Najbolje mlade projektne voditeljice 2018. dolaze iz svijeta startupa i književnosti

Poznati su dobitnici nagrada za najbolje mlade upravitelje projektima u Hrvatskoj.

Upravljanje projektima jedna je od najvažnijih vještina u digitalnoj industriji, iako se o njoj i ne govori toliko mnogo kao o možda nekim drugima. Projektni menadžeri u stanju su poboljšati način na koji tvrtke posluju samo dobrom raspodjelom rada, a najbolji od njih mogu unijeti ogromnu razliku u svako okruženje.

Tena Šojer također je imala priliku kao projektna menadžerica donijeti promjene u organizaciji našeg medija

Upravo zbog toga, najbolje treba i cijeniti, a u tu svrhu već niz godina IPMA Young Crew Croatia i Hrvatska udruga za upravljanje projektima organizira događaj Project Management Awards.

PMA se svake godine dodjeljuje u dvije kategorije: najbolji projekt i najbolji mladi voditelj projekta te je svakako vrlo dobar prvi korak u njihovom daljnjem rastu i uspjehu u upravljanju projektima. Osim toga, najboljima pruža i mogućnost da kao predstavnici Hrvatske sudjeluju na međunarodnom natjecanju IPMA Project Management Awards.

Projektne pobjednice za 2018. godinu

Evaluacijski odbor ovogodišnje dodjele činili su Zvonimir Križ, Melita Zajkovski, Rok Petje, Jasna Bojanić Dujmović, te prošlogodišnji pobjednik PMA u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem Marko Reis.

Kao najbolje upravitelje/ice projektima ove godine, proglasili su dvije mlade dame.

U kategoriji Najboljeg mladog voditelja pobjednica je Ana Kožul koja je vodila projekt 6. Festival svjetske književnosti, a finalisti su bili i Ivana Mikolić te Ivan Kosovec.

U kategoriji Najboljeg projekta s mladim voditeljem pobijedio je projekt MAKERphone na čelu s njegovom voditeljicom Tenom Marčac. Finalisti su bili još projekti FINtelligent te Terappia.

Što čini izvrsnog projektnog menadžera?

Tena Obradović

Kada je riječ o kriterijima koje najbolji moraju ispuniti, Tena Obradović, predsjednica udruge IPMA Young Crew, navodi kako se ponajprije vode globalnim standardom IPMA ICB. Prema njemu, kompetencije koje su potrebne pojedincima mogu se podijeliti u one osobne, međuljudske, tehničke te kontekstualne:

Voditelji projekata koji najbolje pokazuju vještine u tim područjima, ali ih krasi i energičnost i entuzijazam, zbilja zaslužuju titule najboljih.

Ove nagrade pokazale su kako za izvrsno upravljanje projektima ne treba nužno dugogodišnje iskustvo, a stilovi vođenja mladih upravitelja se razlikuju od onih koji su nešto iskusniji u tom polju, objašnjava Tena:

Voditelji s više iskustva najčešće će posjedovati tehničke kompetencije te će im navedeno omogućiti donošenje ponekad rutinskih odluka za bitne stvari, ali praksa je pokazala da mladi voditelji isto nadoknađuju posjedovanjem razvijenijih biheviorističkih kompetencija.

Upravljanje projektima globalna je struka, a i ova godina potvrdila je da za ovo područje u Hrvatskoj vlada velik interes, da mladi voditelji projekata ostvaruju kvalitetne projekte s odličnim rezultatima te da je za sadašnje i buduće generacije mladih voditelja projekata i istraživača mnogo prilika za postizanje velikih uspjeha, zaključuje Tena:

Project Management Awards je projekt kojim Young Crew Croatia označava kraj projektne godine, ali je upravo to početak mnogim mladim projektnim nadama u svijetu upravljanja projektima.

Nadamo se da će im početak biti što uspješniji te da će ovakve priče barem nekoga potaknuti da se odvaži, bez obzira na iskustvo. Pomoć u tome donosimo s našim YouTube serijalom – za lakši prvi korak prema svijetu projektnog menadžmenta.

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Kojem se direktoru isplati visiti na Facebooku? Bakiću, Varteksovom influenceru, itekako!

Nakon što je uložio u svoj Facebook profil kroz Croatian Makerse i stvorio bogatstvo pratitelja, Bakić "isplaćuje" dividende dosega za Varteksov "influencer" marketing.

Intervju

Ida Prester: Nisam se usudila ići na porodiljni dopust zbog specifičnosti svog posla

Idu Prester znamo kao glazbenicu i voditeljicu, a jedan od njenih idućih voditeljskih zadataka bit će Netokracijina konferencija Ladies of New Business. Tema? Izazovi (ali i prilike) koje donosi majčinstvo u dinamičnoj digitalnoj i IT industriji.

Internet marketing

Zabrinjavajuće je (a možda i protuzakonito) što nam domaći ‘influenceri’ promoviraju upitne kredite

“Influencanje” je postao pravi biznis, a pravi znak za to je to što dio njih već mjesecima na Instagramu reklamira - kredite. I to od internetske banke s Malte. Zabrinjavajuće je to, a možda i ne baš u skladu sa zakonima, iz više razloga. Na um mi, na prvu, padaju tri.

Što ste propustili

Kultura 2.0

PewDiePie više nije prvak YouTubea ili?

Prvi put od kada je 2013. dobio titulu najpopularnijeg YouTubera, kanal Šveđanina Felixa Kjellberga izgubio je vodstvo po broju pretplatnika - na par sati.

Kultura 2.0

Napad na Novom Zelandu optimiziran je kako bi se što brže širio društvenim mrežama

Događaji poput nedavnih napada na Novom Zelandu pokazuju tamnu stranu društvenih mreža - kako na to uopće utjecati?

Kultura 2.0

Pinterest i Instagram ‘krivci’ su što nam svi kafići, uredi i stanovi izgledaju – jednako

Craft pivnica u Brooklynu izgleda jednako kao ona u Berlinu, Zagrebu ili Singapuru. Svaki kafić mora imati bakinu fotelju i tepih, a gotovo svi stanovi zadnjih godina prate neki ‘industrijski loft’ stil. Krivci? Instant-dizajneri, Pinterest i Instagram.

Startupi i poslovanje

Vino na pretplatu: Mogu li hrvatske vinarije izvesti poslovni model po uzoru na Flaviar i Vinebox?

Pretplatni paketi postaju sve zanimljiviji način otkrivanja novih proizvoda i usluga, posebno kada su u pitanju različiti okusi svijeta. Može li sličan model zaživjeti u Hrvatskoj i kome bi to uopće bilo isplativo, korisno i zanimljivo?

Društvene mreže

Kriminalistička istraga protiv Facebooka trebala bi biti izvanredna vijest, a ne pad njegovih usluga

Na naslovnicama mnogih portala upravo vrišti vijest da Facebook od jučer doživljava najveći pad u svojoj povijesti, koji je zahvatio korisnike diljem svijeta. Istodobno, jučer je proširena kriminalistička istraga protiv ove društvene mreže zbog odavanja naših podataka raznim tehnološkim tvrtkama kao što su veliki proizvođači mobitela.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 5: Kako uopće izgleda blockchain (startup) scena na Balkanu?

Jeste li znali da se blockchain tehnologija u regiji primjenjivala i istraživala već 2009. kada se ni regionalna startup scena još nije izgradila?