolaze iz svijeta startupa i književnosti

Poznati su dobitnici nagrada za najbolje mlade upravitelje projektima u Hrvatskoj.

Upravljanje projektima jedna je od najvažnijih vještina u digitalnoj industriji, iako se o njoj i ne govori toliko mnogo kao o možda nekim drugima. Projektni menadžeri u stanju su poboljšati način na koji tvrtke posluju samo dobrom raspodjelom rada, a najbolji od njih mogu unijeti ogromnu razliku u svako okruženje.

Tena Šojer također je imala priliku kao projektna menadžerica donijeti promjene u organizaciji našeg medija

Upravo zbog toga, najbolje treba i cijeniti, a u tu svrhu već niz godina IPMA Young Crew Croatia i Hrvatska udruga za upravljanje projektima organizira događaj Project Management Awards.

PMA se svake godine dodjeljuje u dvije kategorije: najbolji projekt i najbolji mladi voditelj projekta te je svakako vrlo dobar prvi korak u njihovom daljnjem rastu i uspjehu u upravljanju projektima. Osim toga, najboljima pruža i mogućnost da kao predstavnici Hrvatske sudjeluju na međunarodnom natjecanju IPMA Project Management Awards.

Projektne pobjednice za 2018. godinu

Evaluacijski odbor ovogodišnje dodjele činili su Zvonimir Križ, Melita Zajkovski, Rok Petje, Jasna Bojanić Dujmović, te prošlogodišnji pobjednik PMA u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem Marko Reis.

Kao najbolje upravitelje/ice projektima ove godine, proglasili su dvije mlade dame.

U kategoriji Najboljeg mladog voditelja pobjednica je Ana Kožul koja je vodila projekt 6. Festival svjetske književnosti, a finalisti su bili i Ivana Mikolić te Ivan Kosovec.

U kategoriji Najboljeg projekta s mladim voditeljem pobijedio je projekt MAKERphone na čelu s njegovom voditeljicom Tenom Marčac. Finalisti su bili još projekti FINtelligent te Terappia.

Što čini izvrsnog projektnog menadžera?

Tena Obradović

Kada je riječ o kriterijima koje najbolji moraju ispuniti, Tena Obradović, predsjednica udruge IPMA Young Crew, navodi kako se ponajprije vode globalnim standardom IPMA ICB. Prema njemu, kompetencije koje su potrebne pojedincima mogu se podijeliti u one osobne, međuljudske, tehničke te kontekstualne:

Voditelji projekata koji najbolje pokazuju vještine u tim područjima, ali ih krasi i energičnost i entuzijazam, zbilja zaslužuju titule najboljih.

Ove nagrade pokazale su kako za izvrsno upravljanje projektima ne treba nužno dugogodišnje iskustvo, a stilovi vođenja mladih upravitelja se razlikuju od onih koji su nešto iskusniji u tom polju, objašnjava Tena:

Voditelji s više iskustva najčešće će posjedovati tehničke kompetencije te će im navedeno omogućiti donošenje ponekad rutinskih odluka za bitne stvari, ali praksa je pokazala da mladi voditelji isto nadoknađuju posjedovanjem razvijenijih biheviorističkih kompetencija.

Upravljanje projektima globalna je struka, a i ova godina potvrdila je da za ovo područje u Hrvatskoj vlada velik interes, da mladi voditelji projekata ostvaruju kvalitetne projekte s odličnim rezultatima te da je za sadašnje i buduće generacije mladih voditelja projekata i istraživača mnogo prilika za postizanje velikih uspjeha, zaključuje Tena:

Project Management Awards je projekt kojim Young Crew Croatia označava kraj projektne godine, ali je upravo to početak mnogim mladim projektnim nadama u svijetu upravljanja projektima.

Nadamo se da će im početak biti što uspješniji te da će ovakve priče barem nekoga potaknuti da se odvaži, bez obzira na iskustvo. Pomoć u tome donosimo s našim YouTube serijalom – za lakši prvi korak prema svijetu projektnog menadžmenta.

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako će izgledati karijera programera prije nego ode u mirovinu u 67. … ili 65.?

Skupljanje potpisa za referendum nas je potaknulo na drugo pitanje: kuda idu stari programeri? Od naših sugovornika, redom svatko ima svoje mišljenje, no kad smo ih sveli na zajednički nazivnik našlo se tu itekako dobrih savjeta za sve IT-jevce koji su se ikad pitali: a gdje ću biti 2041. (i kasnije)?

Startupi i poslovanje

Superbet osigurao 175 milijuna eura za globalno širenje uz tehnologiju hrvatskog Score Alarma

Kako se priprema pitch jednoj od najvećih investicijski tvrtki u svijetu kojim je Superbet osigurao 175 milijuna eura?

Intervju

Keks Pay: Praktičan primjer kako razviti uspješan interni ‘startup’ (čak i ako ste banka)

Baš kad ste mislili da ih je konkurencija sustigla, Erste banka je s aplikacijom Keks Pay pokazala kako biti digitalna banka.

Što ste propustili

Novost

Apple Pay stiže u Hrvatsku: što to znači?

Izgledno je da će uskoro poznati servis za plaćanje Apple Pay stići i u Hrvatsku, ali što to znači i treba li vas to uopće zanimati?

Startupi i poslovanje

Bolt se proširio u šest obalnih gradova i uzurpirao Uberov teritorij

Usluga prijevoza na zahtjev porijeklom iz Estonije, Bolt, u kratko vrijeme proširio se na šest novih gradova u Hrvatskoj. Koji su im planovi, otkrio nam je direktor Bolta u Hrvatskoj, Daniel Tutić.

Digitalni mediji

Pogledajte 4 videa s mladima koja su nas uvjerila koliko malo znamo o geoblokiranju, PSD2 i Direktivi o autorskim pravima

Voliš memeove i parodije, dijeliti troškove prijevoza u dva klika, kupovati iz bilo koje zemlje članice EU? Onda moraš znati i osnove o tome što je geoblokiranje, PSD2 i Direktiva o autorskim pravima, stoga - čitaj dalje.

Startupi i poslovanje

Laura Bermudez otkriva kako podatci mogu poboljšati poslovanje, ali i položaj žena u IT industriji

Danas je u Zagrebu počela dvodnevna konferencija Data Science Economy: Dawn of AI, a otvorila ju je gošća iz Silicijske doline, Laura Bermudez. Dok je nekoć radila u eBayu i PayPalu, danas je kao direktorica razvoja softvera u financijsko-tehnološkoj tvrtki Carta pojasnila kako koriste podatke za lakše upravljanje dionicama, a nama je u razgovoru otkrila koje još izazove podatci mogu riješiti.

Intervju

ENCE: Naši esportaši imaju podršku javnosti i fanova kao da su dio reprezentacije Finske

ENCE je organizacija koja je iz Finske došla do krova svijeta u nekoliko igara, na krilima iskustva i strastvenih navijača.

Startupi i poslovanje

Kako uz pomoć ‘design thinkinga’ razbiti kreativnu blokadu u tradicionalnom okruženju

Sve organizacije – bez obzira bave li se proizvodnjom metala ili razvojem kompleksnih IT sustava – u svijetu sve bržeg razvoja tehnologije, globalizacije, promjena očekivanja potrošača i ubrzavanja poslovne dinamike nalaze se pred istim izazovima i na razne načine pokušavaju odgovoriti na njih.