CRANE-u se pridružili Nanobitovi Alan Sumina i Zoran Vučinić

Osnivači Nanobita kao poslovni anđeli: CRANE-u se pridružili Alan Sumina i Zoran Vučinić

Poduzetnici godine po Ernst & Youngu, osnivači Nanobita Alan Sumina i Zoran Vučinić, odlučili su se okrenuti i novim poduzetničkim nadama te su se priključili Hrvatskoj udruzi poslovnih anđela CRANE. Tamo će, uz ostale članove, tražiti inovativne projekte za investiranje, a tvrtke u ranom stadiju razvoja savjetovat će, mentorirati te će raditi na promicanju poduzetništva.

Alan Sumina i Zoran Vučinić nedavno su odnijeli nagradu EY Poduzetnik godine.
Alan Sumina i Zoran Vučinić nedavno su odnijeli nagradu EY Poduzetnik godine.

Alanova i Zoranova tvrtka Nanobit poznata je po izradi mobilnih aplikacija i igara, a nakon osvajanja nagrade EY Poduzetnik godine, Alan nam je pojasnio kako su svoje poslovanje počeli s nekoliko tisuća kuna uz kojih su kupili prvi iPhone te krenuli programirati. Prve zarađene novce od aplikacije investirali su u razvoj poslovanja, zapošljavanje i širenje na tržište mobilnih igara – inozemno. Sada su se odlučili priključiti CRANE-u kako bi pomogli novoj generaciji poduzetnika i omogućili im bolje početne uvjete.

Priključio sam se CRANE-u jer vjerujem da živimo u dobu u kojem par klinaca iz garaže može promijeniti svijet. Izuzetno je uzbudljivo svjedočiti takvom fenomenu i ne bih htio biti samo pasivni promatrač već i aktivno sudjelovati. Vjerujem da svojim praktičnim iskustvom u stvaranju Nanobita mogu bar malo pomoći novoj generaciji poduzetnika da naprave svoje projekte do kraja i da preskoče neke prepreke s kojima se vjerojatno mnogi od njih prvi puta susreću. Na kraju krajeva, vjerujem da ću i sam mnogo toga naučiti kroz svoje članstvo u ovakvoj udruzi.

Na Alanovu izjavu nadovezao se Zoran, rekavši da je ponekad dovoljan čak i lagan vjetar u leđa da bi male stvari postale velike”. Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, pozdravio je nove članove i dodao kako vjeruje da će zajedno napraviti više za poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.