Natječaj: HAKOM traži developere za praćenje kroničnih bolesnika, ali i opasnih tvari!

Natječaj: HAKOM traži developere za praćenje kroničnih bolesnika, ali i opasnih tvari!

'Developeri Hrvatske, društveno se pokrenite', tako barem zvuči HAKOM kad traži developere koji će izraditi tri društveno korisne aplikacije. Ideje su prethodno odabrane, a HAKOM je uzeo u obzir kriterije izvedivosti, procjene troška za realizaciju kao i korist za građane. Natječaj je otvoren za 3 aplikacije: ePomagala, Praćenje zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata mobilnim tehnologijama i Interaktivna baza podataka opasnih tvari.

HAKOM ponovno traži developere za aplikacije...
HAKOM ponovno traži developere za aplikacije…

‘Developeri Hrvatske, društveno se pokrenite’, tako barem zvuči HAKOM kad traži developere koji će izraditi tri društveno korisne aplikacije. Ideje su prethodno odabrane, a HAKOM je uzeo u obzir kriterije izvedivosti, procjene troška za realizaciju kao i korist za građane. Natječaj je otvoren za 3 aplikacije: ePomagala, Praćenje zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata mobilnim tehnologijama i Interaktivna baza podataka opasnih tvari.

Prijava je moguća za sve pravne i fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu je 16. rujna 2014. u 10 sati. Prije nekoliko tjedana HAKOM je tražio kreatore za šest novih aplikacija za čiju izradu je natječaj još uvijek otvoren. Developere su tražili i prije pet i devet mjeseci, a izgledno je da će se natječaji nastaviti i dalje.

 • ePomagala–  aplikacija će pomoći pratiti ostvarivanje prava na zdravstvena pomagala. Osigurati će ujedinjavanje informacijskih sustava za propisivanje, odobravanje i preuzimanje/isporuku pomagala u jedan središnji sustav. Time se planiraju osigurati povratne informacije liječnicima o vrstama dostupnih pomagala, statusu odobrenja pomagala za njihovog pacijenta i/ili statusu preuzimanja pomagala. Sve to bi osiguranicima pružilo brže i lakše ostvarenje prava na pomagalo, a tvrtke za isporuku pomagala bi znale u realnom vremenu koje pomagalo ide kojem osiguraniku.
 • Praćenje zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata mobilnim tehnologijama –  aplikacija koja će poboljšati kvalitetu života bolesnika sa posebnim potrebama i omogućiti im dostupnost zdravstvene skrbi neovisno o mjestu boravka. Njome bi se  pratilo stanje bolesnika i pružala bi se edukacija o bolesti, načinima upravljanja bolesti i reagiranje zdravstvenih institucija na promjenu stanja. Aplikacija će pomoći u izvođenju udaljenih mjerenja na pacijentima, uz pohranu mjerenja i njihovu prezentaciju liječnicima.
 • Interaktivna baza podataka opasnih tvari – Aplikacija koja će na jednom mjestu objedinjavati sve informacije o opasnim tvarima na hrvatskom i nizu svjetskih jezika.  Aplikacija će sadržavati iskustva interventnih postrojbi  koje su  sudjelovale na nesrećama s opasnim tvarima, a njih će uređivati hrvatski i svjetski stručnjaci. Na jednom mjestu dati će se pristup za unos i pregled baza podataka o opasnim tvarima stručnjacima i interventnim vatrogasnim postrojbama . Plan je i izrada enciklopedije opasnih tvari s njihovim karakteristikama, kao i pružanjem slika i filmova događaja, scenarija vježbi, utvrđivanja potrebne zaštitne opreme, vrste osposobljavanja itd. Građanima  će se dati upute za svakodnevno korištenje opasnih tvari u određenim područjima rada.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte HAKOM i učinite dobro djelo onima kojima će ove aplikacije zaista biti od pomoći.

ponuda

Komentari

 1. Josipa

  Josipa

  04. 08. 2014. u 5:41 pm Odgovori

  ‘Developeri Hrvatske, društveno se pokrenite’

  Gospodin Sven Hamzić živi u nekom drugom svemiru, zbog toga što će se “hrvatski developer” malo teže “društveno pokrenuti”, osim ukoliko nemaju Oracle SOA Suite 11g Specijalizaciju, certificiran Health Level 7 professional, ISO 27001 i ISO 13485:2003 certifikat, te (kao najjednostavniji preduvjet) and I quote: “najmanje 1 (jedan) ugovora iz tog područja, najmanje 3 milijuna registriranih osiguranika/pacijenata).

  Nisam provjeravala u zadnje vrijeme, no mišljenja sam kako prosječni “hrvatski developer” nema najmanje 3 milijuna registriranih korisnika u prethodnim projektima vezanim isključivo uz zdravstvo.

  No, uz dobru volju i malo truda je sve moguće!

  Stoga se samo trebamo pokrenuti, zagrijati stolicu i “učiniti dobro djelo onima kojima će ove aplikacije zaista biti od pomoći.”

  Josipa

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".