Ć.hr: Već danas (pred)rezervirajte skraćenu .hr domenu

Ć.hr: Već danas (pred)rezervirajte skraćenu .hr domenu ili onu s dijakriticima

Iako će CARNet registraciju .hr domena sastavljenih od jednog ili dva alfanumerička znaka te onih s dijakritičkim znakovima omogućiti od 4. srpnja, točno u podne, one se već danas mogu predregistrirati putem Plus Hostinga. Pa ako baš ne želite da vam ć.hr netko drugi registrira pred nosom - čitajte dalje.

idn domene plus hosting

Domene od jednog ili dva simbola najčešće se koriste za brendiranje, stoga nije ni čudno što ih koriste Facebook, Instagram i mnogi drugi veliki brendovi. Lako se pamte, lako se koriste, posebice kada je sve raširenija upotreba interneta putem mobilnih uređaja, kada korisnici ne žele upisivati dugačke adrese. No, takve se .hr domene, uključujući i one s dijakritičkim znakovima, do sada nisu mogle registrirati – CARNet će ih pustiti u opticaj 4. srpnja, po načelu “tko prvi njegova domena”, a Plus Hosting odlučio je ponuditi uslugu predregistracije kako ne biste morali “dežurati” nad željenom adresom.

Domene s dijakriticima dobre za redirekciju

No, nemojte žuriti i u potpunosti zamijeniti vašu osnovnu domenu onom koja sadrži dijakritičke znakove, odnosno IDN domenom. Zvonimir Gembec, CEO Plus Hostinga, objašnjava zašto su one, barem za sada, prikladne za redirekciju:

Svi noviji preglednici podržavaju IDN domene i to već neko vrijeme, ali mana je što se one ne mogu koristiti za e-mail, nego su dobre za, primjerice, web redirekcije. Isto tako, upitno je koliko će stranaca uopće razumjeti takve domene, stoga je ovdje riječ o brendiranju samo za domaće i regionalno tržište.

A cijene?

Inače, nakon što je CARNet predstavio detalje oko registracije novih domena, posebice onih s jednim ili dva alfanumerička znaka, mnogi su komentirali cijene – što se domena ranije registrira, to je cijena veća, a cijene će se postupno snižavati do 24. srpnja. No, Zvonimir kaže:

Cijene jesu dosta visoke, ali treba imati na umu da su te domene namijenjene velikim brendovima kojima cijena ionako nije prepreka. 

Što se tiče cijene predregistracije željene domene, usluge koju nudi Plus Hosting, ona iznosi 250 kuna, na što se dodaje cijena same registracije domene, a ako vas zanima više, svi se detalji mogu pronaći na službenoj stranici.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.