Što ecommerce projekti mogu naučiti od Njuškala i Gorana Rubčića?

Što ecommerce projekti mogu naučiti od Njuškala i Gorana Rubčića?

Goran Rubčić, CEO Njuškala, na OMGcommerce konferenciji razgovarao je s Netokracijinim glavnim urednikom Ivanom Brezakom Brkanom, kojemu je priznao da su na početku poslovanja bili svjesni kako ulaze u nešto što je neuobičajeno za Večernji list i 24 sata, ali s obzirom na velike promjene koje su se dogodile na tržištu, odlučili su se za digitalne vode i to na način da se odcijepe od vlasnika i krenu samostalno kao startup.

Ivan Brezak Brkan i Goran Rubčić (Slika: Marina Filipović Marinshe)
Ivan Brezak Brkan i Goran Rubčić (Slika: Marina Filipović Marinshe)

Goran Rubčić, CEO Njuškala, na OMGcommerce konferenciji razgovarao je s Netokracijinim glavnim urednikom Ivanom Brezakom Brkanom, kojemu je priznao da su na početku poslovanja bili svjesni kako ulaze u nešto što je neuobičajeno za Večernji list i 24 sata, ali s obzirom na velike promjene koje su se dogodile na tržištu, odlučili su se za digitalne vode i to na način da se odcijepe od vlasnika i krenu samostalno kao startup.

Maknuli smo se iz glavnog sjedišta grupacije na drugi dio grada, a krenuli smo kao duo, da bismo se kasnije povećali na četvero, a danas nas je 52. 

Na pitanje o 52 zaposlenika i njihovim dnevnim obavezama, Goran Rubčić naveo je kako se mogu pohvaliti s odjelom marketinga, razvoja i tehnologije, ali ono što je posebno izdvojio je korisnička podrška koju vodi 25 ljudi, svaki dan od 8 do 21 sat te je naveo da bi svima preporučio takvu korisničku službu.

Kada je riječ o sustavu potpore, pokušavamo biti i ostati velika potpora našim klijentima i korisnicima, s kojima komuniciramo na raznim platformama i uređajima.

Redizajn Njuškala

Kako su korisnici reagirali na redizajn Njuškala? Prema Goranovim riječima, vrlo dobro, iako svima uvijek redizajn predstavlja velike promjene. Njuškalo nastavlja s poboljšanjem korisničkog iskustva, što im i ujedno predstavlja primarni cilj. Suradnja in-house ekipe i vanjskih suradnika proizvela je primjenjivu web stranicu, čiji je redizajn trajao 10 izazovnih mjeseci.

Redizajn smo smatrali izazovom iz razloga što je ponekad vrlo teško postići zadovoljstvo korisnika koji stranicu prate putem malih ekrana mobilnih uređaja. Svakako svima savjetujem prebacivanje na responzivni web.

Dio filozofije

Usredotočiti se na povezivanje s prodavačima ono je što stavljaju u prvi plan, a Goran smatra da bi takve konverzije trebale biti u još većem fokusu kada je riječ o ecommerceu. Također, Njuškalo se fokusira na obujam trgovanja, koje je u 2013. godini dosegnulo dnevni obujam prodaje od oko 7000 predmeta, odnosno više od 11 milijuna kuna na dan!

Korisnike mobilnih uređaja Njuškalo shvaća vrlo ozbiljno, ne samo zbog globalnog trenda već i zbog činjenice da im otprilike 35% prometa dolazi preko mobilnih uređaja. Ideju o mobilnim telefonima koji omogućuju kupnju u bilo koje doba, na bilo kojem mjestu odavno su upotrijebili, a uspješnim poslovanjem predstavljaju primjer domaćim ecommerce tvrtkama.

OMGCommerce sponzori

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.

Novost

Employer branding i marketing kroz esport: Naučite kako doći do novih talenata i kupaca uz drugi Good Game ebook!

Kao što smo prošlog tjedna najavili, Good Game ebook dolazi u dva dijela - danas je dostupan i drugi! Tvrtka ste koja brine kako pristupiti novim generacijama? Ovo je verzija za vas.