CRANE-u se pridružili Nanobitovi Alan Sumina i Zoran Vučinić

Osnivači Nanobita kao poslovni anđeli: CRANE-u se pridružili Alan Sumina i Zoran Vučinić

Poduzetnici godine po Ernst & Youngu, osnivači Nanobita Alan Sumina i Zoran Vučinić, odlučili su se okrenuti i novim poduzetničkim nadama te su se priključili Hrvatskoj udruzi poslovnih anđela CRANE. Tamo će, uz ostale članove, tražiti inovativne projekte za investiranje, a tvrtke u ranom stadiju razvoja savjetovat će, mentorirati te će raditi na promicanju poduzetništva.

Alan Sumina i Zoran Vučinić nedavno su odnijeli nagradu EY Poduzetnik godine.
Alan Sumina i Zoran Vučinić nedavno su odnijeli nagradu EY Poduzetnik godine.

Alanova i Zoranova tvrtka Nanobit poznata je po izradi mobilnih aplikacija i igara, a nakon osvajanja nagrade EY Poduzetnik godine, Alan nam je pojasnio kako su svoje poslovanje počeli s nekoliko tisuća kuna uz kojih su kupili prvi iPhone te krenuli programirati. Prve zarađene novce od aplikacije investirali su u razvoj poslovanja, zapošljavanje i širenje na tržište mobilnih igara – inozemno. Sada su se odlučili priključiti CRANE-u kako bi pomogli novoj generaciji poduzetnika i omogućili im bolje početne uvjete.

Priključio sam se CRANE-u jer vjerujem da živimo u dobu u kojem par klinaca iz garaže može promijeniti svijet. Izuzetno je uzbudljivo svjedočiti takvom fenomenu i ne bih htio biti samo pasivni promatrač već i aktivno sudjelovati. Vjerujem da svojim praktičnim iskustvom u stvaranju Nanobita mogu bar malo pomoći novoj generaciji poduzetnika da naprave svoje projekte do kraja i da preskoče neke prepreke s kojima se vjerojatno mnogi od njih prvi puta susreću. Na kraju krajeva, vjerujem da ću i sam mnogo toga naučiti kroz svoje članstvo u ovakvoj udruzi.

Na Alanovu izjavu nadovezao se Zoran, rekavši da je ponekad dovoljan čak i lagan vjetar u leđa da bi male stvari postale velike”. Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, pozdravio je nove članove i dodao kako vjeruje da će zajedno napraviti više za poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?