PBZ predstavio Wave2Pay za beskontaktna plaćanja mobitelom

Mahni i plati! PBZ predstavio Wave2Pay za beskontaktna plaćanja mobitelom

Privredna banka zagreb je danas predstavila novitet u svojim uslugama "Wave to Pay", platnim rješenjima u domeni beskontaktnih plaćanja. Riječ je o virtualnom novčaniku koji omogućava da beskontaktna plaćanja umjesto fizičkom American Express karticom obavljamo onom virtualnom - preko pametnih telefona.

Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Card; Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb; Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Card; Alex Furber, potpredsjednik Partner Card Services American Express.
Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Card; Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb; Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Card; Alex Furber, potpredsjednik Partner Card Services American Express.

Usluga će se u poslovnicama početi promovirati od sljedećeg tjedna, a sve što je potrebno je aktivirati uslugu ondje te preuzeti aplikaciju PBZ-a i možete početi mahati svojim mobitelom – točnije, približiti ga POS terminalu te početi plaćati.

Iz PBZ-a naglašavaju da je usluga “otvorena”, što znači da nije vezana za račun u nekoj banci ili pojedinog trgovca, već je univerzalno rješenje koje se može koristiti bilo gdje u svijetu – dok god postoji uređaj koji prihvaća beskontaktna plaćanja.

Treba imati na umu da je riječ o usluzi koja je na tržištu tek godinu dana te da je vezana uz Android mobilne uređaje, pogonjene minimalno KitKat inačicom sustava, a uređaj treba podržavati NFC tehnologiju. Uskoro se očekuje implementacija i za Windows Phone.

Logičan nastavak usluge beskontaktnih plaćanja

S druge strane, za ovu uslugu nije potrebna posebna infrastruktura u dućanima i drugim prodajnim mjestima, već se koriste postojeći POS-ovi koji već imaju mogućnost beskontaktnih plaćanja karticama.

Mobilna usluga je temeljena na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji za NFC (Near-Field Communication)mobilna plaćanja na POS uređajima PBZ grupe. To zapravo znači da se vaša kartica zapravo virtualizira u vašem mobitelu, a sva plaćanja autorizirate unošenjem pina na vlastiti uređaj.

Prva kartica koju možete “pospremiti” u svoj virtualni novčanik i na ovaj način je American Express, u planu je uključiti i Visu i MasterCard, a sljedeći korak je obuhvaćanje i različitih potrošačkih kartica, poput onih trgovačkih lanaca, kako bi vaš virtualni novčanik mogao u potpunosti zamijeniti onaj koji nosite u (drugom) džepu.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.