Kakav je to brak News Bara i RTL-a i što je sve u mirazu?

Kakav je to brak News Bara i RTL-a i što je sve u mirazu?

Sjećate se kad vas je Mia mučki navukla da kliknete na članak o partnerstvu NewsBara i RTL-a, a sve što ste dobili bila su četiri retka njene prepiske s Vladom Lucićem? Ovaj put smo se zapravo potrudili nabaviti informacije.

Newsbar i RTL vole se javno.
News Bar i RTL vole se javno.

Kada smo u veljači nanjuškali da je News Bar nadodao tri nova slova u svoju internetsku adresu te kada smo to R, T, i L detektivski povezali s televizijom istog naziva, o svojoj vezi ni jedna strana još nije bila spremna razgovarati.

Od danas se ipak vole javno i ponosno, a svoj su izlazak iz ormara proslavili uz najbliže novinare, nasumične prolaznike i neizostavnog Don Mita u novom sjedištu News Bara.

Brak iz interesa

Brak je sklopljen iz interesa – onog za native advertising, da preciziramo, kojim se News Bar već neko vrijeme uspješno bavi – možda se sjećate promišljanja Bana Jelačića o Mađaricama ili tečaja hrvatskih dijalekata?

Taj zajednički interes sada će razvijati zajedno, reče RTL u svojim zavjetima:

Nakon par mjeseci razgovora našli smo način da dva brenda u punom smislu riječi surađuju na zajedničkoj platformi. RTL u svom digitalnom portfelju kao lider u digitalnom oglašavanju te News Bar kao uistinu jedinstven pothvat na tržištu native videa i s pristupom koji nam svima treba. Imamo puno ideja, na puno toga se radi i vjerujem da ćemo se sljedeće godine svi još više nasmijati.

No što to znači za News Bar i njegove brojne ljubitelje, kao i one koji i dalje ne shvaćaju da je riječ o satiri? Apsolutno ništa, uvjerava nas mladenka Vlado Lucić:

News Bar i dalje ostaje pri svome i neće biti nikakvih promjena u sadržaju, pa se ne morate brinuti zbog toga. Neće biti nikakvih pomaka ka komercijalizaciji. Ovo je jedan kanal koji smo otprije imali, a sad ćemo ga samo profesionalno odvojiti.

Predbračni ugovor

News Bar u miraz nosi svoju kreativu i know-how, no promjena u vlasničkoj strukturi nema. Riječ je o partnerskom odnosu u kojem će se posebno razvijati native advertising, gdje obje strane vide perspektivu za budućnost.

Ova veza traje od devetog mjeseca, kada su započeli pregovori, otkrio je Lucić, no službenu su objavu pomaknuli na prvi april – ujedno i treći rođendan News Bara – kako bi sve upriličili u stilu.

No tu je i još jedna sretna vijest – News Bar očekuje i prinovu u svom portfelju – uskoro će izaći i na TV ekrane s vlastitom emisijom, o kojoj još ne smiju ništa reći, a ja nisam imala dovoljno rakije pri ruci da njome zalijem NDA i izvučem više informacija.

Za kraj, Lucić je pokazao zdrav odnos prema konkurenciji i poslao im pozdrave:

Pozivam našu konkurenciju dnevno.hr neka nas sad nadmaši!

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zaključeno je CESAwards finale: ORQA-in Ivan Jelušić osnivač je godine!

Dobre vijesti stižu iz Bukurešta, hrvatski osnivač Ivan Jelušić odnio je pobjedu u finalu Central European Startup Awards 2019. godine, a u prosincu će moći testirati uspjeh i na globalnom startup natjecanju u Kini.

Tehnologija

Upoznali smo glumca koji osim u kazalištu i na filmu, glumi i u igrama!

Inspiriran Gollumom iz Gospodara prstenova i općenito tehnologijom iza epskih filmskih uspješnica, Veselin je svoju glumačku karijeru usmjerio prema glumi - u gamingu.

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.