OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tri najbolja tima s nedavno održanog Erste Finnovation hackatona predstavila su se i na konferenciji OMGcommerce. Podsjetimo, 62 hakera kreirali su financijske aplikacije, koje su većinom bile mobilne, i to neprekidnim programiranjem unutar 24 sata.

Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Hyperactive osmisio je aplikaciju Save2Spend, a Gasper Sopi objasnio je da je riječ o aplikaciji za financijsko planiranje, odnosno, osobnom pomoćniku koji će pomoći korisnicima u ostvarenju snova. Aplikacija daje uvid u trenutno financijsko stanje, a mogu se postaviti i ciljevi – primjerice, kupnja automobila, a aplikacija bi računala koliko bi vremena bilo potrebno za ostvarenje snova i što Erste banka može napraviti za brže ostvarenje tih snova. Aplikacija ima i društvenu komponentu, stoga se pojedine informacije mogu dijeliti s prijateljima ili članovima obitelji.

OMG3WEB
Sudionici OMGCommerce konferencije budno su pratili što mladi developeri rade (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Infinum, koji je pobijedio na hackatonu, predstavio je aplikaciju Easy Money za koju je Tomislav Car rekao da izgleda jednostavno, ali zapravo nije. Naime, putem ove usluge se novac može jednostavno slati drugim korisnicima na njihov račun, a kako većina korisnika ne zna broj računa članova obitelji ili prijatelja, novac se može slati direktno kontaktima iz imenika. Najjednostavnije je sve slati putem SMS-a, stoga je i ta usluga integrirana – čak nije potrebno niti imati instaliranu aplikaciju. No, Car je napomenuo da je tim najbitniji u svemu, jer mora biti raznolik, ali i uigran.

Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije ( Snimila: Marina Filipović Marinshe )
Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Zadnji tim je bio Cinematic koji je osmislio aplikaciju za e-commerce, mPay, koja je jednostavna za implementaciju u internetsku trgovinu te sigurna za korisnike. Naime, developeri bi putem nje brz i jednostavno implementirali opciju u web trgovinu, dok bi korisnici jednostavno mogli plaćati, bez unošenja mnoštva podataka.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.