OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tri najbolja tima s nedavno održanog Erste Finnovation hackatona predstavila su se i na konferenciji OMGcommerce. Podsjetimo, 62 hakera kreirali su financijske aplikacije, koje su većinom bile mobilne, i to neprekidnim programiranjem unutar 24 sata.

Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Hyperactive osmisio je aplikaciju Save2Spend, a Gasper Sopi objasnio je da je riječ o aplikaciji za financijsko planiranje, odnosno, osobnom pomoćniku koji će pomoći korisnicima u ostvarenju snova. Aplikacija daje uvid u trenutno financijsko stanje, a mogu se postaviti i ciljevi – primjerice, kupnja automobila, a aplikacija bi računala koliko bi vremena bilo potrebno za ostvarenje snova i što Erste banka može napraviti za brže ostvarenje tih snova. Aplikacija ima i društvenu komponentu, stoga se pojedine informacije mogu dijeliti s prijateljima ili članovima obitelji.

OMG3WEB
Sudionici OMGCommerce konferencije budno su pratili što mladi developeri rade (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Infinum, koji je pobijedio na hackatonu, predstavio je aplikaciju Easy Money za koju je Tomislav Car rekao da izgleda jednostavno, ali zapravo nije. Naime, putem ove usluge se novac može jednostavno slati drugim korisnicima na njihov račun, a kako većina korisnika ne zna broj računa članova obitelji ili prijatelja, novac se može slati direktno kontaktima iz imenika. Najjednostavnije je sve slati putem SMS-a, stoga je i ta usluga integrirana – čak nije potrebno niti imati instaliranu aplikaciju. No, Car je napomenuo da je tim najbitniji u svemu, jer mora biti raznolik, ali i uigran.

Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije ( Snimila: Marina Filipović Marinshe )
Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Zadnji tim je bio Cinematic koji je osmislio aplikaciju za e-commerce, mPay, koja je jednostavna za implementaciju u internetsku trgovinu te sigurna za korisnike. Naime, developeri bi putem nje brz i jednostavno implementirali opciju u web trgovinu, dok bi korisnici jednostavno mogli plaćati, bez unošenja mnoštva podataka.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Novost

“Hodajte” s bilo kim na svijetu iz samoizolacije – s besplatnim Tinder Passportom!

Kod kuće ste, i još ste uz to sami i dosadno vam je? Zašto se ne bi Tinderom preselili u Brazil ili Kanadu i tamo pokušali virtualno zavoditi?

Kultura 2.0

Digitalci otkrivaju kako izgleda #radimdoma uz djecu, mačke, pse, hrpu mailova i još više video poziva!

Bili vi dotjerani, neuredni, vaš stol složen, zatrpan - svi smo u radu od doma preživjeli i dobre i loše dane, ali zato, draga digitalna zajednico, u ovim vremenima trebamo češće komunicirati i dijeliti iskustva. Zavirili smo s #radimdoma vezom u vaš mali kutak kako bi podijelili dojmove i svima olakšali one žute minute.

Vodič

Izrada noževa, crtanje i cvrčanje mesa na YouTubeu koji će vas (većinom bez riječi) smiriti u 4. tjednu samoizolacije

Ako vas serije i filmovi pa ni Tiger King više ne smiruju, možda je vrijeme da otkrijete mikroterapiju YouTuberima koji se potiho bave crtanjem, restauracijom, kuhanjem, noževima - i glinom?

Startupi i poslovanje

Od 3D printanih vizira do chatbota: Kako tehnološka zajednica pokušava ublažiti pandemiju u Hrvatskoj

U vrijeme kad je digitalni način jedini način kako nastaviti poslovanje, IT zajednica ima posebnu priliku pružiti ruku pomoći onima koji su najviše ugroženi.

Kultura 2.0

Što se dogodilo kad nas je 115.000 nakon potresa u Zagrebu skinulo LastQuake? Autori otkrivaju!

Aplikacija LastQuake je preko noći postala jedna od najtraženijih aplikacija u Zagrebu i okolici, a velik broj korisnika utjecao je i na njezinu stabilnost, no specifičan problem za naše područje bili su i - neprimjereni komentari.

Mobilno

50% više vremena provodimo online – hoće li infrastruktura izdržati?

Što radimo kada smo doma? Pa, na internetu smo - mnogo više nego inače. Ali, jeste se zapitali koliko naše povećano korištenje interneta utječu na infrastrukturu te kako i vi svojim korištenjem interneta možete pomoći održati stabilnost sustava?