OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tri najbolja tima s nedavno održanog Erste Finnovation hackatona predstavila su se i na konferenciji OMGcommerce. Podsjetimo, 62 hakera kreirali su financijske aplikacije, koje su većinom bile mobilne, i to neprekidnim programiranjem unutar 24 sata.

Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Hyperactive osmisio je aplikaciju Save2Spend, a Gasper Sopi objasnio je da je riječ o aplikaciji za financijsko planiranje, odnosno, osobnom pomoćniku koji će pomoći korisnicima u ostvarenju snova. Aplikacija daje uvid u trenutno financijsko stanje, a mogu se postaviti i ciljevi – primjerice, kupnja automobila, a aplikacija bi računala koliko bi vremena bilo potrebno za ostvarenje snova i što Erste banka može napraviti za brže ostvarenje tih snova. Aplikacija ima i društvenu komponentu, stoga se pojedine informacije mogu dijeliti s prijateljima ili članovima obitelji.

OMG3WEB
Sudionici OMGCommerce konferencije budno su pratili što mladi developeri rade (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Infinum, koji je pobijedio na hackatonu, predstavio je aplikaciju Easy Money za koju je Tomislav Car rekao da izgleda jednostavno, ali zapravo nije. Naime, putem ove usluge se novac može jednostavno slati drugim korisnicima na njihov račun, a kako većina korisnika ne zna broj računa članova obitelji ili prijatelja, novac se može slati direktno kontaktima iz imenika. Najjednostavnije je sve slati putem SMS-a, stoga je i ta usluga integrirana – čak nije potrebno niti imati instaliranu aplikaciju. No, Car je napomenuo da je tim najbitniji u svemu, jer mora biti raznolik, ali i uigran.

Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije ( Snimila: Marina Filipović Marinshe )
Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Zadnji tim je bio Cinematic koji je osmislio aplikaciju za e-commerce, mPay, koja je jednostavna za implementaciju u internetsku trgovinu te sigurna za korisnike. Naime, developeri bi putem nje brz i jednostavno implementirali opciju u web trgovinu, dok bi korisnici jednostavno mogli plaćati, bez unošenja mnoštva podataka.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.