Riječki Pointme uvršten u najbolje novie Android aplikacije

Riječki Pointme, koji nagrađuje vaše ‘selfieje’, uvršten u najbolje nove Android aplikacije

Ako ste se u nekom trenutku zatekli kako pretražujete najbolje nove aplikacije u Google Play trgovini, mogli ste ondje vidjeti i Pointme, aplikaciju riječkog tima koja nagrađuje vaše aktivnosti na društvenim mrežama.

Tim je svoje prve korake napravio u Poslovnom inkubatoru Rijeka.
Tim je svoje prve korake napravio u Startup inkubatoru u Rijeci.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja svojim korisnicima osigurava nagrade za aktivnosti koje radite gotovo svakodnevno na svojim društvenim mrežama, poput postavljanja slika.

Tako povezujete svoj lik s nekim brendom koji podržavate, a zauzvrat dobivate nagrade – besplatnu kavu na Korzu, popust na paintball, masažu, članarinu u teretani, ili pak različite nagrade Erste banke.

Aplikacija je lansirana prošlog tjedna u sklopu Student Day Festivala, a sada broji dvjestotinjak korisnika, a prije nekoliko dana je dospio među top 60 novih aplikacija u Google Play trgovini, te najboljih 30 društvenih aplikacija.

Pointme se našao i na popisu najboljih novih aplikacija u Google Play trgovini.
Pointme se našao i na popisu najboljih novih aplikacija u Google Play trgovini.

Testiranje poslovnog modela

Svoje prve korake šesteročlani je tim, koji se sastoji od tri programera (Juraj Zorić, Mateo Perčinić i Dejan Mišljenović), marketinga (Davor Pejić) i prodaja (Marko Pavičić i Mateo Stupičić), napravio pod okriljem Startup inkubatora u Rijeci.

Trenutačno ovaj način promocije testiraju s različitim partnerima kao što su Erste banka, Surf’n’Fries franšiza te veći klubovi i kafići u Rijeci, a mi im držimo fige da pronađu poslovni model koji će im omogućiti da se prošire iz Rijeke na druge dijelove lijepe naše – a onda možda i globalno.

U međuvremenu njihov napredak možete pratiti na Facebook stranici posvećenoj njihovoj aplikaciji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.