Natječaj: HAKOM traži developere za praćenje kroničnih bolesnika, ali i opasnih tvari!

Natječaj: HAKOM traži developere za praćenje kroničnih bolesnika, ali i opasnih tvari!

'Developeri Hrvatske, društveno se pokrenite', tako barem zvuči HAKOM kad traži developere koji će izraditi tri društveno korisne aplikacije. Ideje su prethodno odabrane, a HAKOM je uzeo u obzir kriterije izvedivosti, procjene troška za realizaciju kao i korist za građane. Natječaj je otvoren za 3 aplikacije: ePomagala, Praćenje zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata mobilnim tehnologijama i Interaktivna baza podataka opasnih tvari.

HAKOM ponovno traži developere za aplikacije...
HAKOM ponovno traži developere za aplikacije…

‘Developeri Hrvatske, društveno se pokrenite’, tako barem zvuči HAKOM kad traži developere koji će izraditi tri društveno korisne aplikacije. Ideje su prethodno odabrane, a HAKOM je uzeo u obzir kriterije izvedivosti, procjene troška za realizaciju kao i korist za građane. Natječaj je otvoren za 3 aplikacije: ePomagala, Praćenje zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata mobilnim tehnologijama i Interaktivna baza podataka opasnih tvari.

Prijava je moguća za sve pravne i fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu je 16. rujna 2014. u 10 sati. Prije nekoliko tjedana HAKOM je tražio kreatore za šest novih aplikacija za čiju izradu je natječaj još uvijek otvoren. Developere su tražili i prije pet i devet mjeseci, a izgledno je da će se natječaji nastaviti i dalje.

 • ePomagala–  aplikacija će pomoći pratiti ostvarivanje prava na zdravstvena pomagala. Osigurati će ujedinjavanje informacijskih sustava za propisivanje, odobravanje i preuzimanje/isporuku pomagala u jedan središnji sustav. Time se planiraju osigurati povratne informacije liječnicima o vrstama dostupnih pomagala, statusu odobrenja pomagala za njihovog pacijenta i/ili statusu preuzimanja pomagala. Sve to bi osiguranicima pružilo brže i lakše ostvarenje prava na pomagalo, a tvrtke za isporuku pomagala bi znale u realnom vremenu koje pomagalo ide kojem osiguraniku.
 • Praćenje zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata mobilnim tehnologijama –  aplikacija koja će poboljšati kvalitetu života bolesnika sa posebnim potrebama i omogućiti im dostupnost zdravstvene skrbi neovisno o mjestu boravka. Njome bi se  pratilo stanje bolesnika i pružala bi se edukacija o bolesti, načinima upravljanja bolesti i reagiranje zdravstvenih institucija na promjenu stanja. Aplikacija će pomoći u izvođenju udaljenih mjerenja na pacijentima, uz pohranu mjerenja i njihovu prezentaciju liječnicima.
 • Interaktivna baza podataka opasnih tvari – Aplikacija koja će na jednom mjestu objedinjavati sve informacije o opasnim tvarima na hrvatskom i nizu svjetskih jezika.  Aplikacija će sadržavati iskustva interventnih postrojbi  koje su  sudjelovale na nesrećama s opasnim tvarima, a njih će uređivati hrvatski i svjetski stručnjaci. Na jednom mjestu dati će se pristup za unos i pregled baza podataka o opasnim tvarima stručnjacima i interventnim vatrogasnim postrojbama . Plan je i izrada enciklopedije opasnih tvari s njihovim karakteristikama, kao i pružanjem slika i filmova događaja, scenarija vježbi, utvrđivanja potrebne zaštitne opreme, vrste osposobljavanja itd. Građanima  će se dati upute za svakodnevno korištenje opasnih tvari u određenim područjima rada.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte HAKOM i učinite dobro djelo onima kojima će ove aplikacije zaista biti od pomoći.

ponuda

Komentari

 1. Josipa

  Josipa

  04. 08. 2014. u 5:41 pm Odgovori

  ‘Developeri Hrvatske, društveno se pokrenite’

  Gospodin Sven Hamzić živi u nekom drugom svemiru, zbog toga što će se “hrvatski developer” malo teže “društveno pokrenuti”, osim ukoliko nemaju Oracle SOA Suite 11g Specijalizaciju, certificiran Health Level 7 professional, ISO 27001 i ISO 13485:2003 certifikat, te (kao najjednostavniji preduvjet) and I quote: “najmanje 1 (jedan) ugovora iz tog područja, najmanje 3 milijuna registriranih osiguranika/pacijenata).

  Nisam provjeravala u zadnje vrijeme, no mišljenja sam kako prosječni “hrvatski developer” nema najmanje 3 milijuna registriranih korisnika u prethodnim projektima vezanim isključivo uz zdravstvo.

  No, uz dobru volju i malo truda je sve moguće!

  Stoga se samo trebamo pokrenuti, zagrijati stolicu i “učiniti dobro djelo onima kojima će ove aplikacije zaista biti od pomoći.”

  Josipa

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.