Peekmedio: Srbi najaktivniji na Twitteru vikendom i noću, a Hrvati tokom radnog vremena

Peekmedio: Srbi najaktivniji na Twitteru vikendom i noću, a Hrvati tokom radnog vremena

Peekmedio, servis za praćenje i analizu društvenih medija o kome smo već pisali, došao je do interesantnih podataka prilikom testiranja nove funkcije koja bi uskoro trebala da bude puštena u rad. Pored dela koji je namenjen samo za komercijalnu upotrebu, Peekmedio ima i javni deo servisa koji je svima dostupan, a koji je zamišljen kao prikaz stanja svih društvenih mreža koje servis prati.

peekmedio_1

Peekmedio, servis za praćenje i analizu društvenih medija, o kome smo već pisali, došao je do interesantnih podataka prilikom testiranja nove funkcije koja bi uskoro trebala da bude puštena u rad. Pored dela koji je namenjen samo za komercijalnu upotrebu, Peekmedio ima i javni deo servisa koji je svima dostupan, a koji je zamišljen kao prikaz stanja svih društvenih mreža koje se prate.

Do sada smo mogli da pratimo stanje blogosfere – koji blogovi su najaktuelniji, koji sadržaji su najviše deljeni na društvenim mrežama i slično. Ono što je novost jeste puštanje u javnost kompletnog prikaza regionalne Tvitosfere. Zahvaljujući Buzz Media, kompaniji iza ovog servisa, Netokracija je imala uvid u ove podatke te vam ih ovom prilikom predstavljamo.

Analiza je rađena na osnovu 25.000 aktivnih korisnika u regiji. Bela boja označava slabu aktivnost, dok tamne nijanse označavaju najveći broj tvitova u određenom vremenskom intervalu.

Srbija

srbija_1

Na slici možemo videti vremensku šemu tvitovanja u Srbiji. Može se zaključiti da su Srbi aktivni na Twitteru uglavnom noću. Aktivnost je nešto pojačana u petak, dok se najviše tvitova u Srbiji objavi u nedelju oko 21h.

Hrvatska

hrvatska_1

Za razliku od Srba, Hrvati dosta više tvituju tokom dana dok su oko ponoći znatno slabije aktivni, ali ranije i počinju da tvituju. Primećuje se i smanjena aktivnost subotom.

Studenti

student_1

Ako se uzmu u obzir korisnici Twittera koji su u opisu naveli da su studenti, može se primetiti da su tokom dana podjednako aktivni na Twitteru i da ustaju iz kreveta nešto kasnije.

Portali

portal_1

Kada je reč o portalima na Twitteru, primećuje se velika i gotovo jedina aktivnost tokom radnog vremena od 9 do 17 časova i gotovo potpuna neaktivnost tokom vikenda i u večernjim časovima.

Dizajneri

designer_1

Analizirajući podatke, za dizajnere bi rekli da vikendima uopšte ne spavaju.

Developeri

developer_1

Za razliku od dizajnera, developeri znatno više spavaju i to dosta manje subotom i nedeljom.

Marketing

marketing_1

Twitteraši koji se bave marketingom tvituju dosta ujednačeno ali biće da je petak njihov dan, obzirom da uošte ne spavaju.

Kako su nam rekli iz Peekmedia, više o korisnicima Twittera u regionu i njihovoj komunikaciji korisnici će moći do detalja da istražuju od 11. 5. na javnom delu Peekmedio servisa posvećenom Twitteru , kada će isti biti pušten u rad.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.