Kakav je to brak News Bara i RTL-a i što je sve u mirazu?

Kakav je to brak News Bara i RTL-a i što je sve u mirazu?

Sjećate se kad vas je Mia mučki navukla da kliknete na članak o partnerstvu NewsBara i RTL-a, a sve što ste dobili bila su četiri retka njene prepiske s Vladom Lucićem? Ovaj put smo se zapravo potrudili nabaviti informacije.

Newsbar i RTL vole se javno.
News Bar i RTL vole se javno.

Kada smo u veljači nanjuškali da je News Bar nadodao tri nova slova u svoju internetsku adresu te kada smo to R, T, i L detektivski povezali s televizijom istog naziva, o svojoj vezi ni jedna strana još nije bila spremna razgovarati.

Od danas se ipak vole javno i ponosno, a svoj su izlazak iz ormara proslavili uz najbliže novinare, nasumične prolaznike i neizostavnog Don Mita u novom sjedištu News Bara.

Brak iz interesa

Brak je sklopljen iz interesa – onog za native advertising, da preciziramo, kojim se News Bar već neko vrijeme uspješno bavi – možda se sjećate promišljanja Bana Jelačića o Mađaricama ili tečaja hrvatskih dijalekata?

Taj zajednički interes sada će razvijati zajedno, reče RTL u svojim zavjetima:

Nakon par mjeseci razgovora našli smo način da dva brenda u punom smislu riječi surađuju na zajedničkoj platformi. RTL u svom digitalnom portfelju kao lider u digitalnom oglašavanju te News Bar kao uistinu jedinstven pothvat na tržištu native videa i s pristupom koji nam svima treba. Imamo puno ideja, na puno toga se radi i vjerujem da ćemo se sljedeće godine svi još više nasmijati.

No što to znači za News Bar i njegove brojne ljubitelje, kao i one koji i dalje ne shvaćaju da je riječ o satiri? Apsolutno ništa, uvjerava nas mladenka Vlado Lucić:

News Bar i dalje ostaje pri svome i neće biti nikakvih promjena u sadržaju, pa se ne morate brinuti zbog toga. Neće biti nikakvih pomaka ka komercijalizaciji. Ovo je jedan kanal koji smo otprije imali, a sad ćemo ga samo profesionalno odvojiti.

Predbračni ugovor

News Bar u miraz nosi svoju kreativu i know-how, no promjena u vlasničkoj strukturi nema. Riječ je o partnerskom odnosu u kojem će se posebno razvijati native advertising, gdje obje strane vide perspektivu za budućnost.

Ova veza traje od devetog mjeseca, kada su započeli pregovori, otkrio je Lucić, no službenu su objavu pomaknuli na prvi april – ujedno i treći rođendan News Bara – kako bi sve upriličili u stilu.

No tu je i još jedna sretna vijest – News Bar očekuje i prinovu u svom portfelju – uskoro će izaći i na TV ekrane s vlastitom emisijom, o kojoj još ne smiju ništa reći, a ja nisam imala dovoljno rakije pri ruci da njome zalijem NDA i izvučem više informacija.

Za kraj, Lucić je pokazao zdrav odnos prema konkurenciji i poslao im pozdrave:

Pozivam našu konkurenciju dnevno.hr neka nas sad nadmaši!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Startupi i poslovanje

Kakva je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji?

U Netokraciji već desetljeće radimo 'hibridno', malo od doma, malo iz ureda, ali kako će izgledati tržište rada u kojem i velike tvrtke i startupi rade tako - gdje to nije ni opcija, nego osnova posla?

Startupi i poslovanje

Kako mentorirati kolege na daljinu: Više planiranja, manje spontanosti, a pomaže i humor

Svi znamo koliko je izazovno raditi u ovo korona vrijeme "kućnog ureda", a sad zamislite da ste mladi zaposlenik koji tek čini svoje prve karijerne korake i potreban mu je mentor, a ne može ga naći u uredu ( i zasigurno ne u svojem dnevnom boravku).

Društvene mreže

Analiza: HDZ odabrao “tepih-bombardiranje” taktiku oglašavanja, Most dominira Facebook videima

Ovih dana niste mogli izbjeći HDZ-ove oglase na YouTubeu ili na portalima? Nije ni čudno kad pogledate koliko se potrošilo na Google Display Network koji je postao dominantan kanal u predizbornoj kampanji.

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Startupi i poslovanje

Što nude izborni programi vodećih stranaka za tehnološku zajednicu?

Provjerili smo kako se HDZ, Restart koalicija, Domovinski pokret, MOST nezavisnih lista i platforma Možemo! planiraju posvetiti tehnološkoj industriji i zajednici u svom mandatu ako ga dobiju. Evo što smo saznali...