OMGcommerce: Kako Kolektiva generira prodaju putem e-maila?

OMGcommerce: Kako Kolektiva generira prodaju putem e-maila?

Kolektiva
Anil Shrestha, marketing menadžer u slovenskoj Kolektivi (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Kolektiva, poznati portal za grupnu kupovinu, na OMGcommerceu održat će nekoliko predavanja o svom iskustvu s e-commerceom, a prvi, o e-mail marketingu, održao je Anil Shrestha, marketing menadžer u slovenskoj Kolektivi.

Kako je u uvodu navela Marina Đukanović, direktorica Kolektive Hrvatska, podijelit će iskustva o tome kako dobiti korisnike i kupce, kako raditi promociju, bez obzira na budžet, kako upravljati sadržajem i još mnogo toga, a nada se da će informacije pomoći ostalima da optimiziraju svoje internetske trgovine.

Marina Đukanović, direktorica Kolektive Hrvatska i Martina Usmiani, suosnivačica Kolektive (Snimila Marina Filipović Marinshe)
Marina Đukanović, direktorica Kolektive Hrvatska i Martina Usmiani, suosnivačica Kolektive (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Shrestha je naveo kako Kolektiva u regiji ima 1,5 milijuna osoba pretplaćenih na njihov newsletter, stoga je to iznimno bitan kanal za njih. Također, mjesečno se u regiji pošalje 30 milijuna mailova, a rezultat je da je 50 posto prodaje ostvareno kao direktan rezultat e-mail kampanje.

Naveo je i načine na koje dobivaju leadove. Prvenstveno motiviraju korisnike da dođu na samu Kolektivu, a na njoj su kreirali niz landing stranica. Naime, na tim se stranicama nude različite stvari, poput videa koji objašnjava kako radi Kolektiva ili Facebook widgeta koji prikazuje koliko je prijatelja korisnika postalo fan Kolektive. Također, organiziraju se nagradne igre, bilo na samoj stranici ili putem Facebooka, a napominje da nagrade ne moraju biti iznimno vrijedne. Bitno je i dobro ciljanje korisnika – primjerice, ne šalje se isti e-mail svima, jer nemaju svi iste interese.

Izuzetno bitan dio e-mail marketinga je testiranje i optimiziranje. Treba eksperimentirati s različitim naslovima maila, slikama, količinom i sadržajem teksta, jer rezultati uvijek mogu biti bolji.

Na kraju je dodao da, poslije svega ovoga, korisnike još samo treba uvjeriti da ostvare kupnju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!