Peekmedio: Srbi najaktivniji na Twitteru vikendom i noću, a Hrvati tokom radnog vremena

Peekmedio: Srbi najaktivniji na Twitteru vikendom i noću, a Hrvati tokom radnog vremena

Peekmedio, servis za praćenje i analizu društvenih medija o kome smo već pisali, došao je do interesantnih podataka prilikom testiranja nove funkcije koja bi uskoro trebala da bude puštena u rad. Pored dela koji je namenjen samo za komercijalnu upotrebu, Peekmedio ima i javni deo servisa koji je svima dostupan, a koji je zamišljen kao prikaz stanja svih društvenih mreža koje servis prati.

peekmedio_1

Peekmedio, servis za praćenje i analizu društvenih medija, o kome smo već pisali, došao je do interesantnih podataka prilikom testiranja nove funkcije koja bi uskoro trebala da bude puštena u rad. Pored dela koji je namenjen samo za komercijalnu upotrebu, Peekmedio ima i javni deo servisa koji je svima dostupan, a koji je zamišljen kao prikaz stanja svih društvenih mreža koje se prate.

Do sada smo mogli da pratimo stanje blogosfere – koji blogovi su najaktuelniji, koji sadržaji su najviše deljeni na društvenim mrežama i slično. Ono što je novost jeste puštanje u javnost kompletnog prikaza regionalne Tvitosfere. Zahvaljujući Buzz Media, kompaniji iza ovog servisa, Netokracija je imala uvid u ove podatke te vam ih ovom prilikom predstavljamo.

Analiza je rađena na osnovu 25.000 aktivnih korisnika u regiji. Bela boja označava slabu aktivnost, dok tamne nijanse označavaju najveći broj tvitova u određenom vremenskom intervalu.

Srbija

srbija_1

Na slici možemo videti vremensku šemu tvitovanja u Srbiji. Može se zaključiti da su Srbi aktivni na Twitteru uglavnom noću. Aktivnost je nešto pojačana u petak, dok se najviše tvitova u Srbiji objavi u nedelju oko 21h.

Hrvatska

hrvatska_1

Za razliku od Srba, Hrvati dosta više tvituju tokom dana dok su oko ponoći znatno slabije aktivni, ali ranije i počinju da tvituju. Primećuje se i smanjena aktivnost subotom.

Studenti

student_1

Ako se uzmu u obzir korisnici Twittera koji su u opisu naveli da su studenti, može se primetiti da su tokom dana podjednako aktivni na Twitteru i da ustaju iz kreveta nešto kasnije.

Portali

portal_1

Kada je reč o portalima na Twitteru, primećuje se velika i gotovo jedina aktivnost tokom radnog vremena od 9 do 17 časova i gotovo potpuna neaktivnost tokom vikenda i u večernjim časovima.

Dizajneri

designer_1

Analizirajući podatke, za dizajnere bi rekli da vikendima uopšte ne spavaju.

Developeri

developer_1

Za razliku od dizajnera, developeri znatno više spavaju i to dosta manje subotom i nedeljom.

Marketing

marketing_1

Twitteraši koji se bave marketingom tvituju dosta ujednačeno ali biće da je petak njihov dan, obzirom da uošte ne spavaju.

Kako su nam rekli iz Peekmedia, više o korisnicima Twittera u regionu i njihovoj komunikaciji korisnici će moći do detalja da istražuju od 11. 5. na javnom delu Peekmedio servisa posvećenom Twitteru , kada će isti biti pušten u rad.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.