Prvi panel na OMGcommerce: Inovacije u e-poslovanju iznimno su bitne!

Prvi panel na OMGcommerce: Inovacije u e-poslovanju iznimno su bitne!

Tomislav Car, Damir Sabol, Igor Strejček (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Tomislav Car, Damir Sabol, Igor Strejček (snimila: Marina Filipović Marinshe)

Sredinom dana na OMGcommerceu održan je panel o inovacijama u e-poslovanju. Jedna od od takvih inovacija je mobilna aplikacija Erste banke, putem koje se računi mogu fotografirati i platiti, a Igor Strejček iz Erste banke, Damir Sabol, osnivač Iskona i Photopaya, te Tomislav Car, Infinum, radili su zajedno na navedenom projektu.

Igor Strejček objasnio je kako je došlo do suradnje s tvrtkom poput Infinuma:

Tražili smo tvrtku koja je sposobna izraditi takvu aplikaciju, a svidio nam se pristup koji je Infinum imao prema projektu. Tijekom kreiranja projekta radili smo mnoštvo promjena i poboljšanja, a Photopay je uletio negdje u sredini, stoga je finalni proizvod bio bolji nego što smo očekivali.

Damir Sabol objasnio je kako „nagovoriti“ klijenta na drastičnu promjenu u sred projekta:

Važno je da vaši klijenti razumiju kako moraju prilagoditi planove, ali im vi morate i pokazati kako proizvod radi.  Prezentacija nije dovoljna, morate im pokazati prototip – a mi smo to i učinili.

Tomislav Car objasnio je da često komuniciraju s klijentom, što je jedan od razloga uspjeha, ali istaknuo je kako je, barem u Hrvatskoj, čest problem cijena, stoga treba biti iskren oko količine rada i vremena koje je potrebno za kreiranje proizvoda. Spomenuo je i „što ako“ mentalitet koji je prisutan kod mnogih klijenata, a koji često komplicira projekte – naglašavanje potencijalnih rubnih događaja, stoga se većina vremena troši za rješavanje baš takvih slučajeva, za što misli da je gubitak vremena i sredstava. Sabol je naveo da je tu glavna razlika između startupa i velikih tvrtki – startupi troše vrijeme tamo gdje bi i trebali.

Strejček je dodao kako su jednostavna i funkcionalna rješenja itekako potrebna, stoga je vrlo zadovoljan ovakvom suradnjom.

Inače, 26.000 korisnika koristi spomenutu uslugu Erste banke, 65 milijuna kuna je preneseno putem nje te je ukupno obavljeno 77.000 transakcija. Za ovu godinu predviđaju porast tih brojki.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.