OMGcommerce: Kako Kolektiva generira prodaju putem e-maila?

OMGcommerce: Kako Kolektiva generira prodaju putem e-maila?

Kolektiva
Anil Shrestha, marketing menadžer u slovenskoj Kolektivi (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Kolektiva, poznati portal za grupnu kupovinu, na OMGcommerceu održat će nekoliko predavanja o svom iskustvu s e-commerceom, a prvi, o e-mail marketingu, održao je Anil Shrestha, marketing menadžer u slovenskoj Kolektivi.

Kako je u uvodu navela Marina Đukanović, direktorica Kolektive Hrvatska, podijelit će iskustva o tome kako dobiti korisnike i kupce, kako raditi promociju, bez obzira na budžet, kako upravljati sadržajem i još mnogo toga, a nada se da će informacije pomoći ostalima da optimiziraju svoje internetske trgovine.

Marina Đukanović, direktorica Kolektive Hrvatska i Martina Usmiani, suosnivačica Kolektive (Snimila Marina Filipović Marinshe)
Marina Đukanović, direktorica Kolektive Hrvatska i Martina Usmiani, suosnivačica Kolektive (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Shrestha je naveo kako Kolektiva u regiji ima 1,5 milijuna osoba pretplaćenih na njihov newsletter, stoga je to iznimno bitan kanal za njih. Također, mjesečno se u regiji pošalje 30 milijuna mailova, a rezultat je da je 50 posto prodaje ostvareno kao direktan rezultat e-mail kampanje.

Naveo je i načine na koje dobivaju leadove. Prvenstveno motiviraju korisnike da dođu na samu Kolektivu, a na njoj su kreirali niz landing stranica. Naime, na tim se stranicama nude različite stvari, poput videa koji objašnjava kako radi Kolektiva ili Facebook widgeta koji prikazuje koliko je prijatelja korisnika postalo fan Kolektive. Također, organiziraju se nagradne igre, bilo na samoj stranici ili putem Facebooka, a napominje da nagrade ne moraju biti iznimno vrijedne. Bitno je i dobro ciljanje korisnika – primjerice, ne šalje se isti e-mail svima, jer nemaju svi iste interese.

Izuzetno bitan dio e-mail marketinga je testiranje i optimiziranje. Treba eksperimentirati s različitim naslovima maila, slikama, količinom i sadržajem teksta, jer rezultati uvijek mogu biti bolji.

Na kraju je dodao da, poslije svega ovoga, korisnike još samo treba uvjeriti da ostvare kupnju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.

Startupi i poslovanje

Splitsko Litto preuzima rezervacije i prijave gostiju, ali i druge brige domaćih iznajmljivača

Što se dogodi kada lokalni iznajmljivači odluče digitalizacijom riješiti probleme s kojima se i sami bore?