Kakva je budućnost brenda Lumia u rukama Microsofta?

Kakva je budućnost brenda Lumia u rukama Microsofta?

Kada je Microsoft kupio Nokijin odjel za mobilne uređaje, postalo je upitno što će se dogoditi s brendom Lumia i hoće li se zauvijek zagasiti. Svi ljubitelji šarolikih Lumia koji i žele viđati ovo ime i na novim modelima WP-a mogu odahnuti, jer ga je Microsoft licencirao na deset godina i planira ga i iskoristiti.

Ime Lumia i dalje će se stavljati na WP pametne telefone
Ime Lumia i dalje će se stavljati na WP pametne telefone.

Kada je Microsoft kupio Nokijin odjel za mobilne uređaje, postalo je upitno što će se dogoditi s brendom Lumia i hoće li se zauvijek zagasiti. Svi ljubitelji šarolikih Lumia koji i  žele viđati ovo ime i na novim modelima WP-a mogu odahnuti, jer ga je Microsoft licencirao na deset godina i planira ga i iskoristiti. 

Akvizicija bi se trebala finalizirati u prva tri mjeseca ove godine, a Microsoftov je Greg Sullivan na WMC-u potvrdio da će Lumia i dalje krasiti pametne telefone, izvještava Cnet. Ono što je upitno jest hoće li se na istima prikazivati i Nokijin logo, no odgovor na to pričekat će dok se akvizicija ne privede kraju.

Natuknuo je kako će se krenuti u izradu Windows Phone telefona nižeg cjenovnog razreda, a u suradnji s proizvođačima kao što su LG, Lenovo, i  Foxconn, a Sullivan je izjavio kako ova akvizicija neće nepovoljno utjecati na druge proizvođače telefona na tom sustavu, već upravo suprotno. Proizvođači bi uskoro trebali vidjeti više fleksibilnosti, obećao je Sullivan:

Kada ste u utrci na trećem mjestu i želite preći aute ispred sebe, morate voziti brže od njih. Ako nastavimo ubrzavati, s vremenom ćemo ih prestići. Ono na čemu moramo raditi je platforma za aplikacija.

Postavilo se i pitanje zašto je Windows Phone na tržištima poput Italije i Velike Britanije popularniji nego u SAD-u:

Više je razloga tomu. Riječ je o više razlika u kojima mreže pristupaju tržištu, no također i to što su Britanci – ispričajte moje besramno ulagivanje – pametni.

Nadamo se da će ime Lumia i dalje biti pripojeno odličnom hardveru te da će razvoj softvera uistinu ubrzati korak.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?