Na Interop sajmu predstavilo se 6 hrvatskih tvrtki

Na američkom Interopu predstavili se hrvatski Profico, Repsly, Codeanywhere, Iki, iTsoft i Dobar kod

Šest hrvatskih tvrtki predstavilo se prošlog tjedna na međunarodnom sajmu Interop u Las Vegasu, u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta te HAMAG-BICRO-a.

Na sajmu se predstavilo 6 hrvatskih tvrtki.
Na sajmu se predstavilo 6 hrvatskih tvrtki.

Riječ je o tvrtkama Innovatio Proficit (Profico), Mobilna informatika (Repsly),  Ademptio (Codeanywhere), Iki, iTsoft i Dobar kod, koje su ostvarile najveći broj bodova na Javnom pozivu iz programa Poduzetnički Impuls,

Interop je vodeći međunarodni sajam i tehnološka konferencija osnovana s ciljem povezivanja svjetske IT zajednice te dobro mjesto da domaće tvrtke predstave svoj rad, zaključio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras:

Našim inovativnim poduzećima nije dovoljno da se razvijaju samo na domaćem tržištu, stoga je naša zadaća da im pomognemo u internacionalizaciji, odnosno izlasku na međunarodna tržišta. Internacionalizacija je i važan dio našeg programa poticanja poduzetništva ‘Poduzetnički impuls’ i zato smo onima koji imaju inovativne projekte i ideje omogućili da dođu na ovaj sajam, da se predstave te ostvare kontakte koje će im pomoći pronaći potencijalne partnere i ulagače kako bi se dalje razvijali i širili svoj posao.

Hrvatski proizvodi na Interopu

Jedna od tvrtki koje su ostvarile najbolji rezultat na javnom natječaju bio je i startup Repsly.
Jedna od tvrtki koje su ostvarile najbolji rezultat na javnom natječaju bio je i startup Repsly.

Hrvatska tvrtka Profico na sajmu je predstavila usluge razvoja mobilnih aplikacija i skalabilnih web sustava, dok je tvrtka Dobar kod predstavila proizvod Web Whiteboard – komunikacijski alat za grupno crtanje.

Tvrtka Iki predstavila je SITO IP POS monitoring sustav za nadzor sigurnosti, raspoloživosti i performansi Internet i mobilnih platnih transakcija te SSLNAC virtualni sigurnosni pristupni sustav i POS koncentrator za Internet i mobilne platne transakcije i servise.  iTsoft predstavio je IT tehnologiju za integraciju i potporu poslovanju korisnika.

Codeanywhere prezentirao je svoju platformu za programere u oblaku – prema riječima njegovog osnivača, Ivana Burazina, na sajmu su pronašli nekoliko strateških partnera. 

Znatiželju sudionika sajma privukla je i tvrtka Repsly koja je pripremila za posjetitelje, svojevrsni  „lov na blago“ u kojem se od posjetitelja tražilo da se registriraju i kroz korištenje aplikacije doznaju odgovore na desetak pitanja vezanih za aplikaciju.

Male tvrtke na velikom tržištu

Za malu rastuću tvrtku poput Profica, ovakva potpora ima velik značaj, rekao je Mateo Perak, suosnivač tvrtke Profico:

Samostalno izlaganje na vodećem sajmu u Americi je prilično skup pothvat iako je isplativosti neupitna. No, treba se odvažiti na investiciju od nekoliko desetaka tisuća dolara što nije uvijek lako. Uz ovakve potpore, rizici su značajno smanjeni, a kvaliteta prezentacije u društvu ostalih uspješnih hrvatskih tvrtki donijela nam je stratešku prednost. Vjerujem da imamo dosta razloga za optimizam što se tiče rezultata ovog izlaganja.

I Ministarstvo poduzetništva i obrta sve se više uključuju u promociju hrvatskih tehnoloških tvrtki u svijetu, a nadamo se da će biti sve više uspješnih posjeta, a sve manje loše komunikacije kakva se dogodila za vrijeme CES-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.