Kakva je budućnost brenda Lumia u rukama Microsofta?

Kakva je budućnost brenda Lumia u rukama Microsofta?

Kada je Microsoft kupio Nokijin odjel za mobilne uređaje, postalo je upitno što će se dogoditi s brendom Lumia i hoće li se zauvijek zagasiti. Svi ljubitelji šarolikih Lumia koji i žele viđati ovo ime i na novim modelima WP-a mogu odahnuti, jer ga je Microsoft licencirao na deset godina i planira ga i iskoristiti.

Ime Lumia i dalje će se stavljati na WP pametne telefone
Ime Lumia i dalje će se stavljati na WP pametne telefone.

Kada je Microsoft kupio Nokijin odjel za mobilne uređaje, postalo je upitno što će se dogoditi s brendom Lumia i hoće li se zauvijek zagasiti. Svi ljubitelji šarolikih Lumia koji i  žele viđati ovo ime i na novim modelima WP-a mogu odahnuti, jer ga je Microsoft licencirao na deset godina i planira ga i iskoristiti. 

Akvizicija bi se trebala finalizirati u prva tri mjeseca ove godine, a Microsoftov je Greg Sullivan na WMC-u potvrdio da će Lumia i dalje krasiti pametne telefone, izvještava Cnet. Ono što je upitno jest hoće li se na istima prikazivati i Nokijin logo, no odgovor na to pričekat će dok se akvizicija ne privede kraju.

Natuknuo je kako će se krenuti u izradu Windows Phone telefona nižeg cjenovnog razreda, a u suradnji s proizvođačima kao što su LG, Lenovo, i  Foxconn, a Sullivan je izjavio kako ova akvizicija neće nepovoljno utjecati na druge proizvođače telefona na tom sustavu, već upravo suprotno. Proizvođači bi uskoro trebali vidjeti više fleksibilnosti, obećao je Sullivan:

Kada ste u utrci na trećem mjestu i želite preći aute ispred sebe, morate voziti brže od njih. Ako nastavimo ubrzavati, s vremenom ćemo ih prestići. Ono na čemu moramo raditi je platforma za aplikacija.

Postavilo se i pitanje zašto je Windows Phone na tržištima poput Italije i Velike Britanije popularniji nego u SAD-u:

Više je razloga tomu. Riječ je o više razlika u kojima mreže pristupaju tržištu, no također i to što su Britanci – ispričajte moje besramno ulagivanje – pametni.

Nadamo se da će ime Lumia i dalje biti pripojeno odličnom hardveru te da će razvoj softvera uistinu ubrzati korak.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.