OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tri najbolja tima s nedavno održanog Erste Finnovation hackatona predstavila su se i na konferenciji OMGcommerce. Podsjetimo, 62 hakera kreirali su financijske aplikacije, koje su većinom bile mobilne, i to neprekidnim programiranjem unutar 24 sata.

Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Hyperactive osmisio je aplikaciju Save2Spend, a Gasper Sopi objasnio je da je riječ o aplikaciji za financijsko planiranje, odnosno, osobnom pomoćniku koji će pomoći korisnicima u ostvarenju snova. Aplikacija daje uvid u trenutno financijsko stanje, a mogu se postaviti i ciljevi – primjerice, kupnja automobila, a aplikacija bi računala koliko bi vremena bilo potrebno za ostvarenje snova i što Erste banka može napraviti za brže ostvarenje tih snova. Aplikacija ima i društvenu komponentu, stoga se pojedine informacije mogu dijeliti s prijateljima ili članovima obitelji.

OMG3WEB
Sudionici OMGCommerce konferencije budno su pratili što mladi developeri rade (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Infinum, koji je pobijedio na hackatonu, predstavio je aplikaciju Easy Money za koju je Tomislav Car rekao da izgleda jednostavno, ali zapravo nije. Naime, putem ove usluge se novac može jednostavno slati drugim korisnicima na njihov račun, a kako većina korisnika ne zna broj računa članova obitelji ili prijatelja, novac se može slati direktno kontaktima iz imenika. Najjednostavnije je sve slati putem SMS-a, stoga je i ta usluga integrirana – čak nije potrebno niti imati instaliranu aplikaciju. No, Car je napomenuo da je tim najbitniji u svemu, jer mora biti raznolik, ali i uigran.

Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije ( Snimila: Marina Filipović Marinshe )
Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Zadnji tim je bio Cinematic koji je osmislio aplikaciju za e-commerce, mPay, koja je jednostavna za implementaciju u internetsku trgovinu te sigurna za korisnike. Naime, developeri bi putem nje brz i jednostavno implementirali opciju u web trgovinu, dok bi korisnici jednostavno mogli plaćati, bez unošenja mnoštva podataka.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.