Piano Media na bogato poljsko tržište ulazi s Ringier Axel Springerom, ujedno najvećim srpskim izdavačem

Piano Media na bogato poljsko tržište ulazi s Ringier Axel Springerom, ujedno najvećim srpskim izdavačem

Slovačka Piano Media, koja je u siječnju počela naplaćivati internetske sadržaje u Sloveniji, u srpnju ulazi na veliko poljsko tržište. Za razliku od Slovenije gdje su počeli surađivati s desetak medija, u Poljskoj će 42 web stranice i internetska servisa 7 velikih poljskih izdavača krenuti s Piano Medijom. Među njima su Wyborcza.pl, SE.pl, Polskatimes.pl i Forbes.pl, a jedan od izdavača sestrinska je tvrtka izdavača najjačih srpskih dnevnih novina.

Piano Media je slovačkim medijima zaradila 40 tisuća eura

Slovačka Piano Media, koja je u siječnju počela naplaćivati internetske sadržaje u Sloveniji, u srpnju ulazi na veliko poljsko tržište. Za razliku od Slovenije gdje su počeli surađivati s desetak medija, u Poljskoj će 42 web stranice i internetska servisa 7 velikih poljskih izdavača krenuti s Piano Medijom. Među njima su Wyborcza.pl, SE.pl, Polskatimes.pl i Forbes.pl, a jedan od izdavača sestrinska je tvrtka izdavača najjačih srpskih dnevnih novina.

Dakako, radi se o puno većem tržištu od Slovačke te Slovenije. Dok su u Sloveniji računali na potencijalno internetsko tržište od 1.3 milijuna korisnika, u Poljskoj ih čeka 19 milijuna potencijalnih surfera, a Piano Medijin direktor Tomas Bella otkrio je za Netokraciju kako će im Poljska zapravo biti teren za dokazivanje. Iako smatraju da su potvrdili da njihov model paywalla radi u praksi, Bella smatra da će upravo u Poljskoj dokazati da je djelotvoran na velikim tržištima.

Piano Media je prije 3 mjeseca dobila značajnu investiciju od 2 milijuna eura koja će očito biti iskorištena na poljskom tržištu kao priprema za širenje na još veća europska tržišta poput Rusije, Njemačke, a u daljoj budućnosti možda i Francuske te Velike Britanije.

Iz Poljske u Srbiju?

Najzanimljivije našoj regiji će pak biti Piano Medijina suradnja s Ringier Axel Springerom kroz poljsko izdanje poslovnog časopisa Forbes, inače dostupnog i u Hrvatskoj u izdanju EPH-a.

Ringier Axel Springer testira Piano Mediju u Poljskoj - a Srbija?

Ringier Axel Springer je u Srbiji naime izdavač najpopularnijih dnevnih novina Blic, što bi ovog izdavača dugoročno moglo uvjeriti na suradnju s Piano Medijom na novim tržištima ukoliko se suradnja na poljskom pokaže profitabilnom za obje tvrtke. Alex Uchanski, voditelj digitalnog poslovanja Ringier Axel Springera u Poljskoj, navodi kako su jako zadovoljni platformom Piano Medije koju smatra pouzdanom i vrlo jednostavno prilagodljivom novim projektima.

Iako je Piano Media dostupna u Poljskoj, zasad ne otkrivaju nikakve nove informacije o hrvatskom, srpskom i drugim susjednim tržištima. Doduše, znamo da je direktor Piano Medije već bio u Zagrebu kako bi predstavio svoje rješenje i našao se s predstavnicima izdavača. S obzirom da će se sada usredotočiti na zahtjevno poljsko tržište, ulazak na naša vjerojatno će pričekati barem nekoliko mjeseci, ako ne i 2013. godinu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?