OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

OMGcommerce: Predstavljanje pobjednika s Erste Finnovation hackatona

Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Gasper Sopi predstavlja aplikaciju Save2Spend (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tri najbolja tima s nedavno održanog Erste Finnovation hackatona predstavila su se i na konferenciji OMGcommerce. Podsjetimo, 62 hakera kreirali su financijske aplikacije, koje su većinom bile mobilne, i to neprekidnim programiranjem unutar 24 sata.

Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Probajte Easy Money (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Hyperactive osmisio je aplikaciju Save2Spend, a Gasper Sopi objasnio je da je riječ o aplikaciji za financijsko planiranje, odnosno, osobnom pomoćniku koji će pomoći korisnicima u ostvarenju snova. Aplikacija daje uvid u trenutno financijsko stanje, a mogu se postaviti i ciljevi – primjerice, kupnja automobila, a aplikacija bi računala koliko bi vremena bilo potrebno za ostvarenje snova i što Erste banka može napraviti za brže ostvarenje tih snova. Aplikacija ima i društvenu komponentu, stoga se pojedine informacije mogu dijeliti s prijateljima ili članovima obitelji.

OMG3WEB
Sudionici OMGCommerce konferencije budno su pratili što mladi developeri rade (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Tim Infinum, koji je pobijedio na hackatonu, predstavio je aplikaciju Easy Money za koju je Tomislav Car rekao da izgleda jednostavno, ali zapravo nije. Naime, putem ove usluge se novac može jednostavno slati drugim korisnicima na njihov račun, a kako većina korisnika ne zna broj računa članova obitelji ili prijatelja, novac se može slati direktno kontaktima iz imenika. Najjednostavnije je sve slati putem SMS-a, stoga je i ta usluga integrirana – čak nije potrebno niti imati instaliranu aplikaciju. No, Car je napomenuo da je tim najbitniji u svemu, jer mora biti raznolik, ali i uigran.

Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije ( Snimila: Marina Filipović Marinshe )
Erste Bank, organizator hakatona i partner konferencije (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Zadnji tim je bio Cinematic koji je osmislio aplikaciju za e-commerce, mPay, koja je jednostavna za implementaciju u internetsku trgovinu te sigurna za korisnike. Naime, developeri bi putem nje brz i jednostavno implementirali opciju u web trgovinu, dok bi korisnici jednostavno mogli plaćati, bez unošenja mnoštva podataka.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.